עירוני קרית שמונה הודיעה היום (רביעי) על החתמתו של שחקן הכנף הקוסטה ריקני, ג'ון רואיס. השחקן בן ה-25 חתם לשנתיים והוא יכנס למשבצת שפינה לוי גרסיה שנמכר לבית"ר ירושלים. הוא הזר השלישי של מסאי דגו, אחרי מרכוס דיניז וזיגוס ברטקוס. ואלון אחמדי צפוי לעזוב ובקבוצה ממתינים לג'אלולידין מאשריפוב האוזבקי.
רואיס הגיע לאירופה בינואר 2012, אז נמכר מספריסה לליל הצרפתית תמורת 1.2 מיליון יורו. בשנים הבאות הוא שיחק כמושאל במוסקרון ואוסטנד הבלגיות ובדניפרו האוקראינית. אחרי שלא הצליח לפלס את דרכו לסגל של ליל, הוא סיים את חוזהו וחתם בכוכב האדום בלגרד. בקבוצה הסרבית הבקיע 6 שערים ולאחר מכן נמכר לאל פייחה הסעודית תמורת חצי מיליון יורו. בשנה האחרונה הוא חזר לספריסה ממולדתו.
לרואיס יש 8 הופעות בנבחרת קוסטה ריקה וניסיון עשיר באירופה ביחס לגילו: 8 הופעות בליגה הצרפתית, 27 הופעות בליגה הבלגית, 26 הופעות בליגה הסרבית, 14 הופעות בליגה האוקראינית וגם 24 הופעות ו-14 שערים בליגת המשנה בבלגיה. ב-178 משחקים בכל המסגרות (רק קבוצות) הוא כבש 41 שערים ובישל 16 נוספים - סטטיסטיקה מרשימה לכל הדעות.
יתרון (4) 148
20:30

מונאקו

ז'לגיריס קובנה
(7+)
מונאקו פתחה מעולה את העונה בסופרקאפ הצרפתי ובליגה כשהיא מביסה אל היריבות שלה. קובנה בשנים האחרונות לא הצליחה לבלוט ביורוליג. במשחק הפתיחה של שתיהן, מונאקו בביתה תנסה להביס.
יתרון (4) 166
21:00

ליון-וילרבאן
(1+)

ולנסיה
וילרבאן היא אחת הקבוצות החלשות העונה במפעל והיכולת שלה בליגה החלשה שלה פחות רלוונטית. ולנסיה עם הרבה תקוות ואחרי ניצחון ענק על ריאל. הספרדים יצליחו לנצח כאן