הפועל תל אביב שבה הערב (שבת) לפסגה, לפחות באופן זמני, לאחר שהביסה את בני סכנין 0:3 בדוחא. עומר דמארי (7) וטל בן חיים (51, 80) דאגו לשערים, והקבוצה של יוסי אבוקסיס תישאר במקום הראשון אם מכבי תל אביב תפסיד להפועל באר שבע במשחק שינעל את המחזור ה-18 ביום שני. בין כה וכה, האדומים יכולים לזקוף לעצמם שש נקודות ליגה רצופות, וכשבשבועיים הקרובים הם יפגשו את בית"ר ירושלים (בבלומפילד) ומכבי חיפה (בקרית אליעזר) לשני מבחנים גדולים, לפחות לעת עתה נראה כי הם בדרך הנכונה.
אבוקסיס העניק הערב הופעת בכורה בהרכב לסאבו פאביצ'ביץ', וכמוהו גם לקשר הרכש ניר נחום, שהצטרף לקבוצה לפני מספר ימים. השניים היו סבירים ולכל הפחות יוסיפו עומק לסגל האדום, שהיה חסר היום את גילי ורמוט וטוטו תמוז הפצועים ורועי גורדנה המורחק, ובכל זאת הסתדר - בעיקר בזכות החוליה הקדמית הקטלנית שלו. ההגנה האיומה של סכנין, שכבר שבעה משחקים רצופים לא שמרה על רשת נקיה, כמובן לא הזיקה במובן הזה, אפשרה לדמארי לכבוש ראשון בדקה השביעית באחד השערים המגוחכים שראינו העונה, ולאחר מכן סיפקה חורים נוספים שסידרן לטל בן חיים את השני והשלישי.
בין לבין, ניסו המארחים של שלומי דורה לחזור למשחק, אך לא הפסיקו להחמיץ. ירו בלו, אחמד קאסום ובעיקר שמעון הרוש פספסו עוד ועוד מצבים, ואין לדעת איך היה נראה המשחק אילו היו כובשים, בעיקר במהלך המחצית הראשונה. אם מוסיפים להפסד היום את הניצחון של מכבי נתניה והנקודה שהשיגה הפועל חיפה, ניתן לראות את ההסתבכות של סכנין, שנמצאת במקום העשירי, מרחק ארבע נקודות בלבד מהקו האדום, סופרת הפסד שני ברציפות ונכנסת ללחץ גדול.
מחצית ראשונה
דקה 7 - גול! איזו טעות איומה של קנדיל ושחקני ההגנה של סכנין, בפרט של השוער ועלי עוסמאן, שהתבלבלו ביניהם, לא החליטו מי ירחיק את הכדור שניסה להבקיע טל בן חיים, ואפשרו לעומר דמארי לבעוט מחוץ לרחבה בסיבוב מעל קנדיל, ופנימה. 0:1 מוזר למדי להפועל תל אביב.
דקה 15 - ירו בלו דרך על וואליד באדיר ללא כדור, אלי חכמון משום מה בחר שלא לשלוף אף כרטיס.
דקה 28 - החמצה גדולה לסכנין. הגבהה מאגף ימין עברה את כל ההגנה האדומה והגיעה עד שמעון הרוש שהצטרף מאחור, אך כשהוא חמישה מטרים מהשער הצליח לפספס את הכדור בסנטימטרים.
דקה 32 - סכנין ממשיכה להחמיץ. הפעם התקפה יפה הסתיימה בכדור רוחב טוב של הרוש אל המרכז, אך מחמוד עבאס בעט חלש ולא מדויק.
דקה 33 - הלחץ נמשך, ושוב זה הרוש שמחמיץ, הפעם לאחר שנותר לבד לגמרי על תיבת החמש, אך נגח חזק מעל השער. מדהים.
דקה 45 - אחמד קאסום ניסה להגביה, הכדור ספק נהדף בידו של וואליד באדיר בתוך הרחבה. חכמון בחר להתעלם.
מחצית שניה
דקה 48 - אחמד קאסום קיבל כדור טוב בתוך הרחבה, עצר ובעט חזק מעל השער.
דקה 51 - גול! דמארי הכניס כדור עומק ממרכז המגרש לטל בן חיים, ששעט קדימה אל מול האין-הגנה של סכנין ומול קנדיל גלגל חלש, בין הרגליים ופנימה.
דקה 53 - שיתוף פעולה יפה בין בלו וקאסום הסתיים בבעיטה לא מספיק מדויקת של השני מתוך הרחבה.
דקה 80 - גול! טל בן חיים קיבל כדור עומק יפה מחנן ממן באגף השמאלי, חדר לרחבה, היתל בקלילות בעידן וייצמן האומלל ושלח פצצה לחיבורים של קנדיל. 0:3 להפועל תל אביב.
דקה 89 - מוחמד כליבאת תיקל בפראות את סלים טועמה והורחק בכרטיס אדום ישיר ומוצדק.
הרכב הפועל תל אביב: אפולה אדל, נעאל חוטבא, וואליד באדיר, סאבו פאביצ'ביץ', אלירן דנין, אריק דג'מבה דג'מבה, ניר נחום (עדן שרם, 84), חנן ממן, אלרואי כהן (סלים טועמה, 74), טל בן חיים, עומר דמארי.
הרכב בני סכנין: מחמוד קנדיל, עלי עוסמאן, עידן ויצמן, עלא אבו סלאח, שמעון הרוש (באסם גנאים, 73), חאלד חלאיילה, אלכסנדר דוידוב, מקסים ז'וס (מוחמד כליבאת, 75), מחמוד עבאס (חאמד גנאים, 61), אחמד קאסום, ירו בלו.
יתרון (4) 123
19:45

פאפוס
(1+)

מונאקו
מונאקו לא בשיא הכושר שלה ופאפוס אחת הקבוצות המעניינות העונה במפעל, שלא עושה הנחות לאף יריבה. בבית הקפריסאים מסוגלים לצאת עם נקודות
יתרון (4) 157
20:30

מונאקו

אנאדולו אפס
(9.5+)
מונאקו איכותית יותר אך היא הפסידה 3 מ-5 האחרונים שלה, כולל 2 ביורוליג. אנאדולו בעונה רעה, איך היא ניצחה את ה-2 האחרונים שלה ביורוליג והיא קבוצה קשוחה ומנוסה במפעל. היא תפסיד אבל זה יהיה צמוד
סך הכל שערים טווחים (2-3) (4) 238
22:00

ארסנל

באיירן מינכן
ארסנל הפסידה רק פעם אחת העונה, האורחת עדיין לא הפסידה. ההגנה של ארסנל מהטובות שיש ועדיין לא ספגה באלופות העונה אבל הערב נגד באיירן הדברים ישתנו. משחק בקצב גבוה עם התקפות אדירות - ארבעה שערים לפחות באחד המשחקים הכי מעניינים של העונה עד כה
