בווידאו: אוראל דגני לאחר ההדחה של הפועל תל אביב מהגביע
הפועל חיפה
הקבוצה של חיים סילבס מחפשת ניצחון ראשון בפלייאוף העליון, מול יריבה עליה גברה פעמיים בעונה הסדירה. מהראן לאלה ייעדר מהסגל למשחק מחר (ראשון, 20:15, ספורט 1) האקסית הפועל תל אביב בעקבות רגישות שחש בשריר התאומים בסיום האימון היום. גם עדן בו בסט וגילי ורמוט פצועים ולא ישחקו. אלי בלילתי שהיה בספק, יהיה בסגל של המארחת וכך גם ניסו קפילוטו החוזר מכרטיסים צהובים ואמור לפתוח.
"יש הרבה מה להרוויח מהמשחקים האלה", אמר המאמן סילבס. "אנחנו רוצים לבדוק שילובים ולהמשיך להתקדם כי אנחנו נראים טוב בפלייאוף הזה ורוצים להמשיך להשתפר. הפועל תל אביב תרצה לשפר את ההרגשה אחרי ההדחה מהגביע. יהיה לנו קשה מאוד, אבל גם להפועל תל אביב".
הפועל תל אביב
אימוני הפועל תל אביב התקיימו בימים האחרונים באווירה שפופה בעקבות ההדחה מהגביע על ידי מכבי פתח תקוה, והמאמן ניר קלינגר ניסה לעודד ולהרים את השחקנים, למרות שבמקביל התקשה להסתיר את אכזבתו. שחקנים בקבוצה אמרו על מאמנם: "הוא לקח את זה יותר קשה מכולם, מהמשחק הראשון בגביע הוא כיוון לזכיה ולא הפסיק לדחוף לשם".
מחר תפגוש הקבוצה את הפועל חיפה, כאשר המאמן מתכוון להמשיך ולעלות בהרכב החזק ביותר עד סיום העונה. בהפועל תל אביב מדברים על זה שהמקום הרביעי ואולי אפילו השלישי, נמצאים בהישג יד והגעה אליהם תהיה הישג גדול. שי אייזן מוצהב וקלינגר עדיין לא החליט מי יפתח במקומו, כאשר עבדי פרחאת ורז כהן מועמדים ל-11. קיימת גם אפשרות שמוטי ברשצקי יתופקד במרכז המגרש ועומר דמארי יפתח בחוד.
קלינגר אמר לקראת המשחק: "עד כמה שזה כואב לכולנו, צוות, בעלים, שחקנים וכמובן האוהדים שלנו, הגביע הוא היסטוריה עבורנו. אנחנו רוצים להמשיך את הדרך שלנו בליגה גם ברמת התוצאות הטובות וגם בנושא הקרדיט לצעירים והדגש על העתיד של הפועל תל אביב. זה משחק חמישי שלנו בשבועיים ובלוח משחקים מטורף כזה נצטרך שוב להתחשב בחלק מהשחקנים ולערוך רוטציה מסוימת".
טריוויה
* הפועל חיפה ניצחה את הפועל תל אביב בשני משחקי העונה הסדירה. שלושה ניצחונות רצופים בליגה? זה לא קרה מאז 1995-1997, שם היה רצף של ארבעה ניצחונות.
* בעידן ניר קלינגר, שער שווה ניצחון להפועל תל אביב. בכל 12 המשחקים בהם הקבוצה כבשה לפחות שער אחד, היא גם ניצחה. הפעם האחרונה שכבשה ולא ניצחה הייתה במשחק האחרון עם ניסו אביטן, במחזור התשיעי, אז הובילה על מכבי חיפה והפסידה 2:1 בתוספת הזמן.
* קלינגר לא הצליח לנצח את הפועל חיפה בארבעת המשחקים האחרונים בהם אימן מול הקבוצה איתה זכה בגביע, ואת חיים סילבס ניצח רק באחד משישה מפגשים.
* הפועל חיפה דייקה בכל 14 הפנדלים האחרונים שלה בליגת העל, מאז שמהראן לאלה החמיץ (ואז כבש מהריבאונד) מול דלה איינוגבה והפועל אשקלון בדצמבר 2016.
* על 10 מהפנדלים ברצף הזה חתום גל אראל, שכל חמשת שעריו העונה והחמישה בעונה הקודמת היו מהנקודה הלבנה. שער השדה האחרון? במאי 2018 מול מכבי נתניה.
רגיל (6) 77
19:30

בראונשוויג

פאדרבורן
אחרי פתיחת עונה בינונית, פאדרבורן בכושר מצוין וניצחה שלושה משחקי ליגה ברציפות. היא תפגוש את אחת הקבוצות החלשת בליגה ומועמדת לנצח.
יתרון (6) 128
20:30

אנאדולו אפס

הפועל תל אביב
הטורקים לא נראו טוב במשחק הפתיחה מול מכבי תל אביב למרות שניצחו. הפועל תל אביב נראתה מעולה מול ברצלונה. המשחק יערך במונטנגרו והוא לא ממש ביתי של הטורקים.
יתרון (6) 194
21:15

פנאתינאיקוס

ברצלונה
(8+)
פאו נראתה טוב מול באיירן ופתחה ברגל ימין נגד קבוצה לא רעה. ברצלונה הובסה על ידי הפועל תל אביב ונראית כרגע קבוצה אבודה. פאו באואקה אמורה לדרוס אותה
מעל/מתחת שערים (2.5) (6) 213
21:30

הופנהיים
(2.5+)

פ.צ. קלן
שתי הקבוצות מרבות לספוג, והיחס אמנם לא מאוד גבוה אבל סיכויי התפיסה גבוהים. שלושה שערים לפחות
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 271
22:00

אוסאסונה

חטאפה
כל משחקיה של חטאפה הסתיימו עם 2-3 שערים, כך גם המשחקים האחרונים של אוסאסונה. משחקי שתי הקבוצות הולכים לכיוון הזה, ונלך איתו גם הפעם
הרכבי הקבוצות
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי תל אביב36 26 9 1 10-63 87 2 מכבי חיפה36 22 7 7 32-73 73 3 בית"ר ירושלים36 16 11 9 35-51 59 4 הפועל באר שבע36 15 10 11 33-44 55 5 הפועל תל אביב36 14 6 16 55-31 48 6 הפועל חיפה36 12 11 13 46-39 47