הקורס להכשרת מנהלים ספורטיביים בכדורגל וכדורסל, שעל הקמתו דווח בוואלה ספורט, ייצא לדרך ביום ראשון הקרוב. התוכנית, יוזמה של המכללה האקדמית בוינגייט בראשות ד"ר איציק בן מלך, תתקיים בשיתוף פעולה עם ההתאחדות לכדורגל ואיגוד הכדורסל. המנהל הספורטיבי של מכבי תל אביב, ג'ורדי קרויף, ייעץ למובילי התוכנית, היה שותף בהכנת הקורס וייקח חלק נכבד גם בהעברת התכנים בו. בין התכנים שיועברו: הכשרה מקצועית, ניהול, שיווק בעולם הספורט, ניתוח אימונים ומשחקים והבטים משפטיים.
25 נרשמים עברו ועדת קבלה ויפתחו את הקורס, ביניהם ניקולה וויצ'יץ', אלי אוחנה, צביקה שרף, אפי בירנבוים, מוטי איוניר, אלי דריקס, עומר גולן, אליניב ברדה, משה סיני וניר דוידוביץ'.
"בעולם הספורט המודרני התפקיד של מנהל ספורטיבי הוא הכרחי", אמר קרויף. "במהלך הקורס נתייחס לנקודות שונות לגבי תפקיד המנהל הספורטיבי, ונציג פתרונות בהם יוכל להשתמש במהלך הקריירה שלו".
עומרי אפק, שותף לצוות ההקמה שאף ישתתף בקורס: "זה אחד הצעדים הכי חשובים לכדורגל הישראלי, ואין ספק שזה צעד מתבקש. אני שמח שהיו אנשים כל כך איכותיים בצוות, שהצליחו להקים בזמן קצר קורס כל כך חשוב, ולאחד את כל הגופים האלה למען מטרה אחת".
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון, אחרי ההפסד בטרנר. הצהובים לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים.
הקורס יכלול 25 מפגשים, בסיומם יקבלו הבוגרים תעודה של 'מנהל ספורטיבי במועדון מקצועני', מטעם המכללה האקדמית בוינגייט, ההתאחדות לכדורגל ואיגוד הכדורסל. בין המרצים בקורס, פרט לקרויף: פיני גרשון, אריק שיבק, משה דמאיו, מומחים מפיפ"א, אופ"א ופיפ"א ומאמנים ממועדונים שונים באירופה. רונן הרשקו, מנהל אגף הנבחרות והיחסים הבינלאומיים ומנהל אגף ההדרכה בהתאחדות הכדורגל, ינהל את הקורס בפועל, יחד עם שיבק.
"המטרה היא להכשיר את המאמנים והשחקנים ברמה הניהולית הגבוהה ביותר, בשילוב עם עולם התוכן העסקי שיבוא לידי ביטוי במפגשים עם אנשים בתחום הניהול", אמר הרשקו. "מדובר בקורס ייחודי והראייה לכך היא המשתתפים המובילים שיהיו בקורס, ששמם בעולם הספורט הולך לפניהם". "יש חשיבות גדולה לקורס הזה", הוסיף ניר לוין, שילמד בקורס. "יש לנו צורך לקבל את כל הכלים כדי לשפר את יכולות הניהול שלנו".
יום אחד, גם אתם תהיו ג'ורדי קרויף


