אחרי תקופה של אופטימיות, הפועל חיפה חוזרת לימים לחוצים. בקבוצה נרשמה אמש (שני) אווירת נכאים בסיום ההפסד 4:3 לבית"ר ירושלים. אנשי המועדון והשחקנים נראו מדוכדכים כאשר כולם מבינים כי הקבוצה נמצאת משחק אחד מהידרדרות למאבקי הירידה. גורם במועדון אמר בסיום כי "הפסד להפועל פתח תקוה בשבת יגרום ללחץ אדיר במועדון ויסחרר את כל המערכת".
גם הבעלים יואב כץ נשמע מאוד מאוכזב והסכים עם הלך הרוח כשאמר כי "בהחלט הפסד להפועל פתח תקוה במשחק הקרוב פירושו מאבקי ירידה. ההפסד מאכזב מאוד וחייבים לתקן ולנצח במשחק הקרוב בכדי לא להסתבך".
ביקורת נשמעה גם על החילופים שביצע ראובן עטר במהלך המשחק. במועדון אמרו כי "קוראץ' נכנס מאוחר מדי ובכלל החילופים היו מוזרים ולא הוסיפו כלום. אחרי כל חילוף בית"ר השתלטה על המשחק מחדש. יכולנו לספוג שישה-שבעה שערים, וצריך להיות כנים ולומר שהתוצאה משקרת".
המגן רועי שוקרני אמר בסיום: "לצערי ההגנה שלנו ספגה יותר מדי שערים. רצינו לעצור את התקופה הלא טובה, חבל. המשחק נגד הפועל פתח תקוה מאוד חשוב למועדון ולנו. אם לא נדע להתעלות ניכנס למערבולת. אני מקווה שכולם ייתנו מאה אחוז ונוציא את הקבוצה מהבוץ הזה".
שוקרני הסביר את הסיטואציה בה נמצאת הקבוצה ואמר: "ברגע שאתה מדשדש ולא לוקח נקודות אתה נכנס למערבולת וקשה לצאת מזה. אין לי הסבר למה לא החזקנו עם השוויון עד הסוף. חזרנו שלוש פעמים ובסוף יצאנו נאיבים שספגנו את הרביעי".