בכדורגל לא תמיד הקבוצה הטובה יותר מנצחת. אבל אמש (שבת), הקבוצה הטובה יותר, מכבי חיפה, ניצחה 1:3 את בית"ר ירושלים, וזכתה בתואר אלוף האלופים. היא עשתה את שלה משום שלא פסקה מלהפעיל לחץ על הגנת בית"ר, שהתגבר במחצית השנייה של המשחק.
אבל הניצחון הזה לא הושג בקלות. הקבוצה הירושלמית יודעת כיצד להתגונן עם כל עשרת שחקני השדה, וגם הפעם היא לא חרגה ממנהגה. היא אף הובילה בתוצאה 0:1 משער שהובקע בדקה ה- 45, שער שבוודאי נסך ביטחון בשורותיה. חיפה ירדה כנראה מודאגת להפסקה, שכן הבית"רים הם חדורי נחישות, על אחת כמה וכמה בראותם מקרוב את הגביע המבטיח תואר ראשון העונה.
אלא שכבר מהדקה ה- 46 ניתן היה לזהות שהאלופה העלתה את ההילוך הנחוץ לשינוי התוצאה. שניים משחקניה הם ברכה של ממש, והכוונה לשרי ורפאלוב. יכולתם האישית הוירטואוזית והבנתם את המשחק, הובילו את מכבי חיפה למהפך. קודם כל שרי השווה ל- 1:1 בבעיטה אדירה. הכדור שנורה מרגלו, בבעיטה חופשית, טס במהירות הדומה לזו של כדור טניס מחבטת הגשה של רפאל נדאל. מעבר לכך אין עוררין על תרומתו הגדולה בכמעט כל מהלך התקפי של מכבי. פשוט תענוג לראותו בפעולה. אשר לרפאלוב, מדובר בשחקן מעולה ומנוסה, הרואה שניים-שלושה מהלכים קדימה. הוא זה שהחל, בזכות יכולת מרשימה, את בניית השער השלישי, שהבטיח לחבריו את הניצחון.
לא רק הם בלטו במגרש. למעשה הקבוצה כולה תפקדה כצוות, שבו לכל שחקן, כולל המחליפים, היה חלק בהישג. עדיין זו כמובן רק תחילת העונה, אך כשראיתי השבוע את מכבי תל אביב בניצחונה 1:6 על הפועל באר שבע, ואמש את זכייתה של מכבי חיפה באלוף האלופים, ברור שבשלב זה מדובר בשתי הקבוצות הטובות ביותר בישראל.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
לבית"ר ירושלים סיכוי טוב מאוד להיות בסיום העונה הקרובה בפלייאוף העליון, שכן ביכולתה לנצח כל קבוצה בליגת העל. ככל שתיכנס יותר לכושר משחק, תהיה לה שאיפה מוצדקת להרחיק לכת. עם חלוציה המהירים תוכל בית"ר לצאת להתקפות מעבר קטלניות. היא ממש בנויה לכך. בעוד יום יומיים היא תשאיר מאחוריה את אכזבת ההפסד למכבי חיפה, ועליה להביט קדימה בתקווה.
ולסיכום, עוד כמה משפטים. בטקס הענקת מדליות הזהב למכבי חיפה, לא נותרו מדליות לכל שחקניה ולמאמנה. זו הייתה הפעם הראשונה שבה חזיתי באירוע כה מביך ומעליב.


