שחקני בית"ר ירושלים יזכו היום (חמישי) לחופש ויחזרו רק מחר להתאמן לקראת המשחק נגד מכבי חיפה ביום שני בטדי. בקבוצה יודעים כי בעקבות הניצחון המוחץ 0:3 במושבה בסיבוב הקודם, מכבי חיפה תבוא נחושה ותרצה להחזיר את הכבוד.
הצוות המקצועי ממשיך לשבור את הראש בנוגע לשחקן שיחליף את אלעד גבאי המוצהב בעמדת המגן הימני. אתמול במשחק האימון נגד הנבחרת הצעירה נוסו בתפקיד עומר נחמני, ניסו קפילוטו וגם דניאל אסקלינג כאשר גם האופציה שאורי מגבו או דושאן מאטוביץ' ישחקו בעמדה זו נמצאת על הפרק. נכון לעכשיו ההחלטה היא כי דוד קלטינס ימשיך בקישור ולא יירד לעמדת המגן.
אגב, קלטינס שיחק במדי הנבחרת הצעירה נגד בית"ר ירושלים וסיפר לחבריו בסיום כי הרגיש מוזר עם הסיטואציה. במהלך המשחק קלטינס תיקל את דן איינבינדר באיזור הספסל והבעלים אלי טביב העיר לו בצחוק: "דוד, תיזהר". ארסניו ולפורט אמור לקבל יותר דקות במשחקי הפלייאוף. השחקן עדיין מתרגל לשיטה כשחקן כנף שנכנס לאמצע ובבית"ר ירושלים מעריכים כי ככל שישתלב ויקבל דקות הוא ישחק עם הרבה יותר ביטחון: "יש לו מהירות וכח שאין בליגה הזאת, עכשיו צריך לראות איך הוא מתאים את עצמו לצרכים של הקבוצה ומול הגנות צפופות" אמרו במועדון.
על אף העובדה כי טביב עדיין לא החל במו"מ רשמי עם שחקנים ועם אנשי צוות מקצועי לקראת העונה הבאה, השיחות הראשוניות והעובדה שהעונה מתחילה להתקרב לסיומה לא נותנות שקט. עומר אצילי פצוע כרגע אך נראה כי בגזרתו צפויות לא מעט בעיות כאשר מספר גורמים מנסים לתווך ולמנוע מצב בו יגיעו הצדדים לפיצוץ.
גורם במועדון התייחס לנושא אצילי: "יש אווירה לא טובה בין טביב לסוכנים של עומר וזה לא הולך למקום טוב. כולם צריכים למצוא את הדרך לפיתרון כי האפשרות שעומר יעלה ליציע או משהו בסגנון זה הדבר הכי גרוע לכל הצדדים".
מעבר לכך, העובדה כי גם בנוגע לאיתי שכטר וניקיטה רוקאביציה צפוי מו"מ לא פשוט לא מעניקה שקט, מה גם שבמקרה של רוקאביציה אופציית השיחרור תמורת 450 אלף יורו תמיד תהיה על הפרק. רוקאביציה לא צפוי לקבל אזרחות עד לקיץ וייחשב כזר בעונה הבאה.
על אף העובדה כי בית"ר ירושלים תממש רשמית בקרוב את האופציה על חסוס רואדה, נראה כי כל נושא השארתו יהיה לא פשוט. השחקן הביע את רצונו לחזור לספרד מספר פעמים העונה, אך ייתכן גם כי מדובר ברצון לחוזה גבוה יותר מ-200 אלף יורו, על פי האופציה בחוזהו.
במועדון היו מרוצים מההחלטה כי קהל אורח לא יגיע למשחקים בין הקבוצה לבין בני סכנין ואף אמרו בנושא: "נכון שיש אוהדים שמאוכזבים מההחלטה, אבל היה צריך סוף למסע הייסורים הזה של האוהדים יחד עם העובדה כי אנחנו מסיימים את כל המשחקים הללו עם נזק כספי, העמדה לדין, רדיוסים, נקודות על תנאי ומואשמים בכל סעיף אפשרי בתקנון. צריך היה לעשות לזה סוף".
אחרי ההצלחות עם שלומי אזולאי ועומר אצילי, לקראת העונה הבאה במועדון סימנו שני שחקנים מהליגה הלאומית כאשר ההערכה היא כי אחד מהם יצטרף בתום העונה. הראשון הוא עידו דוידוב מהפועל ניר רמת השרון שהפגין יכולת טובה במדי הנבחרת הצעירה והשני הוא יעקב בריהון מהפועל ראשון לציון. עם שני הצדדים כבר מתקיימים מגעים, וההערכה היא כי אחד מהשניים יצטרף בתום העונה.
ליגת העל 2015/16
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 הפועל באר שבע26 20 4 2 17-48 64 2 מכבי תל אביב26 19 4 3 20-59 61 3 בית"ר ירושלים26 15 6 5 19-38 51 4 מכבי חיפה26 10 8 8 25-33 38 5 בני סכנין26 10 6 10 25-32 36 6 הפועל רעננה26 10 6 10 31-29 36 7 בני יהודה תל-אביב26 9 6 11 35-27 33 8 מכבי פתח תקוה26 8 6 12 30-23 30 9 הפועל כפר סבא26 7 8 11 31-19 29 10 הפועל עכו26 8 5 13 36-18 29 11 עירוני קרית שמונה26 6 10 10 31-25 28 12 הפועל תל אביב26 6 9 11 31-17 27 13 הפועל חיפה26 5 10 11 37-27 25 14 מכבי נתניה26 1 8 17 37-10 11
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 145
17:00

ניוקאסל

ברנלי
שתי הקבוצות מאוד התקפיות. גם במשחקיהן האחרונים נכבשו לא מעט שערים וכך צפוי גם במשחק בינהן.
רגיל (7) 169
17:30

מכבי בני ריינה

בני סכנין
ריינה השיגה אמנם ניצחון ראשון לעונה במחזור האחרון אבל היא עדיין מהקבוצות החלשות בליגה. סכנין תתארח אצלה לקרב מאוד מאוד עיקש, אבל סכנין קצת יותר איכותית ותשיג ניצחון שיעצור גם עבורה את המומנטום השלילי
רבע ראשון (7) 210
19:10

הפועל תל אביב

הפועל העמק
(4+)
אחרי שהסתבכו מול וילרבאן נראה ששחקני הפועל תל אביב יסתערו מהפתיחה על שחקני העמק. עם כל הכבוד לשחקני העמק, זו רמה אחרת.
יתרון (7) 226
19:30

הפועל קרית שמונה
(1+)

מכבי חיפה
כל משחקי החוץ של מכבי חיפה העונה הסתיימו בתיקו. אמנם היא ניצחה לראשונה מזה שמונה משחקים במחזור האחרון מול הפועל ת"א, אבל קריית שמונה צפויה לעשות לה חיים קשים יותר. המארחת לא תפסיד
יתרון (7) 333
00:00

ברוקלין נטס

ניו אורלינס פליקנס
(3.5+)
ברוקלין מעט התעוררה בשבוע האחרון וגילתה שיפור לא קטן. ניו אורלינס היתה ונשארה הקבותה החלשה ב NBA/


