בווידאו: מכבי חיפה מתכוננת להפועל עכו
מכבי חיפה תשחק מול הפועל עכו (שבת, 20:00, ספורט 1) בניסיון להשיג ניצחון ליגה שני העונה, ובעיקר להימלט מהמקום האחרון והקו האדום.
המאמן רוני לוי צפוי לערוך מספר שינויים בהרכב, כשניקולה דרינצ'יץ' תורגל היום (חמישי) בקישור לצד לודוביק אוברניאק ואופיר קריאף. בעקבות פציעתו של אייל משומר, אוראל דגני הוסט לאגף ימין של ההגנה, ודקל קינן יפתח לצד מארק ואליינטה. סאן מנחם ימשיך להחליף את טאלב טואטחה הפצוע. אלירן עטר החלים ויחזור להרכב על חשבונו של חן עזרא, כשיוסי בניון יפתח בכנף שמאל. גליינור פלט תורגל בחוד ועשוי לפתוח לראשונה מאז הצטרף לקבוצה.
"שום משחק מבחינתנו הוא לא קל", אמר לוי אחר הצהריים (חמישי), "עכו יבואו להילחם ולתת הכל. אנחנו צריכים להיות מרוכזים. אני מאמין שהשחקנים מבינים את העניין, נעשה את המקסימום לנצח במשחק".
"מצפים מאיתנו ליותר, אין ספק שלמכבי חיפה יש הרבה בעיות, ולפתור אותן זה לא עניין של משחק כזה או אחר, זה תהליך ארוך. אני יודע מה הבעיות ומה צריך לסדר, אבל ייקח לזה זמן. העניינים לא רעים רק מהחודשיים האחרונים, זה כבר תקופה.
על האפשרות שיעזוב בעקבות הפתיחה החלשה, אמר לוי: "הביאו אותי כדי לסדר את העניינים, אבל בחיים אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר. יש לי אמונה ביכולת שלי. לי ברור מה צריך להיות. ברורה שיענקל'ה (שחר) הוא חלק מהתהליך, אנחנו במערכת יחסים טובה. מעבר לזה שאני מאמן מקצוען, יש לי זיקה גדולה מאוד למכבי חיפה, אני לוקח ללב ואכפת לי. אני לא מרים ידיים בקלות, זה אתגר בקריירה האישית שלי ושל המועדון, המועדון עומד בפני סיטואציה קשה מאוד והוא צריך לעבור אותה, אנחנו צריכים לרכז את כל הכוחות ואני רואה את עצמי חלק מהכוחות.
"מבחינתי אין ספק שיש שיפור משמעותי, אנחנו מתעסקים בתהליכים, שלצדם צריך להביא נקודות ולצאת מהמצב שלנו. המצב רע מאוד. אנו לוקים בהנעת הכדור, עבדנו על זה בשבועות האחרונים. זה לא תמיד בא לידי ביטוי במשחק, יש גם עניין של ביטחון. צריך להבין את השחקנים, הם צריכים את הזמן שלהם. אי אפשר להגיד שזה חוסר איכפתיות".
בשיחה שנערכה בין יעקב שחר לרוני לוי, קיבל המאמן את הגיבוי מהבעלים להמשיך בתפקידו גם אם יפסיד במשחק הקרוב. יחד עם זאת, אם חיפה תפסיד לוי ישוחח עם שחר ויציע לקחת אחריות על המצב. בחיפה טוענים כי לשחר אין כל כוונה לפטר את המאמן. "שחר לא ייתן לרוני ללכת. הוא שותף מלא לתהליך שרוני לוי מנסה ליישם כאן לטווח הארוך ומאמין בו מאוד, גם אם זה לא בא לידי ביטוי כרגע בתוצאות", הבהירו במועדון.
"המשחק הזה יכריע אם יש שיפור בקריסה המנטלית של מספר שחקנים ביחס למה שראינו מהם מתחילת העונה, זה מבחן של מחויבות עבור כל אחד מהשחקנים כאן, יש כאן לא מעט שאנחנו מצפים מהם להרבה יותר ממה שהראו עד עכשיו", אמר גורם במועדון.
שובל גוזלן חזר לאימוני הקבוצה לאחר שהושעה מהנבחרת האולימפית יחד עם קשר הפועל תל אביב, בן רייכרט. בחיפה ערכו בירור עם ראשי הנבחרת האולימפית, שהודיעו להם כי זה האיחור הראשון של גוזלן. "בניגוד לרייכרט, שזאת לא הפעם הראשונה שהוא מאחר, לגוזלן הייתה מעידה ראשונה. הוא הושעה, אבל כנראה שעוד יחזור לנבחרת בהתכנסות הבאה", אמרו בנבחרת על החלוץ.
יתרון (5) 130
21:45

ריאל מדריד

פאריס באסקטבול
(8.5+)
ריאל הפסידה למילאנו אחרי רצף של 8 ניצחונות והיא תגיע למשחק מול פאריס השבורה, שהפסידה 3 ברציפות, ואת 5 האחרונים שלה ביורוליג. ריאל תגיע להתאושש וגם כך תפגוש קבוצה חלשה יותר עם סגל קצר יותר
יתרון (5) 155
22:00

א.א.ק. אתונה

סי. אס. יו קראיובה
(1+)
א.א.ק בכושר אדיר עם 11 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות, מתוכם ניצחה 10. אלא שאת המקום שלה בטופ 8 היא לא הבטיחה ורק ניצחון שלה הערב יעשה זאת. קראיובה שמגיעה מהמקום ה23 מבינה שהיא בסכנת הדחה ורק ניצחון יבטיח לה את המקום בשלב הבא, אך זה לא יהיה קל מול המארחת, שפשוט טובה יותר ותנצח כאן ביותר משער אחד
יתרון (5) 216
22:00

מיינץ

סמסונספור
(1+)
מיינץ מדורגת שמינית בטבלה עם 10 נק', סמסונספור גם כן עם 10 נק' אבל הפרש שערים טוב יותר מציב אותה במקום החמישי. תיקו למעשה לא ישרת אף אחת מהקבוצות, שכן במקרה כזה שתיהן עלולות לסיים את שלב הליגה מתחת למקום השמיני. הרבה על הכף עבור שתי הקבוצות שמגיעות בפורמה לא טובה, הרבה לחץ אבל דווקא האורחת היא זו שמיעטה להפסיד העונה. גם הערב אפשר להעריך שלא תפסיד
