העונה המשוגעת שעוברת על מכבי חיפה נמשכה גם הערב (שבת), כשהירוקים ספגו שער משוער היריבה, בדקה ה-92, וסיימה ב-2:2 ביתי עם עירוני קרית שמונה. האורחת עלתה ליתרון בזכות שער של חורחה מורסיו (26), אולם סאן מנחם ניצל שגיאה איומה של זיגוס ברטוקס (47) ואפשר לשלומי אזולאי (59) להשלים מהפך. גמור? איתי מרדכי בדרך לניצחון שני ברציפות מאז נכנס לנעליו של אלי גוטמן? ממש לא. אותו ברטוקס תיקן את הטעות שלו כשנגח פנימה כדור קרן בדקה ה-92, והשלים דרמה גדולה בכרמל.
בחדר ההלבשה של הירוקים שררה אווירה קשה מאוד. הבלם אליסון דוס סנטוס השתולל מול יתר השחקנים ואף סינן כמה קללות בפורטוגזית. אנשי המועדון ניסו להרגיעו אך לשווא, והוא לא היה לבד: גם סאן מנחם צרח עם הירידה לחדרי ההלבשה. שם, היה זה הקפטן שלומי אזולאי שהעביר ביקורת חריפה על הנאיביות של כל הקבוצה. שחקנים במועדון העידו שהקשר צרח ממש על חבריו, וברגע הזה הצטרפו גם דוס סנטוס ומספר שחקנים נוספים לסצנה החריגה. יתר הסגל נראה המום והאווירה היתה עצבנית ומתוחה.
"נמאס כבר מהנאיביות הזו שלנו", אמר אחד השחקנים. "לחטוף שער משוער יריב זה בושה. בא קהל ורואה אותנו מקבלים גול בדקה כזו, רק לנו זה יכול לקרות. כל השחקנים אשמים במצב הזה, אין אפילו אחד חף מאשמה". שחקן אחר היה אפילו חריף יותר: "זה לא נעים להגיד אבל כנראה שאנחנו פשוט קבוצה שלא שווה צמרת. היינו היום ביכולת הכי טובה שלנו בחודשים האחרונים ועדיין לא ניצחנו. אנחנו צריכים להתבייש בעצמנו. כל ביקורת שתכתבו עלינו מגיעה לנו ותהיה עדינה".
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
"רצינו והגיע לנו לנצח", אמר המאמן הזמני איתי מרדכי בסיום. "היו לנו מספר הזדמנויות, פתחנו טוב את המחצית השנייה, הפכנו פיגור ליתרון ואני חושב שאנחנו צריכים להמשיך את המומנטום. טבעי שבתקופה כזאת רצינו לשמור על תוצאה. לצערי ספגנו וחבל".
על המאזן הביתי: "אי אפשר להתווכח עם המספרים, צריך לשנות את זה".
על עתידו: "אמרו לי בשני המשחקים האלה לעשות את המקסימום כדי לנצח. אנחנו נירגע ונקבל החלטות לאחר מכן. אחרי שנקבל החלטות כולם יידעו".
חיים סילבס הוסיף: "למשחק הזה יש שני פנים. ידענו שהרבע שעה הראשונה של המחצית השנייה תכריע, היה ברור שחיפה תלחץ בכל הכוח ותיכנס ללחץ. היו לנו עשר דקות ראשונות מאוד מאכזבות בפתיחת המחצית השנייה ואחר כך הראינו אופי. זו באמת תקופה קצת לא נוחה, לייצר לחץ ולחזור זה מראה על אופי".


