בית"ר ירושלים סיימה הערב (ראשון) את העונה הסדירה עם ניצחון 1:2 דרמטי על מ.ס. אשדוד ופתחה פער של חמש נקודות מהפועל באר שבע במקום השלישי, רגע לפני פתיחת הפלייאוף העליון. עידן ורד פתח בהרכב לראשונה זה שנה ובישל לאלירן עטר, שהמשיך לכבוש שערים נפלאים (7), דין דוד איזן (51), ולאחר שהקבוצה הנאיבית מעיר הנמל פספסה הזדמנויות להשלים מהפך, אמר אורי מגבו את המילה האחרונה שתי דקות בתוך תוספת הזמן ונתן את האות לחגיגות במשחק הרדיוס. בסיום המשחק ירד ג'קי בן זקן אל הדשא ושוחח עם השופטים.
מאמן בית"ר ירושלים רוני לוי אמר אחרי המשחק: "התוצאה לפעמים לא משקפת את מה שקרה. היה משחק פחות טוב שלנו, אשדוד קבוצה טובה מאוד ואני לא מבין איך היא לא בפלייאוף העליון. מאמן מצוין ושחקנים מוכשרים ברמות. אנחנו היינו ביום לא טוב שלנו. היו לנו הרבה שינויים מאולצים בהרכב. המחצית הראשונה הייתה פחות טובה והשנייה יותר טובה. אשדוד לחצה כמו מטורפת ואולי במחצית השנייה קצת נגמר לה הכוח. אולי בגלל העייפות הצלחנו להכריע את אשדוד בדקה ה-90. ככל שהליגה מתקדמת, לכל משחק יש יותר משמעות והמשחקים הולכים ונעשים קשים יותר. אנחנו נכנסים לשבוע בו יש לנו גם גביע, אז אנחנו שמים קו על המשחק. יש לנו הרבה מה לשפר, אבל גם אנחנו מעודדים מזה שניצחנו למרות יכולת לא הכי טובה".
מגן בית"ר אורי מגבו, שכבש את שער הניצחון, אמר: "ראיתי את הסיטואציה והלכתי אל הכדור, השאר היסטוריה. זו הרגשה מדהימה, אני שמח שהצלחתי לעזור לחברים שלי. היה משחק פחות טוב שלנו, אבל אנחנו ממשיכים הלאה. לא היה לנו מה להפסיד, הייתה דקה 90, ראיתי את הסיטואציה, עליתי וכבשתי. זה ניצחון מתוק".
מאמן אשדוד רן בן שמעון: "בספורט זה פעם הולך לצד שלך ופעם לצד השני והיום זה יכול היה ללכת לצד שלנו. היה משחק מצוין שלנו. אנחנו צריכים לשפר את קבלת ההחלטות בחלק הקדמי. אנחנו צריכים לבנות DNA כדי להפוך לקבוצת צמרת. יש פה חומר מצוין וכדורגל כיפי. זה הפסד צורם וכואב מאוד שחותך בפנים משהו. היו דברים מדהימים במשחק הזה, אשדוד צריכה ללכת לפלייאוף התחתון ומגיעה אחרי שהייתה עדיפה גם נגד מכבי חיפה וגם נגד בית"ר. שאפו לחבר'ה, כל הכבוד".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות


