רק בשבוע שעבר התבטאו שחקני הפועל באר שבע כי היכולת שהציגו מול בית"ר ירושלים, לפחות במחצית השניה, היא היכולת האמיתית של הקבוצה. מספר ימים לפני שהליגה נפתחת, לברק בכר יש כאב ראש גדול משום שהקבוצה שלו לא מגלה יציבות, והוא מחפש את האיזון הנכון לקראת המשחק מול קריית שמונה. בקבוצה לא מרוצים מההשתלבות של אנתוני וואקמה, ששוב אכזב את הצוות המקצועי. "מטבע הדברים בקבוצה גדולה הוא מקבל פחות את הכדור, וכשהוא פחות איתו הוא מאבד מהר את הסבלנות, המשחק שלו מפוזר", אמרו שחקנים אתמול.
המאמן סובל ממכת פציעות גדולה מאוד בעמדת המגן הימני. אחרי מתן אוחיון ובן ביטון, הגיעה הפציעה של אביתר אילוז. המגן הרביעי שתופקד אתמול, לואי טהא, נפצע גם הוא. "עוד לא ראיתי קבוצה גדולה שנפצעים לה ארבעה מגנים", אמר אתמול בכר. נועם גמון הצעיר נמצא בכוננות, למרות שבצוות המקצועי מאמינים שבן ביטון יוכל לחזור עד המשחק הקרוב. ביטון קיבל הוראה להתחיל להתאמן, ובקבוצה מקווים שיהיה כשיר למשחק. טהא עצמו ייבדק היום, ואם זה לא מספיק גם שיר צדק, שסובב את הברך, בספק למשחק. בכר מקווה שלפחות אחד מהשניים יהיה כשיר, אחרת יצטרך להסיט את אובידיו הובאן לעמדת הבלם. שחקנים התייחסו גם להיעדרות של הרומני ואמרו: "בלעדיו אנחנו לא אותה קבוצה".
יתרון (2) 103
18:50

מכבי רמת גן

הפועל העמק
(4+)
מכבי רמת גן אחרי הפסד למכבי תל אביב, ובאופן כללי, היא לא יציבה וכבר הפסידה העונה לנתניה. העמק עם 3 ניצחונות רצופים, כולל מול הרצליה וירושלים, וכשהפלוס איתה במשחק כזה, שווה ללכת איתה
רגיל (2) 137
19:00

עירוני מודיעין

הפועל עפולה
מודיעין אמנם פתחה טוב את העונה אבל ספגה יותר מדי הפסדים בתקופה האחרונה, כולל הדחה מהגביע. גם בצד של עפולה הייתה הדחה מהגביע, אבל במחזורי הליגה האחרונים עפולה צברה לא מעט נקודות מבחינתה, ובמשחק הזה אפשר לראות חלוקת נקודות הפעם
מעל/מתחת שערים (2.5) (2) 207
21:30

סאלרניטנה
(2.5+)

קרוטונה
ב14 מתוך 24 משחקים שתי הקבוצות נכבשו מעל 2.5 שערים. כך צפוי להיות גם הפעם לשתי הקבוצות ההתקפיות הללו.
רועי גורדנה אמר: "זה המשחק הראשון אותו הפסדנו בגביע הטוטו אבל יש לנו שבע נקודות ועלינו שלב. טוב שהפסדנו עכשיו, כך נתעורר לליגה. אנחנו עדיין צריכים להתחבר כי אנחנו קבוצה חדשה עם שחקנים חדשים". על השאיפות של קבוצתו אמר: "אנחנו לא חושבים על מחזור 35, אלא על המחזור הראשון מול קריית שמונה. אחר כך על מכבי תל אביב. לדבר על אליפות לא ריאלי כרגע. רק מכבי תל אביב יכולה לדבר על זה. ההפסד יעזור לנו להתעורר לליגה. אני מרגיש שאנחנו מוכנים".
במועדון מעריכים שבמהלך השבוע יתקבל האישור הסופי לקיום משחקים באיצטדיון טרנר, כך שהיא תוכל לארח בו את מכבי תל אביב.


