אכזבה נרשמה אתמול (שבת) בבני סכנין מהתיקו מול בית"ר ירושלים (1:1). בקבוצה יודעים שהיו יכולים לצאת עם שלוש נקודות אילו היו מציגים משחק חכם יותר, אך בסיום ספגו את שער השיוויון. "המשחק הלך מצד לצד, יצאנו כמה פעמים להתקפות מעבר שהסתיימו בלי תוצאה, וידענו שבית"ר מסוכנת עם הכדורים הארוכים. לא הגבנו כמו שצריך", אמר המאמן סלובודן דראפיץ', ששיקף גם את התחושות של השחקנים.
"היינו נאיבים מדי. ולא רעים כמו שהיינו צריכים להיות", אמר שחקן בקבוצה, "יכולנו לגמור את המשחק כמה פעמים ולא עשינו את זה".
מלבד איבוד שתי הנקודות, בקבוצה מודאגים מאוד ממצבו של עילאי אלמקייס. השחקן שנפצע בחימום התקשה ללכת ללא תמיכה של אנשים סביבו ובקבוצה חוששים מאוד שמדובר בקרע בשריר הארבע ראשי. אלמקייס ששיחק שני משחקים במדי סכנין הרשים מאוד והוא עם בישול ושער בשני המשחקים האלה.
"הכי כואב לי שעילאיי נפצע, יש עומס מטורף וכל שבוע נראה כמו נצח", אמר דראפיץ'. בסכנין מעריכים שהסיכויים שייעדר מלא מעט משחקים גבוהים, אך השחקן יעבור צילום שאחריו בקבוצה יידעו באופן מוחלט על חומרת פציעתו.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות
מי שנראה כעוס הוא דור חוגי. החלוץ לא פתח במשחק ונכנס רק כמחליף, כאשר גם במהלך המשחק וגם לאחריו נראה מאוכזב מאוד. מנגד, מי שזכה למחמאות הוא מוחמד אבו ניל שרשם כמה הצלות מרשימות. "משמח אותי שאני משחק", אמר אבו ניל, "סלובו נתן לי גיבוי מוחלט מהרגע שהבנו שהאגן לא יחזור וגם במשחקים הפחות טובים הוא נמצא שם בשבילי".
אבו ניל התחבק בסיום עם שוערה הצעיר של בית"ר ירושלים. "רוי ששון הוא בשנתון שלי, שיחקנו הרבה אחד נגד השני, אני שמח בשבילו שעשה משחק טוב, הוא חבר טוב מאוד".
בסכנין מחכים לחודש ינואר בקוצר רוח, והמטרה היא לצרף שני זרים וכן בלם ישראלי. בסכנין רוצים להתחזק במגן שמאלי לאור הפציעה של אביב סלומון ומלבד בלם נוסף רוצים להתחזק גם בעמדות הקדמיות.


