שחקן העבר של הפועל תל אביב, רפעת טורק, תקף הערב (שלישי) את המועדון על המינוי של גיא לוי למאמן הקבוצה. הדברים של טורק הגיעו בעקבות דברים שאמר לוי בראיון ל-102 FM באפריל האחרון. לוי נשאל אם הוא היה מצרף שחקן ערבי לבית"ר ירושלים וענה ש"אני לא חושב שזה הזמן הנכון, זה היה יוצר מתיחויות וגורם לנזקים הרבה יותר גדולים. זה ממש לא הזמן ואני גם לא אמצא אף שחקן מהמגזר הערבי שירצה לבוא".
טורק שפירש את הדברים של גיא לוי כגזעניים, אמר הערב לוואלה! ספורט: "זו בושה וחרפה למועדון שאיש כזה דורך בהפועל תל אביב. זו שערוריה של התנהלות. לא יכול להיות שיש כל כך הרבה אוהדים ערבים למועדון ושחקנים מהמגזר ואחד כזה, שהתבטא בצורה כזו בעונה שעברה ידרוך שם. אם לוואליד באדיר יש כבוד, הוא צריך להתפטר באופן מיידי. לא הגיוני שכל דבר שינחיתו עליו הוא יגיד 'אמן'. לא עושים הכול בשביל העבודה. אסור שהוא ייתן יד לבן אדם כזה".
טורק הוסיף: "איך אחד כמו גיא לוי, שאמר שכנראה שאין מספיק שחקנים ערבים טובים, יכול לאמן היום את איאד אבו עביד ולהגיד לו 'אני מאמין בך ואתה המגן הטוב בארץ'? איך הוא יכול לאמן את רמזי ספורי ועוד כמה שחקנים ולשכנע אותם שהם הכי טובים בתפקיד שלהם? אני לא יודע מי מייעץ לכבירי, איזה יועצים יש לו ואם יש איזה שחקן עבר שם. מבחינתי זו שערורייה שאין כדוגמתה. גם אם תחתכו לי את הבשר, אהיה אדום, אבל היום אני מתבייש במועדון הזה".
אגב, יו"ר עמותת האדומים, אלי פסטמן, אמר באותה תקופה: "גזען קטן גדל בגן. המשפט 'לא הזמן הנכון להביא שחקן ערבי' מספיק בכל מדינה נורמטיבית לנדות את אומרו מכל פעילות ספורטיבית חינוכית ואולי אף שווה העמדה לדין בגין גזענות. גיא לוי באומרו את הדברים הוא גזען וכמו רוב הגזענים גם פחדן. בית"ר ירושלים היא קבוצה גזענית שצריכה היתה להיעלם מנוף הכדורגל הישראלי והסיבה היחידה שזה לא קורה היא שהיא משקפת הלך רוח רווח בציבור הישראלי. כל עוד אני בעל תפקיד והשפעה בהפועל תל אביב לאדם כמו גיא לוי ודומיו לא תהיה דריסת רגל במועדון".
רגיל (5) 169
17:00

בריסטול סיטי

פורטסמות'
שתי קבוצות שמחפשות יציבות במרכז הטבלה; יתרון הביתיות באשטון גייט עשוי להספיק לבריסטול כדי לגרד ניצחון דחוק.
רגיל (5) 176
17:00

דרבי קאונטי

מידלסברו
"בורו" שואפת לצמרת הגבוהה ומחזיקה בסגל עדיף; דרבי תילחם על נקודה, אך האיכות של האורחת כנראה תכריע את הכף.
רגיל (5) 183
17:00

האל

סטוק
שתי קבוצות בלתי צפויות שנמצאות במומנטומים הפוכים; האל סיטי נוטה להצטיין במשחקי בית כאלו וצפויה לצאת עם ידה על העליונה.
רגיל (5) 218
17:00

צ'רלטון

קובנטרי
קובנטרי נחשבת כיום לקבוצה איכותית ויציבה יותר בצ'מפיונשיפ, ולכן היא המועמדת המובילה לצאת עם שלוש הנקודות גם במשחק חוץ.
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
איזה משחק מצפה לנו כאן, שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן במיוחד. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני קצת פחות מחודש השתיים נפגשו וזה נגמר ב0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל


