לקראת הבחירות לתפקיד יו"ר ההתאחדות לכדורגל, הוציאו היום (שלישי) מכבי חיפה, מכבי תל אביב, מכבי נתניה, בית"ר ירושלים, הפועל תל אביב, הפועל חדרה, הפועל ירושלים, סקציה נס ציונה ומספר קבוצות הודעה משותפת.
"הבוקר נודע לנו, שבפעם השלישית בחר יו"ר ההתאחדות מר אורן חסון לערער על מועמדותו של מר שינו זוארץ לתפקיד יו"ר ההתאחדות לכדורגל והכל שבעה ימים לפני יום הבחירות", נכתב בהודעה. "עצם הערעור בפעם השלישית, ואחרי שדנו בהשגות בכל פורום משפטי וציבורי אפשרי, גורם לנו לחשוב שמר חסון לא מאמין ביכולתו לזכות בבחירות בצורה דמוקרטית ומנסה בכל תחבולה אפשרית למנוע בחירות ללא הסכמה מוקדמת על מועמד, לראשונה בתולדות הכדורגל הישראלי.
"צר לנו שזו הסיטואציה ואנחנו דורשים מהיועץ המשפטי של ההתאחדות עו"ד עמית פינס ומכבוד השופט אמנון סטראשנוב, לעצור את מופע הלוליינות הזה ולקיים את הבחירות במועדן המקורי, יום שלישי הקרוב ה-27.12.22. אנחנו מאחלים לכולנו בחירות הוגנות והגונות, שבסופם ייבחר המועמד שיזכה במרבית הקולות בהנהלה, על מנת שינהיג את הכדורגל הישראלי למקום שכולנו מייחלים לו. בהצלחה למועמדים, הצלחתכם הצלחתנו".
על ההודעה חתומות גם שלל קבוצות מליגת העל לנשים ומהליגה הלאומית.
רגיל (3) 112
19:00

מכבי בני ריינה

הפועל קרית שמונה
בני ריינה אחרונה בטבלה והיא מגיעה לאחר ניצחון בגביע שהגיע אחרי רצף של שלושה הפסדים, קרית שמונה גם כן אחרי ניצחון בגביע שקטע לה רצף של חמישה משחקים ללא ניצחון. לאור חוסר היציבות שך שתי הקבוצות, נראה שייגמר כאן בתיקו
רגיל (3) 132
19:30

הפועל חיפה

בני סכנין
הפועל חיפה יצאה בתחושה לא נעימה ממשחק הגביע בבלומפילד בו הובסה 0:5 מול מכבי תל אביב. בליגה לעומת זאת היא עם שני ניצחונות רצופים, ובבית היא תשמור על המומנטום הזה מול סכנין שמשדרת הרבה חוסר יציבות העונה
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 163
20:00

מכבי תל אביב

עירוני טבריה
שניים משלושת המפגשים הקודמים בין הקבוצות הסתיימו עם ארבעה שערים או יותר. בכושר הנוכחי של שתיהן בשני צדי המגרש, התקפית והגנתית, אפשר לצפות לארבעה שערים גם הערב
רגיל (3) 237
21:30

ברנלי

ניוקאסל
ניוקאסל מחזיקה בסגל איכותי ועמוק הרבה יותר, במיוחד בחלק ההתקפי. ברנלי תנסה להסתגר בביתה, אך הלחץ של ה"מגפייז" צפוי להכריע.
רגיל (3) 245
21:30

ווסטהאם

ברייטון
ברייטון ממשיכה להציג כדורגל התקפי ומהנה, בעוד ווסטהאם בביתה מסוכנת מאוד במצבים נייחים. צפוי משחק פתוח עם שערים משני הצדדים.
עו"ד אילן בומבך, המייצג את חסון, מסר בתגובה: "הודעת הקבוצות שתומכות בזוארץ רצופות אי דיוקים. בהודעתן נאמר שחסון מערער בפעם השלישית. זה כמובן לא נכון. חסון הצטרף לכמה קבוצות שפנו אליו, ערער פעם אחת והערעור שלהם התקבל. עכשו הם מערערים בפעם השניה. אנו משוכנעים שגם הפעם הערעור יתקבל. בניגוד לדברי ראשי הקבוצות שתומכים בזוארץ, חסון מעוניין בבחירות הוגנות ונקיות. לא כאלה שנגועות בניגודי עניינים כפי ששזוארץ טובל בהם עד לתנוכי אזניו.
"בעקבות פניות כמה ראשי קבוצות שהעלו חשדות חמורים על ניגודי עניינים של זוארץ, חסון לא יכול היה לעמוד מנגד. חובתו כיו"ר ההתאחדות לכדורגל לפעול להשרשת טוהר המידות בהתאחדות ולהתריע נגד זיהום והטיית הבחירות".


