שמחה גדולה בהפועל חיפה אחרי התיקו 3:3 אמש (שבת) עם בית"ר ירושלים. בחיפה חששו מאוד מהמשחק לאור רשימת הנעדרים הארוכה מהסגל של חיים סילבס, שהתארכה כבר בפתיחת המשחק כשרן קדוש נמצא והשוער השלישו עמית סואירי עלה לשחק.
על אף הנסיבות המקלות ולמרות שנקלעה לפיגור 3:1, האדומים ידעו לחזור למשחק ויצאו עם נקודה. "אין ספק שזו נקודה שכולה לב ואופי. להגיע עם כל כך הרבה בעיות ולחזור מפיגור כזה, זה לא דבר של מה בכך. מגיע שאפו ענק לכל השחקנים", אמרו במועדון.
עיקרי הדברים
- הפועל חיפה מרוצה מהתיקו הדרמטי נגד בית"ר: "נקודה שכל כולה לב ואופי"
- חנן ממן שהצטיין עם צמד סחט מחמאות. בקבוצה הודו ליואב כץ שהחתים אותו
- במועדון קיבלו תיאבון: נבדקת האפשרות להחתים חלוץ ושחקן הגנה נוסף
- רן קדוש צפוי להיעדר כשבועיים, נעשתה פנייה לאריאל הרוש
בחיפה החמיאו כמובן לכובש הצמד חנן ממן שממשיך בכושר הנהדר שלו. "מגיע ליואב כץ הרבה קרדיט", החמיאו במועדון לבעלים, "זה לא היה ברור מאליו שאחרי כל הרכש שהגיע, הוא יסכים להחתים גם את ממן ואת ברסקי. היום זה ברור לכולם שזה שדרג אותנו בצורה משמעותית".
בחיפה מקווים שלקראת משחק אמצע השבוע יחזרו חלק מהנעדרים לפעילות, אבל במקביל מתכוננים לאפשרות ששוב ייאלצו להסתדר ללא שחקנים רבים במשחק מחרתיים נגד עירוני קרית שמונה. במועדון גם מבינים שבמציאות הנוכחית אולי צריך להעמיק אפילו יותר את הסגל ולהתחזק בחלון ינואר בחלוץ ואולי אף בשחקן הגנה נוסף.
יתרון (4) 148
20:30

מונאקו

ז'לגיריס קובנה
(7+)
מונאקו פתחה מעולה את העונה בסופרקאפ הצרפתי ובליגה כשהיא מביסה אל היריבות שלה. קובנה בשנים האחרונות לא הצליחה לבלוט ביורוליג. במשחק הפתיחה של שתיהן, מונאקו בביתה תנסה להביס.
יתרון (4) 166
21:00

ליון-וילרבאן
(1+)

ולנסיה
וילרבאן היא אחת הקבוצות החלשות העונה במפעל והיכולת שלה בליגה החלשה שלה פחות רלוונטית. ולנסיה עם הרבה תקוות ואחרי ניצחון ענק על ריאל. הספרדים יצליחו לנצח כאן
במועדון המתינו לתוצאות הבדיקה של רן קדוש, בסיומה התברר כי הוא סובל מקרע קטן בשריר התאומים ועל פי ההערכות הוא צפוי לחזור לפעילות תוך שבועיים. קדוש יחמיץ את משחקי הליגה מול עירוני קרית שמונה והפועל תל אביב, וכן את בני יהודה בגביע.
לאור העובדה כי גם יסמין בוריץ' פצוע מאז משחק הידידות של נבחרת בוסניה לפני כחודשיים ומתקשה להתאושש, נעשתה כבר פנייה לאריאל הרוש. שוער נבחרת ישראל חתם לפני כחודש וחצי בקבוצת ניטרה הסלובקית, אבל לא פסל חזרה לארץ והבטיח להחזיר תשובה עד סוף השבוע. בינתיים סואירי הצעיר אמור לפתוח.