אחרי שמינתה את מייקל ולקאניס למאמן הקבוצה ואף צירפה שלושה שחקני רכש, הפועל תל אביב הודיעה היום (חמישי) על סבב מינויים גם בצוות ההנהלה. הבכיר שבהם הוא המנכ"ל החדש, איתי בונה, שמונה במקום לירן מוכתר שעזב את תפקידו עם סיום העונה.
בונה בן ה-45, בוגר תואר שני במנהל עסקים. בעל ניסיון רב ומומחיות בתחומי פיתוח עסקי, תכנון אסטרטגי, שיווק ובניית מותגים, מחקרים וניתוח שוק - והובלת תהליכי חדשנות ויצירתיות. כיהן מאז 2020 כמנהל בכיר בדלויט דיגיטל, שם הוביל עבודות ייעוץ אסטרטגי, בניית מהלכי חדשנות, טרנספורמציה דיגיטלית ופיתוח עסקי עבור תאגידים מובילים במשק, והעניק ליווי וייעוץ למנכ''לים בכירים, הנהלות ודירקטוריונים. לפני כן עבד במשך 12 שנים בתפקידי ניהול אסטרטגיה בקבוצת הפרסום הבינלאומית פובליסיס, מתוכן שש שנים כסמנכ''ל אסטרטגיה. אוהד הפועל ת"א מגיל צעיר, מנוי בקבוצת הכדורגל במשך יותר משני עשורים, חבר עמותה בקבוצת הכדורסל.
בונה אמר: "אני סוגר היום מעגל ופותח מעגל חדש. עובר מכיסא האוהד לתפקיד מנכ''ל המועדון, שם אוביל את יישום החזון ותכניות העבודה של הבעלים החדשים. מטרת העל היא לבסס יציבות לטווח ארוך ולבנות תשתית חזקה של ארגון איכותי, הישגי, ורעב - וכך להגשים את המטרות המקצועיות והעסקיות שאנו מציבים. ההנהלה בראשותי תשאף תמיד לרף האיכות הגבוה ביותר, תהיה ממוקדת משימה ומלאת התלהבות, וגם תדע להתמודד בצורה מלוכדת ויצירתית עם כל אתגר. אני מודה לקבוצת הבעלים על האמון והבחירה, מברך ומחבק את כל אוהדי הקבוצה, שאין מסורים ומרגשים כמוהם - ומסתער על המשימה. יאללה הפועל!"
האזינו: אופיר סער על הנעשה בהפועל תל אביב
יתרון (5) 254
22:00

מכבי תל אביב
(6+)

אולימפיאקוס
כרגע, מכבי תל אביב לא נראית כמו קבוצה שתצליח לנצח יותר מדי העונה ביורוליג. היא התעלתה בדרבי, אך מעבר לזה, נראית כקבוצה חלשה מאוד. היוונים אחרי הפסד צמוד לאנאדולו, יצטרכו להתאושש, וינצחו במגרש ה"ביתי" של הצהובים
מעל/מתחת נקודות (169) (5) 255
22:00

מכבי תל אביב
(169+)

אולימפיאקוס
המשחקים של מכבי תל אביב עד כה היו בקצב גבוה עם סקור גבוה גם כן. זה לא צפוי להיראות אחרת הערב. 170 נק' ומעלה
רגיל (6) 86
16:00

הפועל עכו

הפועל רעננה
הפועל עכו, שמדורגת במקום התשיעי עם 10 נקודות, תארח את הפועל רעננה, שנמצאת שלוש נקודות מתחתיה במקום ה־13. שתי הקבוצות מחפשות יציבות ונמצאות בכושר לא מזהיר בתקופה האחרונה. נראה כי מדובר במשחק שקול שעשוי להסתיים בחלוקת נקודות.
יתרון (6) 202
21:00

ליון-וילרבאן

וירטוס בולוניה
(2+)
וילרבאן חוזרת לביתה אחרי שהפסידה ביוון לפנאתינאיקוס, אבל הציגה שם יכולת טובה והייתה במשחק לכל אורכו. את בולוניה בבית היא יכולה וצריכה לנצח. המארחת תעמוד בליין
לתפקיד סמנכ''ל ויועץ משפטי של המועדון מתמנה בעז שפירא, בוגר תואר שני בניהול ספורט מאוניברסיטת קולומביה שבניו יורק ובוגר תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בעז עבד עד לאחרונה בצוות האסטרטגיה הארגונית של סן אנטוניו ספרס מליגת ה-NBA, ולפני כן כיהן בתפקידים ניהוליים באגף ההדרכה ואגף הנבחרות של ההתאחדות לכדורגל. בנוסף, לבעז ניסיון כעורך דין וכאנליסט כדורגל בליגת ה-MLS.
לתפקיד סמנכ''ל תפעול (COO) מתמנה עמית פסט, בוגר תואר ראשון בתכנית המשולבת (פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה) באוניברסיטת ת"א ובעל ניסיון בתפקידי ייעוץ אסטרטגי והשקעות הון סיכון. שימש לאחרונה באופן זמני כנציג הבעלים לאחר שלקח חלק משמעותי מטעם דלויט במהלך תהליך הרכישה ועמד בקשר צמוד עם קבוצת הבעלים.
הבעלים המשותף דייוויד מינצברג בירך: "קבוצת הבעלות שלנו הציבה יעדים שאפתניים למועדון, וכדי להגשים יעדים אלו חיוני שתהיה לנו קבוצה מוכשרת של מנהיגים עסקיים שיובילו את המועדון קדימה. יש לנו ביטחון מלא שמצאנו את אותן תכונות אצל איתי, עמית ובעז. הם ישתפו פעולה באופן הדוק עם חן סול ומייקל ולקאניס, וקבוצת הבעלות שלנו תספק להם את המשאבים והתמיכה הדרושים כדי לבנות מחדש את הפועל תל אביב כאחד מהמועדונים המובילים בישראל".