ראשי מכבי חיפה הוציאו היום (רביעי) הודעת גינוי כנגד הקריאות "ניאו נאצי" לעבר חלוצה של הפועל באר שבע, איתי שכטר. כזכור, בהמלך המשחק ביום ראשון קראו חלק מהאוהדים לעבר שכטר קריאות "ניאו נאצי" והיום פרסם החלוץ הודעה בה כתב שהוא מתבייש בקהל הירוק שקורא לישראלי "ניאו נאצי".
כעת גם ראשי מכבי חיפה הצטרפו לגינוי ובהודעה רשמית שהוציאו נכתב: "אנו מגנים בכל תוקף ולשון את הקריאות כלפי חלוץ הפועל באר שבע איתי שכטר במהלך המשחק ביום ראשון. לשימוש בביטוי הנורא ניאו נאצי אין מקום לא בביתנו, לא במגרשי הכדורגל ובכלל.
"אנו קוראים להימנע מקריאות אלו הפוגעות בזכר הנספים והשואה. אנו במועדון הכדורגל מכבי חיפה, המאמצים את ארגון יד עזר לחבר - ארגון המסייע לניצולי שואה ומספר את סיפורם - רואים בנושא חשוב זה, ערך עליון. אנו מתנצלים בפני כל מי שנפגע מקריאות אלו וכמובן מהשחקן עצמו וקוראים לחדול מקריאות אלו".
בעניין אחר, שני שחקניה הזרים של האלופה חוסה רודריגס ובוגדן פלאניץ' עזבו את הארץ ויצאו לחופשות קצרות. פלאניץ' נסע לכמה ימים לארץ מולדתו סרביה, בעוד רודריגס נסע עם המשפחה לחופשה בדובאי. מי שנשאר בארץ הוא ריאן סטריין, שממשיך בשיקום כשבחיפה מקווים שהמגן האוסטרלי כמו גם נטע לביא יוכלו להיכלל בסגל למשחק מול הפועל ירושלים.
עוזר מאמן מכבי חיפה גיא צרפתי הושעה משלושה משחקים וספג קנס בגובה 1,500 שקל. צרפתי, שהורחק מעט לפני סיום המשחק מול הפועל באר שבע, זוכה מעבירת העלבת שופט בשל חמת הספק, אולם הורשע בהפרת סדר והתנהגות בלתי הולמת. הדיין אף ציין: "צפיתי במשחק והאירוע הנדון הונצע במצלמות. תוכן הדברים שנאמרו על ידו לא נשמע, אך כל יתר המיוחס שלו (יציאה מהתחום הטכני ומחאה אגרסיבית לעבר השופטים) אירע ללא ספק".
צרפתי העלה פוסט אינסטגרם בתגובה לעונש וכתב: "אני שמח שהובהר שלא הכפשתי את השופט, לא זו דרכי. הבעתי מחאה עניינית ותו לא. אני אוהב את המקום שאני עובד ולויאלי אליו, הכל מהמקום הזה. אני מבין שטעיתי, התנהגתי לא כפי שאני מצפה עצמי, הרצון לנצח חשוב ולא פחות הדרך".
רגיל (5) 169
17:00

בריסטול סיטי

פורטסמות'
שתי קבוצות שמחפשות יציבות במרכז הטבלה; יתרון הביתיות באשטון גייט עשוי להספיק לבריסטול כדי לגרד ניצחון דחוק.
רגיל (5) 176
17:00

דרבי קאונטי

מידלסברו
"בורו" שואפת לצמרת הגבוהה ומחזיקה בסגל עדיף; דרבי תילחם על נקודה, אך האיכות של האורחת כנראה תכריע את הכף.
רגיל (5) 183
17:00

האל

סטוק
שתי קבוצות בלתי צפויות שנמצאות במומנטומים הפוכים; האל סיטי נוטה להצטיין במשחקי בית כאלו וצפויה לצאת עם ידה על העליונה.
רגיל (5) 218
17:00

צ'רלטון

קובנטרי
קובנטרי נחשבת כיום לקבוצה איכותית ויציבה יותר בצ'מפיונשיפ, ולכן היא המועמדת המובילה לצאת עם שלוש הנקודות גם במשחק חוץ.
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני כחודש הן נפגשו וזה נגמר ב 0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל


