1. שמחה גדולה במכבי חיפה אחרי ההעפלה לשלב המוקדמות השלישי בליגת האלופות. הרבה לחץ הורגש במועדון בימים האחרונים בשל ההבנה שהדחה מול שריף טירספול תגביר משמעותית את הלחץ סביב הקבוצה ובמועדון הדגישו את חשיבות המשחק. הלחץ הורגש אף יותר לאחר שריקת הפתיחה ובשל האופן שבו המשחק התפתח, אך מסאי דגו והחניכים שלו הצליחו להתגבר על הלחץ ולנצח בהארכה 1:4 את אלופת מולדובה ובכך הבטיחו שלב בתים אירופי העונה - לכל הפחות ישחקו בקונפרנס ליג.
עם זאת, בקבוצה היו רחוקים מלהיות מרוצים מהיכולת, בייחוד מזו של המחצית הראשונה, אך כבר במחצית מסאי דגו הרגיע את חניכיו ואמר להם: "אני עולה עם אותו הרכב, רק אם נהיה סבלניים ונמשיך בשלנו, נוכל להתיש אותם ואז נחזור למשחק וננצח". בקבוצתה שיבחו את השחקנים על משחק ההקרבה, כאשר צ'ארון שרי זכה למחמאות גדולות: "שרי פשוט בלתי נגמר", אמר גורם בקבוצה, "אתה יודע שכשתצטרך אותו הוא יופיע והוא שוב עשה את זה ובגדול, צריך רק להוקיר את הרגעים שהוא בקבוצה".
גם עבדולאי סק ואיתמר ניצן זכו למחמאות על המנהיגות שהפגינו במהלך המשחק. מי שרשם משחק פחות טוב היה דיא סבע, אך בקבוצה משוכנעים שהקשר עוד ייתן רבות לקבוצה העונה ונתנו לו גב לצד הביקורות שנשמעו.
2. הרבה דובר עם מינויו של דגו לתפקיד מאמן מכבי חיפה על השאלה כיצד יסתדר המאמן חסר הניסיון עם סוללת הכוכבים בקבוצה. אתמול דגו עבר את טבילת האש שלו בנושא כאשר היה צריך לקבל החלטות ולהתמודד עם כוכביו.
כבר שלשום לקח דגו לשיחה אישית את דין דוד, אחד השחקנים הלוהטים בקבוצה מאז פתיחת העונה של הירוקים והסביר לו שהוא לא מתכוון לפתוח איתו בהרכב בשל אופי היריבה. דגו אמר לדוד שהעובדה שלא יהיו הרבה שטחים במשחק מתאימה לו פחות. "אמרתי לדין שאני עושה לו עוול", סיפר דגו כשנשאל על החלוץ שעלה שו מהספסל וכבש, "אבל אני באמת מסתכל כל הזמן על האופי שצריך לשחק מול היריבה ובמשחק כזה לדין יותר קשה. כשיש שטחים דין הוא רוצח שכיר והוא שחקן שאני מאוד אוהב ומעריך".
השיחה של דגו עם דוד עזרה ככל הנראה, מכיוון שהחלוץ נכנס נמרץ מאוד למשחק והכריע אותו בסופו של דבר. שני שחקנים שדגו שוחח איתם אתמול היו דולב חזיזה וענאן חלאיילי. לאחר שפייר קורנו הבהיר שלא יוכל לשחק בשל העובדה שסבל מחום גבוה, דגו לקח את חזיזה לשיחה והבהיר לו שהוא לא רוצה להחליף מערך ורוצה שהוא ישחק בעמדת המגן השמאלי. אם דגו חשש בתחילה אולי שחזיזה יקבל את העניין בצורה לא יפה, הרי שהקשר הבהיר מייד שטובת הקבוצה מעל טובתו האישית ורשם משחק טוב מאוד. חזיזה זכה למחמאות גדולות מדגו בסיום המשחק: "דולב אחד השחקנים הכי גבריים בכדורגל הישראלי, אמרתי לו שאני לא פוחד לשים אותו בתפקיד הזה".
לעומת חזיזה, חלאיילי קיבל שיחת ביטחון מהמאמן שאף הבהיר לו שלא משנה אם יטעה, הוא ייתן לו את הגב וחלאיילי שוב החזיר במשחק טוב. מבחן המנהיגות האחרון של דגו היה במהלך המשחק כשהוציא שחקנים בכירים דוגמת דיא סבע וליאור רפאלוב והכניס את כל השחקנים הצעירים בראשות חמזה שיבלי וסוף פודגוראנו. "אני באתי מהנוער וכמו שאני קיבלתי צ'אנס, ואמרתי שאצלי אין תעודת זהות ושמגיע לילדים צ'אנס שנראה אותם - ואם לא יהיה טוב אז נוציא להשאלה. אני מכיר טוב מאוד את ענאן ואת חמזה ועשינו עונה טובה ביחד בנוער, אצלי מי שטוב ישחק".
גם שיבלי כמובן זכה למחמאות גדולות על היכולת שהציג כשנכנס. "מסאי שוב הוכיח את עצמו, בעיקר באומץ ובמחשבה מחוץ לקופסה", אמרו במועדון, "הוא עוד לא חודש וכבר הוא עם תואר ושלב בתים אירופאי, אנחנו מרוצים ממנו מאוד".
רגיל (7) 168
19:00

נאפולי

אינטר
אינטר פייבוריטית כאן למרות שמדובר במשחק חוץ מהקשים שיש באיטליה. נוח יהיה ללכת על חלוקת נקודות אבל אנחנו נוטים ללכת עם הקבוצה שנמצאת בכושר מהטובים באירופה.
רגיל (7) 207
19:15

מ.ס אשדוד

הפועל פתח תקווה
אשדוד נראית מחוברת יותר בשבועות האחרונים והשיגה 7 מ9 הנקודות האחרונות. הפועל פ"ת בכושר פחות טוב ובי"א אף פעם לא קל לשחק. אשדוד תנצח
יתרון (7) 230
19:30

עירוני טבריה
(1+)

מכבי חיפה
אמנם מכבי חיפה ביצעה זעזוע על הקווים והחזירה את ברק בכר אבל טבריה לא תקל עליה בשום דרך הערב. הלחץ אצל הירוקים עדיין קיים, המארחת לא תפסיד כאן
יתרון (7) 289
21:15

הפועל ירושלים

הפועל העמק
(11+)
ירושלים סיימה משבר גדול עם ניצחון על וורוצלאב הפולנית, אך היא תחזור ארצה למוקש לא קטן. העמק אחרי ניצחון ענק על הרצליה, והיא קבוצה לא פשוטה. אולי היא תפסיד אבל הליין מאוד גדול
רגיל (1) 20
13:15

טוונטה

אייאקס
אייאקס בכושר גרוע, אולי על סף זעזוע בצוות המקצועי. טוונטה ניצחה ארבעה מחמשת משחקיה האחרונים בליגה, יכולה בהחלט לנצח בביתה.
מעל/מתחת שערים (2.5) (1) 46
15:00

מאיורקה
(2.5+)

לבאנטה
מתוך 18 משחקים של הקבוצות העונה בליגה, נכבשו ב11 מהם, מעל 2.5 שערים. .אין סיבה שזה לא יקרה גם במפגש בינהן.
3. כעת במכבי חיפה יחלו בהכנות למשחק מול סלובן ברטיסלבה. פייר קורנו צפוי להתאושש ולעמוד לרשותו של דגו, כאשר בקבוצה מרגישים עומס בייחוד אחר המשחק אתמול ויעסקו בעיקר בניסיון לאושש את השחקנים.
סק נראה סחוט בסוף המשחק, כמו גם שרי ושחקנים נוספים והירוקים ייתנו מנוחה בימים הקרובים לחלקם על מנת לאושש אותם לקראת המשחק הקריטי ביום רביעי. הירוקים יודעים שביכולתם לעבור את היריבה הסלובקית ושמעבר לשלב נוסף יבטיח לכל הפחות שלב בתים בליגה האירופית, הישג בפני עצמו.
בחיפה רוצים מאוד להתחזק כבר בימים הקרובים במתן בלטקסה וכן בקשר אחורי זר. אתמול היה ברור שהיעדר מגן שמאלי מחליף מקשה מאוד על הירוקים ולכן בחיפה ינסו לסיים את הסאגה הן בעמדת ההגנה והן בעמדת הקשר האחורי כבר בשבוע הקרוב.


