מכבי חיפה לא מוכנה לסלול למכבי תל אביב את הדרך לאליפות. אחרי התיקו המתסכל בדרבי, הירוקים התארחו הערב (שבת) באצטדיונה החדש של מכבי חיפה והשיגו ניצחון דרמטי 1:2 שצימק את הפער מהפסגה לשבע נקודות. אחמד סבע העלה את המארחים ליתרון בדקה ה-24, אבל שער עצמי של השוער לואיג'י צ'נאמו בחלוף חמש דקות (אחרי שבעיטה של אלון תורג'מן פגעה בקורה וניתזה מגופו פנימה) ופנדל מכריע של ויאם עמאשה לקורה ופנימה בדקה ה-81 קבעו מהפך ושלוש נקודות ירוקות. נתניה עמוק בקלחת של התחתית.
בזמן שאוהדים רבים של מכבי חיפה עוד נותרו מחוץ לאצטדיון בגלל בלגן בקופות ועומס בלתי צפוי (כ-6,000 ירוקים הגיעו), על כר הדשא התפתח משחק בקצב מצוין עם מצבים בשני הצדדים. תורג'מן הפציץ למשקוף, סבע החמיץ מקרוב והמרכז השדה היה פרוץ. ההגנה המאולתרת של מכבי חיפה, ללא אדין צוצאליץ' הפצוע ודקל קינן המוצהב, התפרק לחלוטין בדקה ה-24, כשפיראס מוגרבי התעלל בה והשאיר לדרגאן צ'ראן שבישל לסבע שער קל. אלא שהתגובה לא איחרה להגיע. חמש דקות לאחר מכן כשלה הגנת נתניה בהרחקת קרן, תורג'מן שוב הפציץ משמאל למסגרת והכדור שלו שפגע בעמוד ניתז לגבו של צ'נאמו ונעצר ברשת. שוויון מוצדק במחצית.
רמת האינטנסיביות ירדה לאחר ההפסקה, כשהירוקים החזיקו יותר בכדור ולא ניצלו את יתרונם בשדה. דינו אנדלובו קיבל שתי הזדמנויות להחזיר לאריק בנאדו על האמון הבלתי נגמר, אבל המשיך את התקופה האיומה שלו עם החטאות שהוציאו את אוהדי מכבי חיפה משלוותם. גם עמאשה שנכנס במקומו התקשה להשפיע, אבל הקסם של המפגשים שלו מול מכבי נתניה עבד פעם נוספת. שלומי אזולאי סחט פנדל מעידו לוי בדקה ה-81, ועמאשה דייק מהנקודה הלבנה כדי לחגוג את העשירי שלו העונה בליגה והתשיעי בקריירה במשחקים מול נתניה, לרשתה כבש רביעייה בעונה שעברה ועוד שער ניצחון. זה הספיק כדי להישאר איכשהו במאבק האליפות. מכבי חיפה עם הפנים לבית"ר ירושלים בגביע, בעוד נתניה חייבת לדאוג מהקו האדום, ממנו היא רחוקה רק שתי נקודות.
מחצית ראשונה
דקה 4: המשחק נפתח בקצב נהדר. בוקולי ירה מ-30 מטרים, צ'נאמו קלט.
דקה 6: חור בצד ימין של הגנת מכבי חיפה נוצל על ידי המגן בן הרוש, שניסה להעביר כדור רוחב וכמעט כבש. בסוף רק קרן.
דקה 11: איזו הזדמנות מבוזבזת של נתניה. צ'ראן חטף כדור מבוקולי והשאיר את סבע לבד מול השוער, אבל החלוץ בעט ברשלנות החוצה.
דקה 17: קטן השאיר כדור נהדר לתורג'מן, שמ-15 מטרים הפציץ כדור שננעץ במשקוף ונחת מטר מקו השער. כמה קרוב.
דקה 24: גול! מוגרבי ברח לחמישה שחקנים ירוקים על סף הרחבה והכנסי כדור לצ'ראן, שהעביר מסירות רוחב מדודה אותה דחק סבע לרשת בקלות. 0:1 למכבי נתניה.
דקה 29: גול! איזה שער מוזר. הגנת נתניה הרחיקה את כדור הקרן לעבר תורג'מן, שהניף את רגל ימין וירה מ-16 מטרים לקורה. הכדור ניתז מהקורה לגב של צ'נאמו והמשיך אל הרשת. שער עצמי של צ'נאמו, 1:1.
דקה 33: משומר הגביה מצד ימין לעבר תורג'מן שנגח לידיו של צ'נאמו.
דקה 36: חטיב הפציץ מרחוק, מעל השער.
דקה 39: סבע סובב כדור חופשי מ-20 מטרים, שראנוב קלט.
מחצית שנייה
דקה 50: קטן נתן כדור עומק אדיר לאנדלובו, שהתמהמה והחליק לפני שהצליח לבעוט. מהלך מייצג לקדנציה של אנדלובו במכבי חיפה.
דקה 60: אוי, אנדלובו. הדרום אפריקאי יכול היה להחזיר לבנאדו על האמון, אבל בפעולה האחרונה שלו במשחק בעט מקרוב לידיו של צ'נאמו באחד על אחד. עמאשה נכנס במקומו.
דקה 73: לופו המחליף הרים משמאל למרכז, סבע התרומם מעל השומר שלו ונגח בקשת, אבל שראנוב התעופף והדף לקרן.
דקה 76: חיפה תקפה עם הרבה שחקנים, אבל אזולאי חיכה יותר מדי בצד שמאל ובסופו של דבר הבעיטה של משומר מן האגף השני פגעה בשחקן מקומי ונבלמה לקרן.
דקה 81: גול! קטן הכניס כדור עומק לאזולאי, שהוכשל בבירור על ידי עידו לוי. עמאשה המחליף בעט לקורה השמאלית ומשם הכדור טייל על הקו והמשיך לרשת בצד השני. בקושי, אבל שער עשירי העונה לעמאשה ו-1:2 למכבי חיפה.
דקה 88: מכבי חיפה ניסתה לעקוץ בעוד מתפרצת. צעירי הכניס לאזולאי שמזווית קשה בעט לרוחב השער.
דקה 90: בנימין נפגע בראשו ופונה מהמגרש. ירדן כהן נכנס במקומו.
הרכבים
מכבי חיפה: בויאן שראנוב, אייל משומר, אוראל דגני, אנדריי פיליאבסקי, טאלב טואטחה, גוסטבו בוקולי, אייל גולסה, יניב קטן, חן עזרא (לירוי צעירי, 84), אלון תורג'מן (שלומי אזולאי, 68), דינו אנדלובו (ויאם עמאשה, 61).
מכבי נתניה: לואיג'י צ'נאמו, עומר פרץ, עידו לוי, ברונו פיניירו, עמרי בן הרוש, יוסי שבחון, בן בנימין (ירדן כהן, 90), פיראס מוגרבי, עלי חטיב, דרגאן צ'ראן (סרג' לופו, 65), אחמד סבע.
רגיל (5) 169
17:00

בריסטול סיטי

פורטסמות'
שתי קבוצות שמחפשות יציבות במרכז הטבלה; יתרון הביתיות באשטון גייט עשוי להספיק לבריסטול כדי לגרד ניצחון דחוק.
רגיל (5) 176
17:00

דרבי קאונטי

מידלסברו
"בורו" שואפת לצמרת הגבוהה ומחזיקה בסגל עדיף; דרבי תילחם על נקודה, אך האיכות של האורחת כנראה תכריע את הכף.
רגיל (5) 183
17:00

האל

סטוק
שתי קבוצות בלתי צפויות שנמצאות במומנטומים הפוכים; האל סיטי נוטה להצטיין במשחקי בית כאלו וצפויה לצאת עם ידה על העליונה.
רגיל (5) 218
17:00

צ'רלטון

קובנטרי
קובנטרי נחשבת כיום לקבוצה איכותית ויציבה יותר בצ'מפיונשיפ, ולכן היא המועמדת המובילה לצאת עם שלוש הנקודות גם במשחק חוץ.
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני כחודש הן נפגשו וזה נגמר ב 0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל


