במכבי חיפה טוענים שמארק ואליינטה ינחת ביום ראשון בישראל, אולם על פי דיווח בספרד הלילה, דפורטיבו לה קורוניה לוחצת על הקשר לחתום בשורותיה. על פי הדיווח, ויאדוליד מוכנה למכור אותו תמורת 600 עד 700 אלף יורו, ודפורטיבו פנתה לקבוצה לאחר שהבינה שהוא לא ישחק במכבי חיפה. בדפורטיבו בטוחים כי יחד עם בלם נוסף שרכשה הקבוצה, הצטרפותו של ואליינטה תעשה טוב להגנה שלה.
במקביל, רוני לוי עושה מאמצים לצרף חלוץ. לפי דיווחים ברומניה אחד המועמדים הוא ראול רוססקו, החלוץ הרומני של סיביליה ששיחק אצל רוני לוי באוניראה וסטיאווה. "רוססקו הוא בן טיפוחיו של רוני. התעניינו לגביו, אבל הוא לא צפוי להגיע", אמרו בחיפה. במועדון פנו לחלוץ פיינורד, מיצ'ל טה פריידה (23), באמצעות סוכנו רונן קצב. לשחקן הוגשה הצעה, ולמרות שמדובר בפוטנציאל צעיר, העסקה נמוכה משמעותית בהשוואה לעסקת חלוץ אייבר פדריקו פיובקארי (30), שדורש שכר של 450 אלף יורו לעונה, כזה שבחיפה לא מוכנים לשלם כרגע. "יש לנו עוד מספר מועמדים, לא בטוח שאחד מהם יגיע", אמרו אתמול בחיפה.
חלוצה של ג'ירונה, חיימה מאטה (26), ששיחק בחוד ההתקפה של קבוצת הצמרת לצדו של פרנסיסקו סנדאסה, הוא אחד מהם. ללוי היו עוד מועמדים נוספים מהליגה השניה בספרד, אך כרגע הוא מעדיף להתמקד ברשימה המצומצמת שלו.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
ללא קשר לתוצאת המשחק אתמול, בחיפה היו מרוצים מההופעה של השחקנים ב-0:4 על הפועל קטמון. "יש עוד הרבה על מה לעבוד, השחקנים צריכים לעבוד יותר קשה, אבל ראינו שיפור בהשוואה למשחק הקודם", אמרו במועדון. שני אלמנטים מהם היו מרוצים היה משחק הלחץ בחלק הקדמי והנעת הכדור בחלק האחורי. אלון תורג'מן אמנם כבש אתמול, אבל נראה כי יושאל בעונה הבאה. אם תושלם עסקת אופיר קריאף הוא ישחק בבית"ר ירושלים, אחרת הוא יושאל לקבוצה אחרת. בין חיפה לקריאף עדיין ישנם פערים. בחיפה היו מרוצים מההופעה של איסמעיל ריאן אתמול, שרק מחזק את כוונת המועדון לרדת מפיראס מוגרבי. רוני לוי צפוי לזמן את כל הסגל הנוכחי שלו למחנה, למעט שחקן אחד או שניים שיישארו בארץ.
גוסטבו בוקולי שוחח עם הנהלת הקבוצה, שמציעה לו לקבל את תפקיד הסקאוט. בין הצדדים דובר על אפשרות שבוקולי ישמש גם כצינור בין השחקנים הזרים למועדון. "הוא דובר עברית, אנגלית וספרדית, הגיע לכאן כזר בעצמו ויעזור להם להתאקלם", הסבירו במועדון את ההצעה לקשר.
עד אתמול נמכרו קרוב ל-12 אלף מנויים ובעקבות בקשות מצד האוהדים הוחלט להאריך את המכירה עד יום ראשון בערב. כזכור, היום היה אמור להסתיים השלב הראשון, במסגרתו יכולים בעלי המנויים הקיימים לחדש את המנוי שלהם לקראת העונה הקרובה.


