"אובונג אקפאי הוא פוטנציאל גדול שיכול להצליח במכבי חיפה. הוא ימריא לאולימפיאדה, אני מאמין שמשם הדרך שלו למועדונים גדולים יותר תהיה קצרה". כך אמר סוכנו של הקשר הניגרי, ג'קי דהאן, שאישר כי הגיע עם מכבי חיפה להסכמות בנוגע לעונה הבאה עבור השחקן שמתופקד בדרך כלל כשחקן כנף.
כזכור, אתמול (שלישי) פרסמנו כי אקפאי, שעזב את הארץ לפני כחודש לאחר שנבחן במועדון ושוחרר ללא החלטה, סיכם את תנאיו לשלוש שנים בקבוצה. במכבי חיפה, שם אישרו את הידיעה, נותר לסכם את הפרטים האחרונים עם קבוצתו, אקווה יונייטד, על מנת להשלים את המעבר. בקבוצה יעקבו אחר השגי השחקן באולימפיאדה בריו בחודש אוגוסט ואז יוחלט אם לצרפו לסגל.
אקפאי נמנה על סגל הנבחרת האולימפית של ניגריה והרשים את רוני לוי. כעת יצטרך המאמן להחליט האם להשאילו. "כבר באימון הראשון ראינו שמדובר בשחקן עם פוטנציאל, אבל נצטרך לראות איך הוא משתלב בקבוצה. לא כל זר שהגיע לכאן עם פוטנציאל הפך לשחקן גדול", הסביר אחד השחקנים.
בנושא אחר: אתמול פרסמנו כי על פי מקורות בקפריסין רוני לוי קיבל שתי הצעות מקבוצות באי השכן. מדובר באנורתוזיס ובאומוניה ניקוסיה. לוי, שקיבל את ההצעות בימים האחרונים, התבקש להגיע במהלך השבוע לקפריסין לצורך המשך המשא ומתן, אך הבהיר כי הוא ממשיך במכבי חיפה. גורמים במועדון טענו כי גם ג'ורדי קרויף ידע על ההצעה של לוי ושאל אותו על כך במהלך השיחה שהתקיימה בניהם לפני מספר ימים.
רגיל (7) 28
14:30

לידס

טוטנהאם
טוטנהאם פתחה טוב את העונה ואולי לא הכי מרשימה אבל כן צוברת ניצחונות ולא מפסידה. לידס לא משכנעת עד כה ובשביל טוטנהאם זה אולי משחק חוץ קשה, אבל היא חייבת לנצח כאן
רגיל (7) 193
19:15

הפועל חיפה

הפועל קרית שמונה
הפועל חיפה אחרי הפסד דחוק להפועל תל אביב, בעוד ק"ש אכזבה עם הפסד לאשדוד. הפועל חיפה נראתה לא רע, היא תתעורר בבית והיא תנצח את ק"ש המגמגמת
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 211
19:30

איינטרכט פרנקפורט

באיירן מינכן
היחס אמנם לא מאוד גבוה אבל מספיק טוב. כל משחק של פרנקפורט העונה הסתיים עם ארבעה שערים לפחות. כשבצד השני יש התקפה כמו של באיירן, קשה לראות את המפגש הזה נגמר עם פחות מארבעה שערים. סימון 2
רגיל (7) 216
19:30

מ.ס אשדוד

מכבי בני ריינה
ריינה נראית כרגע כקבוצה החלשה בליגה. אשדוד השיגה ניצחון מפתיע על קרית שמונה ותנסה להמשיך במומנטום במשחק ביתי מול קבוצה מבולבלת.
רגיל (7) 255
20:00

מכבי יפו

מכבי פתח תקווה
שתי הקבוצות בפתיחת עונה די בינונית ולא יציבה. מכבי פתח תקוה טובה יותר והיפואים שמשחקים בבלומפילד , יתקשו מאוד.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 269
20:00

הפועל באר שבע

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות הרכו לכבוש במרבית מחזורי הליגה הראשונים. שתיהן מאוד התקפיות ובהחלט יתכן משחק רב שערים.
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.