בצל האסון בדרום רצועת עזה, בו נהרגו 21 חיילי מילואים, בהתאחדות לכדורגל החליטו לבטל את מסיבת העיתונאים המשותפת לקראת גמר גביע הטוטו שיתקיים מחר (רביעי, 20:00) בין מכבי תל אביב למכבי חיפה. בצד הירוק דיברו לקראת ההתמודדות וכמובן התייחסו לאירוע הקשה.
המאמן, מסאי דגו, אמר: "לפני הכול חשוב לי מאוד להשתתף בצערן העמוק של משפחות החללים מהאסון הגדול שקרה לנו. הראש ובעיקר הלב, נמצא איתן. קשה מאוד להתרכז רק בכדורגל אחרי יום שכזה, אבל יש לנו את המשחק מחר ונגיע אליו הכי מוכנים שיש. את האיכויות של מכבי תל אביב כולם מכירים, ואני בטח שגם הם מכירים את האיכויות שלנו, כך שברור שמדובר במשחק שקול בין שתי קבוצות טובות מאוד. אנחנו צריכים לבוא ולהילחם מהרגע הראשון ולעשות את הכול כדי לזכות בתואר".
ליאור רפאלוב: "קמנו הבוקר בישראל ליום מאוד קשה. אני, השחקנים וכל משפחת מכבי חיפה משתתפים בצער המשפחות, אנחנו מחבקים את חיילנו שיחזרו הביתה לשלום וינצחו במשימות שלהם. אנחנו חייבים לעשות את הסוויץ' כמה שאפשר ולהתמקד במטרות שלנו. בכל מסגרת שמכבי משתתפת, בכל משחק רשמי, על אחת כמה וכמה כשיש משחק שהוא על תואר - היא משחקת כדי לנצח, במיוחד כשזה גמר. אנחנו רוצים ללכת על כל התארים השנה".
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
זה המשחק השני מתוך שלושה בין הקבוצות בתקופה מאוד קצרה. לפני שבועיים מכבי חיפה ניצחה בחוץ 0:1 במשחק השלמה, מחר יתקיים גמר גביע הטוטו וב-2 בפברואר ייערך משחק ליגה נוסף בין הקבוצות.


