חלום האליפות של הפועל באר שבע ככל הנראה נגוז הערב (שני) באופן סופי, כשהקבוצה של אלישע לוי נכנעה למכבי תל אביב 3:1, והפער בין השתיים צמח לשמונה נקודות. ערן זהבי כבש ראשון (3), מאור בוזגלו איזן זמנית (47), אך טל בן חיים (79) וזהבי (83) סגרו עניין. מכת היעדרויות בבאר שבע גם במשחקים הקרובים. טומיסלב פאיוביץ' ובן ביטון ייעדרו מול מכבי חיפה בגלל צהובים, בנוסף לסיראז' נאסר, שספג אדום היום. וויליאם סוארס, ג'ון אוגו וביטון ייעדרו בעוד שבועיים מול קרית שמונה, גם הם בגלל צהובים.
"חבל", אמר אלישע לוי בסיום. "ראינו משחק מצוין, של שתי הקבוצות. בפלייאוף כל קבוצה יכולה לאבד נקודות, נעשה סיכומים בסוף. כולם ראו שהיה משחק טוב וכדורגל זה עניין של מומנטום. ב-1:1 היו לנו כמה אפשרויות להכריע, אבל דווקא כשחיזקתי את מרכז השדה באה נפילה, איבדנו ריכוז והם עשו שני שערים והמשחק נגמר. צריך לקחת כל משחק עד הסוף וזה מה שאנחנו עושים. המשחק הקרוב הוא הכי חשוב מבחינתנו ואחר כך זה שבא אחריו. נכון לעכשיו אין לי תשובות לגבי ההמשך. צריך לחכות עד הסוף ונוכל לראות מה נעשה".
אליניב ברדה הוסיף: "פספוס? זה יותר כאב. זה היה משחק חשוב מאוד בשבילנו, אבל ספגנו שער מוקדם מאוד וזה קורה לנו פה הרבה. הצלחנו לחזור מצוין למשחק והיינו קרובים אפילו לכבוש שער נוסף. דווקא אז ספגנו את השני ואז יצאנו קדימה וספגנו גם את השלישי ואין מה לעשות. אנחנו לא מרימים את הידיים עד שיאפסו הסיכויים. עכשיו מכבי נמצאת בפער משמעותי, אבל אנחנו נעשה הכול עד סוף העונה, גם כדי להגיע במומנטום טוב לחצי גמר הגביע".
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי תל אביב36 21 9 6 32-67 70 2 עירוני קרית שמונה36 18 10 8 38-53 64 3 הפועל באר שבע36 17 11 8 40-63 62 4 בית"ר ירושלים36 13 13 10 43-48 51 5 מכבי חיפה36 14 8 14 37-51 50 6 מכבי פתח תקוה36 12 12 12 41-34 48


