אף אחד לא הופתע מניצחונה של מכבי תל אביב 0:2 על הפועל חיפה, משום שמכבי קבוצה טובה יותר. עם זאת, מותר לחיפה לכעוס על עצמה, כי הזדמנויות להבקיע היו לה - והן הוחמצו בשלומיאליות. כמעט בכל משחק כדורגל עולה ברגליה של הקבוצה הנחותה לייצר לעצמה שתיים או שלוש עמדות הבקעה. כאשר היא מגיעה לאותם מצבים עליה גם לדעת לבעוט, לפחות אל מסגרת השער. אלא שהפועל חיפה, למרות שפתחה את המשחק בכמה התקפות מהירות וטובות, 'דאגה' לבעוט בהן לגובה או ליד עמודי השער - ורק לא למסגרת.
כשבועטים כדורים לחוץ, משלמים אחר כך בריבית. האדומים מחיפה, יכלו להשיג הרבה יותר מול מכבי תל אביב, אך שבו לכן הביתה בידיים ריקות - כאמור, הרבה מאוד באשמתם. אני משוכנע שמאמנם, אלישע לוי, חושב בדיוק כמוני. בעומדו על הקווים ודאי היה לו קשה מאד לראות את הכדורים האלה טסים ללא כתובת.
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
אשר למכבי, בעוד יומיים היא תארח את פ.ס.וו. איינדהובן, לאחר שנוצחה על ידה 1:0, במשחק הראשון ביניהן, שנערך בהולנד. אם איינדהובן תפגין בו יכולת כה בינונית, כפי שהפגינה באצטדיונה, יתכן מאד שנראה אפילו ניצחון ישראלי. כנראה שלא סתם ירדה קבוצתו של ערן זהבי עד לליגה השלישית של אירופה, הליגה האזורית. הקהל הרב, שיגיע לבלומפילד, גם מתוך סקרנות לראות את זהבי, עשוי, אפוא, לקבל הרבה יותר ממה שציפה לקבל, בעת שההגרלה העלתה את המשחק בין שתי הקבוצות.
מפני שאיינדהובן אינה מאריות הכדורגל של אירופה, על מכבי תל אביב להאמין ביכולתה, בדיוק כפי שלפני שנים רבות היא ידעה לנצח בארץ 1:2, הולנדית אחרת, אייאקס אמסטרדם. אמונה היא תמיד תנאי ראשוני להצליח, והיא חלק מתכונותיו של כל ספורטאי, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בספורט מקצועני.
ולסיום, משהו אחר. אני בעד הענקת אזרחות לבלם הפועל באר שבע, מיגל ויטור, ואשמח לראותו משחק בנבחרת ישראל. הגנת הנבחרת משוועת תקופה ממושכת למי שייצב את שורותיה ומיגל, הבלם הטוב ביותר בליגת העל, יכול לעשות זאת בהצלחה.


