בן ביטון חתם היום (שלישי) רשמית בהפועל תל אביב לשנתיים וחצי, לאחר שעד שעות הערב אתמול סוכמו כל תנאי השחרור שלו ממכבי תל אביב והתרת חוזהו בהפועל באר שבע בעונה הבאה. מכבי תל אביב תשלם לביטון את משכורת בעבור חודש ינואר ואילו באר שבע תפצה את המגן ב-30% משכר הבסיס של העונה הבאה, על מנת להשלים את שכרו.
ביטון, שהפך לשחקן החיזוק החמישי של האדומים בחלון הנוכחי אחרי דן איינבינדר, לידור כהן, גיל יצחק ואופק ביטון, אמר לאחר החתימה: "אני שמח מאוד להיות כאן, במועדון שגדלתי בו, מקום שתמיד הייתה לי פינה חמה בלב עבורו. אעשה הכל לעזור לקבוצה לצאת מהמצב שהיא נקלעה אליו, זה מועדון שחייב להיות בליגה הראשונה, זה ברור לכולם. יש בי אמונה גדולה בקבוצה הזו".
ביטון, 30, גדל במחלקת הנוער של הפועל תל אביב אך עזב את הקבוצה הבוגרת בלי לשחק ולו משחק אחד בשורותיה. לאחר שנים בסקציה נס ציונה והפועל נצרת עילית עבר ב-2013 להפועל באר שבע, שם הפך לאחד המגנים הימניים הטובים בארץ וסייע לקבוצה מבירת הנגב לזכות בשלוש אליפויות ברציפות. בקיץ שעבר הועבר למכבי תל אביב, בה מיעט לקבל דקות משחק. ביטון שותף העונה בשלושה משחקי ליגה בלבד ורשם 159 דקות במצטבר.
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

תוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
הפועל תל אביב לא מתכוונת להסתפק בביטון והמטרה היא להתחזק עד חזרת הליגה בשני שחקנים לחלק הקדמי. פאטוס בצ'יראי עדיין לא קיבל שחרור מויסלה קרקוב אך במועדון משוכנעים שהוא ישיג אותו עד סוף השבוע. מעבר לבצ'יראי, במועדון יצרפו עוד קשר התקפי יצירתי, כאשר שלום אדרי ורמזי ספורי נמצאים על הפרק. גם האופציה לצרף את שלומי אזולאי כחלוץ נוסף נמצאת על הפרק. חלוץ אסטרה ג'ורג'יו נמצא בחופשה בישראל ובודק את האופציה לחזור לישראל בשל העובדה שלא זוכה לקבל שכר ברומניה.
אחרי שיושלם הרכש, ניר קלינגר ישלים מהפך בו מחצית משחקני ההרכב יוחלפו בשחקנים חדשים. בן ביטון, דן איינבינדר, לידור כהן, אופק ביטון ועוד שני שחקנים שיצטרפו לחלק הקדמי, יאפשרו למאמן להעמיד סגל שונה לחלוטין. בשל העובדה שלא ניתן לערוך משחקי אימון, קלינגר עורך משחקים פנימיים כדי לבחון אפשרויות ולהכניס את השחקנים החדשים לכושר משחק.
ויש גם מי שעשוי לעזוב: בני יהודה מתעניינת בעמנואל בואטנג והוא עשוי לעבור לשורותיה.


