רגשות מעורבים בבני סכנין אחרי התיקו אתמול (שבת) מול מכבי נתניה (1:1). בקבוצה חששו בתחילה מכך שהם מגיעים עם חיסורים רבים וללא הכנה אופטימלית אך בפועל הקבוצה של סלובודן דראפיץ' לא נפלה ממכבי נתניה והתחושה בקבוצה שהיה ניתן לנצל את העובדה שברוב המחצית השנייה סכנין הייתה ביתרון מספרי שהעמיד אותה במצב נוח לנצח. בקבוצה העבירו ביקורת על בסיל חורי. " זה היה אדום מיותר", אמר גורם במועדון, "אבל הוא צעיר ויש לו הרבה מוטיבציה, הוא צריך ללמוד כדי שזה לא יהפוך לאובר מוטיבציה".
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(2+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(3+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(15+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
מי שזכה למחמאות גדולות היה יואל אבוחצירה שנכנס כמחליף והצליח לכבוש כבר באחת מהנגיעות הראשונות שלו בכדור. "שמח שעזרתי לקבוצה בדקות שנכנסתי", אמר החלוץ, "בכל פעם שאכנס אעשה הכי טוב לקבוצה. חבל שלא ניצלנו את הדקות שהיינו ביתרון מספרי. שמח שלפחות לקחנו מפה את הנקודה".
על כך שאולי היה צריך להיכנס לפני כשהקבוצה הייתה ביתרון מספרי אמר: "אני מתרכז בעצמי וכל שחקן בחדר ההלבשה יודע שיש הזדמנות בגלל החוסרים. סלובו דואג להזכיר את זה. מי שמקבל הזדמנות צריך לקחת את זה. היו כל מיני דיבורים בתקשורת על החוסרים שלנו אבל חדר ההלבשה מגובש ואוהב. הצוות הכניס לנו כל הזמן שאנחנו יכולים לעשות את זה. ראינו שבאנו ועשינו את זה".
על השאלה האם המצב מורכב יותר לשחקן יהודי בקבוצה ערבית אמר: "השאלה על חדר ההלבשה בזמן הזה חוזרת, אבל אין פוליטיקה בחדר ההלבשה. כל שחקן פה הוא חבר ואני מרגיש שכל אחד מהם יהיה בשבילי שנצטרך כולנו חברים. כולם ידעו שהם ירימו את השלט והיה מאוד מכובד, היה שקט, לא חשבנו לרגע שתהיה בעיה".
בקבוצה יכולים להיות מעודדים לאחר ששני זרים של הקבוצה העבירו מסר שיגיעו במהלך השבוע בחזרה לישראל. השניים, ראנגתו יאנגה וסטפן אומנגה, אמורים לנחות ובמועדון ציינו שזה קריטי להמשך המשחקים על מנת שיהיה סגל מספיק רחב.
במועדון הבטיחו למאמן סלובודן דראפיץ' שגם עבדאללה חליחל ועילאי אלמקייס יעברו בבקרת התקציבים ויוכלו לעמוד לרשותו. מי שלא יעמוד לרשות המאמן בחודשים הקרובים הוא אביב סלומון שיעבור ניתוח ברצועה הצולבת. בסכנין ישנה בעיה קשה בעמדת המגן השמאלי ובקבוצה ינסו בחודש ינואר להתחזק במגן שמאלי וכן בעמדת הבלם לאחר שמרטינוביץ לא צפוי להמשיך.


