במרוצת השנים הכדורגל הישראלי לא נהנה יותר מדי פעמים מנציגה שעשתה מסע מפואר במפעלים אירופאים, אך מדי כמה שנים בהחלט יש אחת כזו שמבליחה ומצליחה לרגש את כל חובבי הכדורגל הישראלי כחול לבן. המסע של מכבי חיפה בליגת האלופות עם יצחק שום. השערים של אוסטרץ' שהזניקו את הפועל תל אביב למסע אירופאי מרגש, המספרת של זהבי בשלב הבתים של ליגת האלופות, ההדחה של מכבי חיפה בשמינית גמר גביע אופ"א, שלב הבתים של מכבי תל אביב בליגת האלופות וגם המסע של אלישע לוי עם מכבי חיפה שנגמר אמנם עם אפס נקודות אבל עם הרבה כבוד. יצאנו לבדוק מה חלק מהמאמנים שהיו אחראים על אותם מסעות חושבים על מי שבהחלט יכולה לשבור שיאים חדשים.
אלישע לוי הצדיע: "באר שבע קבוצה חזקה ולאור הקמפיין עד עכשיו לא הופתעתי ממה שהם עשו אתמול בסן סירו. זה היה מדהים, יכולת לראות את האגרסיביות ואני חושב שזה לא מקרה. הם משתדרגים כל הזמן וזה מקדם את הכדורגל שלנו. אנחנו צריכים שהקבוצות הישראליות יצליחו באירופה ושיהיה לנו ניסיון בינלאומי. שאפו לבאר שבע".
יצחק שום החמיא: "לא צריך להגיד הרבה, פשוט כל הכבוד. עשו פתיחה נהדרת ועכשיו זה תלוי בהם. זה לא עוד שלוש נקודות. במשחק אחד הכל יכול לקרות וזה לא משנה באיזה הרכב אינטר עלו. ניצחון מולם זה תמיד ניצחון גדול, ועכשיו חשוב להמשיך הלאה. בכר עבר משחק אחד ויבחנו אותו בהמשך הדרך. יש לו סוכן טוב ואם הוא יידע להוביל אותו הוא יהיה באירופה. בואו ניתן לבאר שבע את כל הכבוד שמגיע להם, אבל לא נשכח שזו רק התחלת הדרך".
יתרון (5) 130
21:45

ריאל מדריד

פאריס באסקטבול
(8.5+)
ריאל הפסידה למילאנו אחרי רצף של 8 ניצחונות והיא תגיע למשחק מול פאריס השבורה, שהפסידה 3 ברציפות, ואת 5 האחרונים שלה ביורוליג. ריאל תגיע להתאושש וגם כך תפגוש קבוצה חלשה יותר עם סגל קצר יותר
יתרון (5) 155
22:00

א.א.ק. אתונה

סי. אס. יו קראיובה
(1+)
א.א.ק בכושר אדיר עם 11 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות, מתוכם ניצחה 10. אלא שאת המקום שלה בטופ 8 היא לא הבטיחה ורק ניצחון שלה הערב יעשה זאת. קראיובה שמגיעה מהמקום ה23 מבינה שהיא בסכנת הדחה ורק ניצחון יבטיח לה את המקום בשלב הבא, אך זה לא יהיה קל מול המארחת, שפשוט טובה יותר ותנצח כאן ביותר משער אחד
יתרון (5) 216
22:00

מיינץ

סמסונספור
(1+)
מיינץ מדורגת שמינית בטבלה עם 10 נק', סמסונספור גם כן עם 10 נק' אבל הפרש שערים טוב יותר מציב אותה במקום החמישי. תיקו למעשה לא ישרת אף אחת מהקבוצות, שכן במקרה כזה שתיהן עלולות לסיים את שלב הליגה מתחת למקום השמיני. הרבה על הכף עבור שתי הקבוצות שמגיעות בפורמה לא טובה, הרבה לחץ אבל דווקא האורחת היא זו שמיעטה להפסיד העונה. גם הערב אפשר להעריך שלא תפסיד
רוני לוי פרגן: "אין מה להגיד, זה מדהים. רמת המשחק שלהם, הטקטיקה שלהם, הרצינות שלהם, הגישה שלהם. המאמן שלהם עושה עבודה מדהימה וזה תענוג לראות את זה. הם מבינים בדיוק מה צריך לעשות והם יודעים את העבודה. הם לא במצב שהם צריכים עצות מהאחרים כי הם יודעים לעשות את זה מצוין בעצמם. מגיע להם רק כל הכבוד".
ניר קלינגר, שפרשן את המשחק בערוץ הספורט, שיבח: "זה משחק שנכנס לפנתיאון והוא בוודאי אחד מהמשחקים היותר גדולים של קבוצה ישראלית במפעל אירופאי. זה לא חשוב אם אינטר הייתה עם הרכב ראשון או לא, גם מנצ'סטר יונייטד שיחקה מול מכבי חיפה בהרכב חסר ואף אחד לא זוכר את זה. זה לא משנה. מבחינה טקטית זה היה מופלא. עכשיו באר שבע עם המון ביטחון בזכות המשחק הזה והם יכולים וצריכים לקבל רוח גבית מהמשחק ומהתצוגה שלהם ולנצל את זה. יהיו עוד הפסדים בקמפיין, אבל הם יכולים לשאוב בטחון להמשך".
