אווירת ייאוש נרשמה אתמול (ראשון) בקרב אנשי ושחקני עירוני קרית שמונה אחרי ההפסד 2:0 למכבי פתח תקוה, ובעיקר לאור היכולת החלשה של הקבוצה. בסיום המשחק נכנס הבעלים איזי שרצקי לחדר ההלבשה ולפי עדות שחקנים, נראה מיואש ושבור ממצב הקבוצה. שרצקי אמר לשחקנים: "זה נראה גרוע מאוד, יותר גרוע מזה אי אפשר להיראות". הבעלים היה מאוכזב מאוד גם במהלך המשחק ביציע, כאשר גם שאר אנשי הקבוצה מלאים בביקורת על השחקנים. "כל השבוע היתה הכנה טובה ובסוף מגיעים למשחק חשוב ואפילו אין מלחמה", אמרו במועדון. "פשוט בושה איך שאנחנו נראים. שום דבר שעושים כבר לא עובד".
גם בקרב השחקנים קיימת ביקורת עצמית גבוהה. "כבר לא ברור מה קורה לנו, הקבוצה פשוט מתה", אמר שחקן בקבוצה, ושחקן אחר חיזק אותו: "אנחנו יכולים לבוא בטענות רק לעצמנו, יש כאן את כל התנאים אבל אנחנו מבזים אותנו ואת המועדון שבוע אחר שבוע. אני לא יכול להתווכח עם מה שאתם אומרים, שזה נראה כאילו אנחנו לא רוצים, אבל האמת שכולם רוצים - אנחנו פשוט לא מצליחים לחבר שום דבר. אנחנו נראים הכי רע מכל קבוצות התחתית אבל נרים את עצמנו ונישאר בליגה".
בקרב חלק מהשחקנים קיימת גם ביקורת על כך שבמחזורים האחרונים רועי שוקרני נעלם לחלוטים מהרוטציה. הקשר זכה למחמאות מאנשי המועדון וביניהם גם איזי שרצקי במהלך העונה, ובעיני שחקנים רבים היה נחשב לאחד מנקודות האור היחידות בקבוצה. "לא ברור איך הוא נעלם מהרוטציה אחרי שהוא היה הכי יציב העונה", אמר אחד השחקנים, "אבל זה לא עניין של שחקן כזה או אחר, כולם העונה צריכים להבין שהיינו הרבה מתחת לרמתנו".
במחצית המשחק עוד ניסה המאמן שלומי דורה להרים את השחקנים ואמר להם: "זה לא יכול להיראות ככה, אנחנו לא נראים טוב, תתחילו להילחם". רגע לפני השריקה ריכז את הקבוצה על כר הדשא מאמן הכושר ערן שדו, שנחשב לדמות מוערכת ואהובה מאוד על ידי השחקנים, וביקש מהם: "תרימו את הראש ואת עצמכם, תשחקו בשבילי ותילחמו", אלא שגם הדברים האלה לא עזרו, והקבוצה המשיכה להציג יכולת רעה מאוד גם במחצית השנייה.
כעת בקרית שמונה ינסו לאסוף את השברים לקראת המשחק הקרוב מול הפועל תל אביב, כשבקבוצה ינסו להכשיר למשחק את ברונו הברזילאי. במועדון מבינים שהפסד נוסף עוד עלול להוריד אותם אל מתחת הקו האדום. "אני לא זוכר מצב כזה. המצב לא אידיאלי בכלל אבל יש עוד ארבעה משחקים וצריך להסתכל קדימה", אמר גיא חיימוב. "נצטרך לעשות הכל כדי להשיג את הנקודות בכל דרך ולשם נלך. הכרטיס האדום הוציא לנו את הרוח מהמפרשים. ניסינו להתגונן ולצאת למתפרצות וזה לא צלח, אבל זה הכדורגל ונצטרך להמשיך קדימה. אתם צודקים, ציפינו שניראה יותר לוחמים, כולם ביחד יצטרכו לתת את הדין ואני מקווה שכבר בשבת זה ייראה אחרת".
פלייאוף תחתון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי פתח תקוה33 13 7 13 35-34 46 2 בני יהודה תל-אביב33 13 7 13 43-37 46 3 הפועל תל אביב33 10 12 11 37-30 42 4 הפועל כפר סבא33 9 11 13 37-23 38 5 עירוני קרית שמונה33 8 12 13 39-32 36 6 הפועל חיפה33 7 13 13 48-38 34 7 הפועל עכו33 9 7 17 48-27 34 8 מכבי נתניה33 1 9 23 50-14 12
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.


