יו"ר מועצת ההימורים, צחי פישביין, מת היום (רביעי) בגיל 57. פישביין יצא הבוקר לריצה כפי שנהג לעשות כמעט מדי יום, אבל התמוטט ומת. הוא הותיר אחריו אשה ושלושה ילדים. פישביין כיהן כיו"ר מועצת ההימורים מאז 2009. לאחרונה תכנן לרוץ לתפקיד מנכ"ל מפעל הפיס, אבל לפני כמה ימים פרש מהמירוץ. בעיריית טבריה כבר הודיעו שהמרתון השנתי בעיר (שיתקיים השנה ב-8.1) יוקדש לזכרו של פישביין. הלווייתו תתקיים מחר בשעה 11:30 בבוקר בבית העלמין בקיבוץ שפיים.
איציק לארי, מנכ"ל הטוטו, ספד הבוקר לצחי פישביין ואמר: "הכרתי את צחי בשנים האחרונות מקרוב וביחד, תחת הנהגתו הובלנו את הטוטו להישגים חסרי תקדים. צחי היה לי לחבר קרוב ומנטור עיסקי. בימים האחרונים הוא שב לפעילות מלאה בטוטו במטרה להוביל את המשך צמיחת הטוטו ליעד מכירות של 5 מיליארד שקל, תכנית שהגדיר ועיצב בחזונו וסחף אחריו את כולנו באמונה שניתן להשיגה. צחי היה אוהב ספורט אמיתי שנרתם ופעל בהתנדבות לסייע לספורט בישראל. דירקטוריון הטוטו, ההנהלה והעובדים המומים, עצובים וכואבים את לכתו ובאופן אישי הוא יחסר לי עד מאוד".
תגובת התאחדות לכדורגל: "ההתאחדות לכדורגל כואבת את מותו בטרם עת של צחי פישביין, יו"ר הטוטו. צחי היה ידיד אמת של הספורט בישראל ושל הכדורגל בפרט, ותרם ככל יכולתו לקידום הענף. צחי משאיר אחריו מורשת של עשייה, קידום, הצלחה ומעל לכל חברות גדולה עם הכדורגל הישראלי. יהי זכרו ברוך".
יורם באומן,יו"ר מנהלת הליגות בכדורגל: "הלך לי היום חבר יקר, שלי ושל הספורט בישראל. לצחי מניות רבות בהקמת המנהלת והעבודה מולו נעשתה מתוך ההבנה של צחי לחשיבות הכדורגל הישראלי לטוטו ולהפך. צחי ז"ל תרם רבות לקידומו של הספורט בכלל והכדורגל בפרט. משתתפים באבלה הכבד של רעייתו ורד פישביין והילדים דנה,רוני וניל. במחזור הקרוב נכבד את זכרו בדקת דומייה בכל משחקי הליגות המקצועניות. יהי זכרו ברוך".
תגובת מנהלת הליגות בכדורסל: "מנהלת ליגת ווינר סל, היו"ר שמואל פרנקל והקבוצות מרכינים את ראשם עם פטירתו בטרם עת של צחי פישביין, יו"ר טוטו-ווינר. פישביין היה אוהד גדול של הכדורסל הישראלי ורק לפני יומיים עוד הגיע עם בנו לצפות במשחק הדרבי התל אביבי. הטוטו-ווינר הגדיל בתקופתו משמעותית את שיתוף הפעולה והתמיכה בליגת ווינר סל. המנהלת, היו"ר והקבוצות משתתפים בצער המשפחה, שלא תדעו עוד צער".
תגובת איגוד הכדורסל: "איגוד הכדורסל והיו"ר עמירם הלוי, עובדי האיגוד וכל פעילי הענף מרכינים את ראשם על לכתו בטרם עת של מר צחי פישביין, יו"ר הטוטו. צחי פישביין היה איש ספורט ברמח אבריו וידיד אמת של הכדורסל הישראלי. מותו של צחי פישביין הוא אבידה גדולה לספורט הישראלי. איגוד הכדורסל משתתף בצערה של משפחת פישביין, ושל כל עובדי הטוטו.
יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי בישראל: "אנו המומים ממותו הפתאומי של צחי פישביין הבוקר. משפחת הספורט בישראל מוקירה את תרומתו רבת השנים לקידום הספורט בישראל, תוך הגדלת התקציבים והמשאבים הכספיים לקידום הספורט ההישגי ושידרוג מיתקני הספורט בישראל. אנו מביעים תנחומינו הכנים למשפחה".
אופיר פינס, יושב ראש איגוד ההתעמלות: "אני בשוק. אני מכיר את צחי המון שנים. הוא בחור צעיר, זה מסוג האנשים שאתה אומר עליהם שזה אף פעם לא יכול לקרות להם. כואב הלב".
רפי פלד, יושב ראש איגוד האתלטיקה: "הוא היה איש משכמו ומעלה שראה את הספורט לנגד עיניו. הוא סייע רבות לספורט בישראל, ראה באיגוד האתלטיקה כמישור ספורטיבי שראוי לחיזוק ותמיכה עם קשרים אמיצים איתנו. זו אבידה גדולה עבורנו. הוא ידע לתמוך, לעודד. אני פשוט בהלם. הלך לנו חבר יקר, ידיד אמת של איגוד האתלטיקה".
נשיא התאחדות "אילת" אריק קפלן: "התאחדות 'אילת' מבכה את מותו הפתאומי של צחי פישביין, יו"ר הטוטו, ומשתתפים בצערה של המשפחה. צחי היה דמות חשובה ומרכזית בעולם הספורט הישראלי וידיד גדול של התאחדות אילת וספורטאיה. מעבר לפעילות השוטפת צחי יזם והקים קרן מלגות לספורטאים בכלל ולספורטאי אילת בפרט. קרן שבזכותה זכו עשרות ספורטאים צעירים לתמיכה וסיוע. בתקופתו של צחי ההכנסות גדלו משמעותית וכלל קהילת הספורט הישראלית נהנתה מכך. מותו הוא אבדה גדולה לעולם הספורט הישראלי".
שרת התרבות והספורט לשעבר, לימור לבנת: "זו טרגדיה גדולה כשאדם בן 57 עוסק בספורט וחי חיים בריאים פתאום מת בצורה כזו ועוד במהלך פעילות ספורטיבית זה דבר שלא נתפס מבחינתי. במהלך השנים מיניתי אותו לשמש כיושב ראש הטוטו, אבל הוא הפך גם לידיד במהלך השנים, ושמרנו על הקשר גם בתקופה האחרונה גם לאחר שפרשתי מהחיים הפוליטיים. בפעם האחרונה פגשתי אותו שלשום בחדר הכושר, הוא היה נראה שמח, מאושר ופעיל, כולו במצב הכי טוב שאפשר. לא נתפס ואי אפשר להבין דבר כזה.
"פניתי לצחי וביקשתי ממנו להסכים לכהן כיושב ראש מועצת ההימורים זמן קצר אחרי שהוא עשה אקזיט מאופיס דיפו, והאמנתי שבתפקיד הזה טוב שיכהן כאיש עסקים. הדבר החשוב הוא שאפשר יהיה לקדם את מועצת ההימורים כדי שהיא תצליח להביא יותר הכנסות, וזה מה שהוא עשה באמת. הייתה לו הבנה עסקית, ויש לה חשיבות רבה. לשמחתי הוא הסכים ושמחתי על זה.
"בהצלחה שלו, חוץ מהניסיון והכישרון שלו, זה שיתוף הפעולה המאוד צמוד בינינו. זה סייע מאוד להצלחה כי בלי שיתוף פעולה כזה, שהוא די נדיר, לא ניתן היה להגיע לכל ההישגים האלה. עבדנו יחד בצורה צמודה והדוקה תוך שאנחנו שנינו רואים את טובת הספורט לנגד עינינו. הוא הכפיל ויותר מזה את ההכנסות של הטוטו. לפני שהוא נכנס המחזור עמד על בערך כמיליארד שקל, והיום עומד על כשלושה מיליארד שקל. מדובר בהצלחה אדירה. למעשה הרחבת תוכניית המשחקים שהובלתי אותה בשיתוף פעולה עם שר האוצר אז יובל שטייניץ, עבדנו על זה יחד, ופישביין הוא זה שהביא לי את הרעיונות הללו. שורה של דברים שהוא עשה והוביל גם עם הכניסה של הימורים על מירוצי סוסים, אבל זה ייראה בהמשך בהכנסות של הטוטו. עבדנו יחד על תוכנית המתקנים של חמישה מיליארד שקל במשך חמש שנים. היה בינינו שיתוף פעולה נדיר. צחי היה מנהיג, הוא הוביל איתי יחד את הרפורמה המאוד לא פשוטה, אבל מאוד נדירה ומוצלחת בענף הכדורגל שרואים את זה כבר היום עם הקמת מנהלת ליגת העל.
"הקדנציה שלו הייתה שלוש שנים, הארכתי לו לעוד שלוש שנים, ונשארו לו כרגע עוד שנה וחצי, ואחרי ארבע שנים וחצי הוא מיצה את התפקיד מכיוון שהוא הוביל את כל מה שהוא חלם עליו. הוא עשה למען הספורט הישראלי גם עם שדרוג מתקני הספורט והגדלת המשאבים של הספורט העממי וההישגי בכל התחומים. אני לא יודעת מי עוד יכול היה להביא להישגים ולמקומות כאלה, ואני אבלה היום גם בשם הספורט על לכתו של חבר ושותף לדרך. זה נורא ופתאומי, פשוט טרגדיה".