בעקבות מועמדותו של ניר קלינגר לאימון נבחרת ישראל, החליט סגן נשיא הפועל חיפה וחבר הנהלת ההתאחדות דורון אוסידון, להסיר את מועמדותו לתפקיד חבר וועדת האיתור. אוסידון, שנפגש אתמול עם מי שאמור להקים את הוועדה, אלי אוחנה, הוזכר כאחד מארבעה מועמדים לתפקיד. אוסידון תומך בקלינגר לתפקיד המאמן ולכן לא יוכל לקחת חלק בוועדה. כעת נותרו אבי לוזון, מורן מאירי ואלונה ברקת מועמדים לוועדה. אוחנה צריך לבחור שני חברי הנהלה ושחקן עבר, כששמם של משה סיני ואורי מלמיליאן עלו. "יהיה מעניין לראות מה יקרה אם לוזון ומאירי יצטרכו לבחור יחד מאמן לנבחרת", אמר אחד מחברי ההנהלה בעקבות המתיחות הקיימת בין השניים.
אתמול השתתף המאמן ניר קלינגר בפאנל מיוחד בתכנית "הללי אורגינל" ברדיו צפון 104.5, בו נשאל על ידי העיתונאים שאלות על העונה שהוא עובר בהפועל חיפה, על מועמדותו לנבחרת וכן על ההחלטה של מיץ' גולדהאר להיפרד מג'ורדי קרויף ולהכריז על מדיניות של קיצוץ התקציב. "אם לא אקבל את הנבחרת ואקבל הצעה לאמן את מכבי חיפה, אשיב בשלילה. לא אעזוב את הפועל לטובת קבוצה גדולה. אני חולם על אליפות וגביע ורוצה לאמן את הנבחרת. מה אני מעדיף? את שניהם. תואר קבוצתי חשוב יותר מהצלחה אישית", אמר קלינגר, שנשאל על השינוי שעבר כמאמן וענה: "גדולה של בנאדם היא לדעת להשתנות. כולנו לומדים ומתרגלים לדברים חדשים. השנה התבגרתי. הפועל חיפה היא לא אפיזודה חולפת. בנינו קבוצה להרבה שנים. 12 שחקנים חתומים, ששה יוחתמו ועוד שלושה שחקנים חדשים במו"מ להצטרף. גם אם אעזוב לנבחרת תהיה קבוצה מוכנה וחזקה לעונה הבאה". שנשאל האם הוא רואה את עצמו מועמד למכבי תל אביב, כמאמן האחרון שהביא אליפות לפני עידן ג'ורדי קרויף ענה: "לדעתי, אין שום סיכוי שאגיע למכבי תל אביב. אני מכיר את מיץ' והצוות, הם ימשיכו להתבסס על צוותים זרים. זה בסדר. קיצוץ בתקציב מבחינת מכבי? אני בעד לגמרי. אני חושב שזה נכון. תקציב הוא לא ערובה להצלחה. כחבר, אני יכול לומר על ג'ורדי רק מילים טובות. ההחלטה באה בזמן, כי שש שנים זאת תקופה מאוד ארוכה. מגיע לו שאפו על התקופה שלו, למרות שהתקופה האחרונה הייתה פחות טובה. אי אפשר לשכוח את מה שעשה עבור מכבי ואת השינוי שהוא חולל בה, אחרי תקופת יובש מסוימת".
בינתיים, נמשכים ההכנות לקראת המשחק ביום ראשון. לקלינגר יהיה סגל מלא מול רעננה, להוציא את לירן סרדל. רסמוס סויסטדט חוזר לסגל. מעל 8,000 כרטיסים כבר נמכרו.
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
קלינגר לא צפוי לערוך שינויים רבים בהרכב. ההגנה שכוללת את מלול, תמאש, קפילוטו ושיימן ימשיכו. בן בסט, ורמוט ותורג'מן ישתפו פעולה בחלק הקדמי. השאלה היא מי יפתח לצדם של ריקי מיטרבסקי וראדו גנסארי במרכז השדה. נראה כי גל אראל או רוסלן ברסקי יפתחו לצדם.
ההרכב שתורגל: ארנסטס שטקוס; דור מלול, ניסו קפילוטו, גבריאל תמאש, שמואל שיימן; ריסטו מיטרבסקי, ראדו גנסארי, רוסלן ברסקי (גל אראל), עדן בן בסט; אלון תורג'מן.


