בית"ר ירושלים יצאה לפגרת הנבחרות עם ניצחון ליגה חשוב במיוחד על בני סכנין והצליחה לקפוץ למקום ה-11 בטבלה, אבל בשבוע שעבר ספגה בביתה שלישייה מעירוני קרית שמונה במשחקי הדירוג בגביע הטוטו. ביום ראשון הצהובים-שחורים ניצחו בקלות 0:4 את מ.ס. כפר קאסם מהליגה הלאומית בדרך לשמינית גמר הגביע, אבל המבחן המשמעותי מגיע בשבת בטדי מול מכבי נתניה במסגרת המחזור ה-14 בליגת העל (20:30, ספורט4).
ג'וסואה מחיאס עדיין לא חזר ארצה מוונצואלה ובמרכז ההגנה עשויים להמשיך אור זהבי ואורי דהן שעלו מול כפר קאסם, משחק בו אוראל דגני בישל פעמיים מעמדת הקשר וכך נתן לאבוקסיס סיבות לחשוב על האפשרות להמשיך איתו בעמדה קדמית יותר.
"למשחק מול כפר קאסם הגענו מוכנים ועשינו את זה חלק", אמר אבוקסיס במסיבת העיתונאים היום, "הכל תלוי בהכנה ובגישה. אנחנו נצטרך להיות יותר טובים ואגרסיביים, נתניה גם במומנטום טוב, אבל גם אנחנו קבוצה אחרת היום מאשר בפתיחת העונה. אין ספק שזה יהיה משחק קשה, אבל בבית אנחנו צריכים לנצח".
עוד אמר אבוקסיס כשנשאל על ה-4:1 לנתניה במחזור הפתיחה: "לא היינו מאורגנים עד המחזור החמישי או השישי, ברק הגיע רק כמה ימים לפני כן. אנחנו קבוצה אחרת עכשיו, טובה יותר. מה שהיה בסיבוב הקודם נגמר".
לגבי דגני: "דגני יכול לשחק בקישור ויכול לשחק בהגנה, יכול להיות שיהיו משחקים שהוא ישחק גם בהגנה וגם בקישור. ניסינו אותו כקשר נגד סכנין וזה שינה את המשחק. החיסרון של מחיאס משפיע ולצערי אין חדש, ההנהלה שלנו מטפלת בזה. אנחנו מנסים למצוא את האיזון ואני מאמין שברגע שההגנה שלנו תהיה חזקה, גם ההתקפה תהיה טובה יותר. בינואר נצטרך לעשות כמה שינויים כדי לייצב את הקבוצה, עדיין אין החלטה לגבי השוער".
לסיום נשאל אבוקסיס על העדפתו בגמר המונדיאל ביום ראשון בין צרפת לארגנטינה וענה: "התאהבתי במסי כשעוד היה ילד, אז אני איתו עד הסוף".
יתרון (2) 103
18:50

מכבי רמת גן

הפועל העמק
(3+)
מכבי רמת גן אחרי הפסד למכבי תל אביב, ובאופן כללי, היא לא יציבה וכבר הפסידה העונה לנתניה. העמק עם 3 ניצחונות רצופים, כולל מול הרצליה וירושלים, וכשהפלוס איתה במשחק כזה, שווה ללכת איתה
רגיל (2) 137
19:00

עירוני מודיעין

הפועל עפולה
מודיעין אמנם פתחה טוב את העונה אבל ספגה יותר מדי הפסדים בתקופה האחרונה, כולל הדחה מהגביע. גם בצד של עפולה הייתה הדחה מהגביע, אבל במחזורי הליגה האחרונים עפולה צברה לא מעט נקודות מבחינתה, ובמשחק הזה אפשר לראות חלוקת נקודות הפעם
מעל/מתחת שערים (2.5) (2) 207
21:30

סאלרניטנה
(2.5+)

קרוטונה
ב14 מתוך 24 משחקים שתי הקבוצות נכבשו מעל 2.5 שערים. כך צפוי להיות גם הפעם לשתי הקבוצות ההתקפיות הללו.
המגן מקס גרצ'קין התייצב גם כן למסיבת העיתונאים ודיבר גם כן על ה-4:1 מנתניה בתחילת העונה: "התחלנו את העונה אחרי קיץ לא פשוט בכלל והכל הלך לנו הפוך, לי באופן אישי זה יושב עד עכשיו ואני שמח שבשבת יש לנו הזדמנות לנקמה ספורטיבית. מכבי נתניה קבוצה טובה, גם אם השנה הולך לה יותר קשה. גם אנחנו קבוצה חזקה והוכחנו את זה בחלק השני של הסיבוב הראשון, אנחנו צריכים להמשיך בדרך הזו. אני גם חושב שהשנה הקהל שלנו בשיא וזה כיף לדעת שיש מאחורינו קהל כזה. גמר המונדיאל? יש לי פוסטר של מסי בחדר, אני אוהד ברצלונה מגיל קטן ובשבילי הוא מספר 1".


