"מה שקרה היום זה אקורד הסיום לעונה המבזה הזו של המועדון", אמר היום (שישי) גורם בכיר בהפועל תל אביב בעקבות האירועים באימון הקבוצה, "לא מגיע לשחקנים ובטח לא לאוהדים כאלה שנישאר בליגה. כנראה שצריך לרדת ליגה כדי להתחיל את הכול מחדש. בושה מה שקורה סביב הקבוצה הזאת". האמירה הזו היא רק חלק מהתחושות הקשות שליווי את אנשי הפועל תל אביב ושחקניה מאז הקטטה האלימה שקרתה באימון הבוקר, בו שחקני הקבוצה, ובעיקר אדי גוטליב היו מעורבים באירוע שכלל אלימות פיזית עם מספר אוהדים של הקבוצה. "כששחקנים מרשים לעצמם ללכת מכות עם המשטרה, מה הפלא שזה מה שקרה היום?", אמרו במועדון.
עוד בנושא:
קטטה בין אוהדי הפועל תל אביב לשחקנים
בהפועל תל אביב עובדים כרגע במספר גזרות: הראשונה היא להבין איך מתמודדים עם האירוע הזה ודואגים שמחר, אם הקבוצה תרד ליגה, לא יהיו אירועים אלימים עוד יותר. "זה רק הפרומו למחר", העידו גורמים בהפועל ששמעו מחלק מהמעורבים בקטטה. לכן במועדון נערכים מבחינת אבטחה למצב בו האוהדים יתקפו את השחקנים אחרי המשחק מול הפועל רעננה. "במקום לדאוג שנעשה הכול כדי לנצח, אנחנו צריכים להתעסק במשטרה ובאלימות כל היום. לא ייאמן שהגענו עד לכך. אנחנו באמת מקווים שהשיא כבר מאחורינו ומחר לא יישבר שיא בזיון נוסף", אמרו במועדון. המשטרה גם מתכננת להגיע בכוחות גדולים לאצטדיון וכבר העבירה אזהרה לראשי הקבוצה כי כל פרובוקציה מצד האוהדים תיענה ביד קשה. בכלל התחושה במועדון היא כי המשחק הוא החלק הפחות מעניין ואילו ההתעסקות באירועים מסביב הם העיקר: "רק רוצים שהעונה הזו תיגמר", אמר גורם בכיר נוסף בקבוצה. "לא משנה איך, אבל רק שתיגמר כבר. כבוד היא לא מוסיפה לאף אחד".
נראה כי למרות שהאמוציות עדיין משחקות תפקיד, בהנהלה כבר חושבים לסגור לגמרי את האפשרות שאוהדים ייכנסו למתחם האימונים: "לא צריכים שיבואו לעודד ולא צריכים שיבואו לקלל", אמרו במועדון, "רק בהפועל הכול פרוץ כך וכל אחד יכול לעשות מה שבא לו. האוהדים עומדים עשרה מטר מהשחקנים ומקללים אותם, זה היה ברור שיום אחד דבר כזה יקרה". חשוב לציין, כי לאורך כל האימון האווירה הייתה יחסית רגועה. אפילו המשטרה שהייתה במקום החליטה לעזוב ואילו ארבעת המאבטחים של הקבוצה לא ממש היו מוכנים לאירוע. הגדר שחוצצת בין השחקנים לאוהדים נפתחה בשלב כלשהו, והשער הקטן המוביל למגרש האימונים נפרץ בקלות על ידי האוהדים לאחר העימות המילולי עם אדי גוטליב שגרם לסערה. אגב, האוהדים טענו כי גוטליב זרק עליהם בקבוק, מה שגרם לאיבוד העשתנות שלהם והפריצה למגרש.
גם בצד המקצועי קיים כאוס. בהפועל חששו בתחילה כי חלק מהשחקנים לא ירצו לעלות כלל למגרש. אלא שנראה כרגע כי גוטליב, העומד בלב הסערה, כן מעוניין - לפחות כרגע - לשחק. כמו במקרה טוטו תמוז, גם פה במועדון יש לא מעט ביקורת ולחצים על המאמן מנחם קורצקי. במועדון לוחצים על המאמן לא לשתף את גוטליב במשחק, אך נראה כי מחוסר ברירה הבלם עדיין חזק בתמונת ההרכב. "אין לנו בלם נוסף", אמר קורצקי לאנשים במועדון, "במצב אחר הוא לא היה משחק". במועדון גם לא רצו שטוטו תמוז, שהיה מעורב באירוע אלים עם המשטרה לאחר המשחק מול הפועל אשקלון, יהיה בסגל, אך בשל פציעות של שחקנים אחרים, קורצקי הכליל אותו בסגל. "אי אפשר להתרכז במשחק כשכל זה קורה מסביב", אמר גורם בכיר בקבוצה, "זה יהיה סופר קשה לגרום לשחקנים להגיע רגועים למשחק. כרגע זה נראה חסר סיכוי, אבל אולי עד מחר דברים ישתנו".
מדוברות המשטרה נמסר הערב כי נעצרו שלושה חשודים בחשד להשגת גבול, תקיפה והפרת הסדר. השלושה יובאו במוצאי השבת לבית המשפט השלום בתל אביב לדיון בהארכת מעצרם.
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני כחודש הן נפגשו וזה נגמר ב 0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
יתרון (5) 334
01:00

ברוקלין נטס
(11.5+)

יוסטון רוקטס
יוסטון מגיעה בכושר מצוין עם רצף ניצחונות וסגל מאוזן בראשות אלפרן שנגון, בעוד ברוקלין נאבקת לשמור על יציבות העונה.
יתרון (5) 339
02:00

דטרויט פיסטונס

מיאמי היט
(4.5+)
דטרויט היא אחת ההפתעות הנעימות של העונה עם מאזן מרשים, בעוד מיאמי מנסה להיצמד לצמרת המזרח ומגיעה אחרי כמה ניצחונות רצופים.
יתרון (5) 346
03:30

דאלאס מאבריקס
(1.5+)

פילדלפיה 76
המפגש המותח של הלילה. דאלאס בתקופה לא רעה בבית, אבל פילדלפיה נחשבת לקבוצה מעט יותר יציבה כרגע.
יתרון (5) 356
05:30

לוס אנג'לס קליפרס

יוטה ג'אז
(12.5+)
הקליפרס במומנטום ביתי נהדר באולם החדש (Intuit Dome), בעוד יוטה סופגת המון נקודות למשחק. הקליפרס אמורים "לטייל" כאן לניצחון נוח מול אחת ההגנות החלשות בליגה.
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
רגיל (6) 63
15:00

הפועל רמת גן

מכבי יפו
יפו אמנם לא בשיאה כרגע אבל היא כן משיגה תוצאות טובות במשחקי החוץ שלה, כולל 2:0 על סכנין בגביע המדינה בחוץ. הפועל רמת גן אמנם קצת יותר איכותית, אבל המפגש הזה יסתיים ללא הכרעה
פלייאוף תחתון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 עירוני קרית שמונה33 10 9 14 48-44 39 2 הפועל חיפה33 10 7 16 46-39 37 3 מ.ס. אשדוד33 7 15 11 32-22 36 4 הפועל רעננה33 9 9 15 40-22 36 5 בני יהודה תל-אביב33 8 11 14 39-26 35 6 הפועל אשקלון33 7 11 15 42-24 32 7 הפועל כפר סבא33 7 10 16 40-23 31 8 הפועל תל אביב33 8 14 11 34-29 29


