"בגדול, החלטתי לעזוב בגלל קטע של חוזה שלא הסתדר. ההסכם שהם הגישו לי לא היה משהו שהייתי יכול לחתום עליו. קיבלתי הצעה נמוכה מאוד, הרבה פחות ממה שהייתה לי". כך אמר היום (ראשון) בלם מכבי פתח תקוה ניצן דמארי בעקבות הפרסום אתמול בוואלה! ספורט, לפיו הוא מתכוון לעזוב את המועדון. דמארי, שלא הגיע עם הקבוצה לנתב"ג לקראת ההמראה למחנה האימונים באוסטריה, הוסיף: "יש לי משפחה והבנתי שאני צריך לדאוג לה. לא יכולתי לשחק בסכומים האלה. עם כל הצער, אני אוהב את המקום, אבל לא הייתה לי ברירה. אני במועדון כל כך הרבה שנים, אבל ראיתי את ההתנהלות ולא הופתעתי. הבנתי שזה יכול לקרות. אני לא פוסל שום דבר ובוחן כמה אופציות, מהארץ ומחו"ל".
כזכור, דמארי החליט לעזוב את הקבוצה אחרי תשע שנים ורגע לפני הטיסה. חלק מאנשי המועדון ידעו על כך, אחרים לא. "היינו בטוחים שהוא איתנו על הטיסה, כואב מאוד לשמוע", אמר אחד השחקנים לפני העלייה למטוס. "ניצן הוא שם דבר במכבי פתח תקוה, שחקן חשוב מאוד לחדר ההלבשה שעזר לא מעט במהלך השנים. יהיה מוזר מאוד לשחק בלעדיו".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות
אחרי שהחליפה מאמן על הקווים וצירפה לא פחות משבעה שחקני רכש, פתח תקוה תתחיל הערב את ההכנות במחנה באוסטריה. הקבוצה תשהה במחנה עשרה ימים ותקיים שלושה משחקי אימון. פתח תקוה חידשה את פניה בעונה הנוכחית, כשהחליטה לצרף את המאמן רן בן שמעון ולא מעט שחקני רכש חדשים המגן דדי בן דיין, הבלם הבולגרי דניאל דימוב, הקשרים חסן אבו זייד, בן בן יאיר וניקולס פלצ'וק והחלוץ עידן שמש. בנוסף, איתמר ניצן הצטרף כשוער שני ויחליף את ניל אברבנל. איבן הרצג ודימוב הם כרגע הזרים היחידים בקבוצה. האחרון יגיע ישירות לוינה בטיסה ישירה מורנה, לאחר שהמריא בסוף השבוע לבולגריה כדי להיפרד מבני משפחתו. בן שמעון ינסה לצרף עוד שני שחקני התקפה זרים חלוץ מרכזי ושחקן כנף. בריאן חרסיסיץ' עדיין לא קיבל שחרור מהפועל תל אביב ובינתיים עדיין אין סיכום בין הצדדים.
"אנחנו נוסעים להתחבר גם מקצועית אבל בעיקר חברתית", הסביר בקצרה המאמן רן בן שמעון. "יש למחנה אימון יכולת למאמן להיכנס לוריד בצורה יותר מזוקקת, מה שלפעמים בסביבה הלוחצת והמלחיצה לוקח יותר זמן. נשתדל גם ליהנות". עומר גולן: "פתיחת האימונים בישראל הייתה די טובה, התרכזנו בעיקר בכושר גופני. אנחנו יוצאים למחנה כדי להתרכז בצד המנטלי והטקטי. אנחנו מקווים לגבש בין השחקנים ושתהיה קבוצה מלוכדת, כדי לחזור טובים יותר". הקשר ניראל מחפוד, שמציג יכולת טובה באימונים, ייצא אף הוא למחנה. בן שמעון החליט לצרף גם שני שחקני נוער.
מכבי פתח תקוה תקיים שלושה משחקי אימון ותשוב לישראל ב-29 ביולי. סדר משחקי האימון:
24 ביולי: ורדר סקופיה (מקדוניה)
26 ביולי: סופרוני (ליגה שניה, הונגריה)
28 ביולי: קפוסבארי (הונגריה)


