אסון כבד התרחש אמש (שני) במרכז רצועת עזה. דובר צה"ל התיר לפרסום הבוקר כי 21 לוחמים נהרגו בקרב ברצועה, ובספורט הישראלי התעוררו לעוד בוקר של אבל.
בנה של בת דודתו של שחקן הפועל חדרה, מנשה זלקה, הוא אחד מ-21 הנופלים בעזה. רס"ם (מיל') דניאל קאסאו זגייה, בן 38 מיקנעם עילית, לוחם בגדוד 8208, חטיבה 261, נפל בקרב בדרום הרצועה. זלקה עצמו משרת במילואים מאז תחילת הלחימה.
זגייה הותיר אישה ושני ילדים. הוא סיים תואר בהנדסת חשמל בטכניון בהצטיינות. במשפחתו סיפרו שהיה בחור שכולם אהבו ותמיד נתן דוגמא טובה לאחיו הקטנים. אושר, אחיו, סיפר ש"היה מנהיג מלידה והיו בו כל התכונות הטובות, בהן יושר וכבוד. הוא תמיד התגייס לעזור לזולת. קסאו היה ציוני בנשמתו תמיד לכן התגייס לקרבי ותמיד דיבר על ארץ הנפלא הזאת. בזכות הדוגמא האישית שלו כולנו רצינו ללמוד כמוהו והשקענו בלימודים. הוא פשוט הכניס בנו מוטיבציה אדירה להצליח בחיים. תמיד כיוון אותנו להיות מוצלחים כמה שיותר".
12:30: בין ההרוגים היה רב סרן במילואים איליי לוי, בן 24 בנופלו. איליי שירת כמפקד פלוגה בגדוד 202 של חטיבת הצנחנים ובצעירותו שיחק במחלקות הצעירות של הפועל חולון בכדורסל.
יתרון (5) 58
18:40

הפועל חולון

הפועל העמק
(6+)
חולון לא הרשימה מדי עד כה העונה וניכר שהיא עדיין מתחברת, שכן היא קבוצה חדשה לגמרי. העמק נראתה סה"כ לא רע ולמרות שהיא פחות טובה מחולון, היא תעמוד בליין פה
רגיל (5) 239
22:00

אוטרכט

ליון
ליון פתחה מצוין את העונה עם ארבעה ניצחונות בחמישה משחקים, ובעיקר יציבות הגנתית. היא איכותית יותר מיריבתה ההולנדית, שאמנם תזכה ליתרון ביתיות, אבל תתקשה לאתגר באמת את האורחת מצרפת. ניצחון חוץ
רגיל (5) 279
22:00

זלצבורג

פורטו
פורטו מגיעה לזלצבורג אחרי שמונה ניצחונות רצופים ובכושר מצוין, מה שמעמיד אותה כפייבוריטית ברורה. זלצבורג מנגד רחוקה מהיכולת שהייתה לה בעבר, מתקשה בליגה ובאירופה ומציגה ירידה חדה ברמה.
רגיל (5) 317
22:00

שטוטגרט

סלטה ויגו
סלטה ויגו מתקשה להשיג נקודות ומגיעה אחרי חמש תוצאות תיקו רצופות כשהיא עדיין ללא ניצחון העונה. שטוטגרט מתחילה לצבור קצב, ובבית היא תמצא את הדרך לנצח
מעל/מתחת שערים (2.5) (6) 223
21:00

סי. אס. יו קראיובה
(2.5+)

דינמו בוקרשט
למרות שלא כבשו עד כה הרבה שערים במשחקי הליגה, מדובר בשתי קבוצות מאוד התקפיות עם שחקנים יצירתיים שיכולים לספק משחק עם שלושה שערים לפחות.
9:28: מנהלת הליגות הודיעה כי מסיבת העיתונאים שתוכננה להמשך היום, לקראת גמר גביע הטוטו שיפגיש ביום רביעי את מכבי תל אביב עם מכבי חיפה, נדחתה בשל "בשל האירועים הקשים ברצועת עזה".
9:15: שוער העבר של נבחרת ישראל דודו אוואט צייץ: "עם קטן באוכלוסייתו וענק ברוחו, עם שמקדש חיים שנלחם אל מול שונאים מרצחים מתועבים מכוערים המקדשים את המוות. כמה אמיצים אתם כמה טהורים וברי לבב. אשרי העם שאלה הם בניו. אשרי העם שאלה לוחמיו. יהי זכרם ברוך וחרוטים לעד בלב האומה".