בבית"ר ירושלים עדיין לא השלימו את העברת 50 אחוזים מהבעלות לחמד בן ח'ליפה. בקבוצה העבירו מסמכים ראשוניים ולאחר מכן נדרשו לספק מסמכים נוספים ומפורטים, אך בשלב זה המסמכים עדיין לא הגיעו לוועדה להעברת זכויות ולכן לא נקבע מועד לפגישת זום עם השייח' ונציגיו על מנת לדון בהעברה. במועדון מעריכים שמדובר בעניינים טכניים בלבד וכי התהליך יושלם עד לשבוע הבא, אך הובהר להם שעד שלא יגיעו המסמכים לא יוכלו להתקדם.
בנוסף, עדיין לא נערכה ישיבת דירקטוריון מסודרת בין הצדדים. הישיבה הראשונה אמורה הייתה להיערך לפני כשבוע אך נדחתה וייתכן שהיא לא תתבצע עד אשר תושלם העסקה ושהכסף יעבור.
בבית"ר ירושלים הבהירו כי ככל הנראה ממה שהבינו עומר אצילי מעדיף את מכבי חיפה. בסביבת השחקן ציינו כי בשלב זה מכבי חיפה היא היחידה שרצינית לגביו ומנהלת מו"מ מתקדם מול נציגיו, כאשר סוכנו רונן קצב אמור להשיג את השחרור מאפואל ניקוסיה. ללא קשר, בקבוצה עדיין לא ישבו על תכנית רכש לינואר ונראה כי הדברים יחלו רק לאחר המשחק נגד מכבי תל אביב. היות ועסקת בן ח'ליפה עדיין לא אושרה וכסף מיידי לא אמור לזרום בינואר למועדון, ייתכן כי משה חוגג יהיה זהיר ולא יכוון להשקעה גבוהה, כאשר הכיוון יהיה בעיקר לקיץ.
הערב (שני, 20:45, ספורט 5) תפגוש הקבוצה את מכבי תל אביב בטדי, עם רצון לייצר ניצחון שני ברציפות ולברוח מהתחתית. מיכאל אוחנה ייעדר ובמועדון יחלו להפחית עומסים מהשחקן. חלאופילו פלייטר אמור להמשיך ולהיות העוגן בחלק הקדמי. צמד המאמנים תרגל ארבעה הרכבים שונים אתמול ונראה כי הם יעשו שינוי בקישור לקראת המשחק בנוגע למתאוסיניו, השחקן שולח למועדון קבצי וידאו של העבודה שהוא מבצע בברזיל מדי יום, כאשר במועדון מקווים כי יחזור לארץ וישוב לפעילות מלאה בתחילת פברואר.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.


