שתי סליחות. האחת למכסיקו, שחשבתי שהיא כמה רמות מתחת למה שהיא באמת. נבחרת שניצלה את הנאיביות האקוודורית והחולשה של קרואטיה. מכסיקו היא נבחרת מצויינת ואחרי המשחק מול איטליה היא הופכת לעוד אחת מההפתעות הנעימות של המונדיאל, כזאת שמשלבת הגנה בסגנון אירופאי והתקפה עם הבזקים דרום אמריקאים. אחת שכיף לראות.
השניה לאלסנדרו. כשאמרתי שטראפטוני לא צריך לבנות עליו כמנהיג ואסור להכניס אותו ברגעי לחץ, הסתמכתי על הרזומה הדי עלוב שלו בנבחרת עד היום. טראפטוני השתמש בו כנשק האחרון מול ההגנה המכסיקנית, אחרי שויירי, אינזאגי, טוטי ומונטלה הציגו שוב ושוב רגליים לא מאופסות. דל פיירו ניצל את ההזדמנות שניתנה לו, ממש כמו ילד בן 17 שעלה זה עתה לבוגרים. נתן את הנשמה, רצה להוכיח לכולם שהוא עדיין חי וקיים. אולי הישיבה הממושכת על הספסל הורידה לו מעט מהאגו, לימדה אותו (גם אם זה בגיל כמעט מאוחר מדי) שגם כוכב בסדר גודל שלו צריך עדיין להוכיח את עצמו. אלסנדרו הוכיח.
ואחד שאני מאוד מקווה שאני אבקש ממנו סליחה על הדברים הבאים הוא פאולו מאלדיני. באיטליה מפחדים בכלל לדבר על כך שהקפטן יודח מההרכב. כל כך הרבה כבוד נותנים לו על השנים הגדולות במילאן. אולי כדאי שמאלדיני יעשה את מה שעשה רוי קוסטה בפורטוגל ויאמר לטראפטוני שהגיע הזמן לתת הזדמנות למישהו אחר, צעיר יותר, נמרץ יותר, מתאים יותר. מאלדיני הוא עדיין בגדר שחקן מצויין, אבל הוא כבר לא מאלדיני של לפני ארבע ושמונה שנים. הגיל, מה לעשות, משפיע גם על הגדולים ביותר.
איטליה עלתה לשמינית הגמר בקול תרועה עמום ביותר. אם פורטוגל לא תצליח לנצח את דרום קוריאה, איטליה תהיה הנבחרת היחידה בשמינית הגמר, שעלתה למרות שהפסידה בשלב הבתים. עד היום הייתה נבחרת אחת בלבד שזכתה בגביע עם רזומה שכלל הפסד בשלב המוקדם (מערב גרמניה ב-1974, הפסידה בשלב המוקדם למזרח גרמניה). בשלושת המונדיאלים האחרונים, הפיינאליסטית הפסידה בשלב הבתים (ארגנטינה ב-90' לקמרון, איטליה ב-94' לאירלנד וברזיל ב-98' לנורבגיה).
ביכולת כזו, ה"אזורי" לא אמורים לעבור את שמינית הגמר. הלחימה, שכל כך מאפיינת את כחולי המדים, דעכה מול התלהבות מכסיקנית והתעוררות קרואטית ושברה לבבות של הרבה איטלקים, שקיוו לנבחרת נוצצת יותר, מדויקת יותר ובעיקר ראויה יותר. המונדיאל הזה הוא מטורף, אבל כולנו מקווים שבסופו של דבר הגביע ילך לנבחרת שמגיע לה. לאיטליה, נכון להיום, לא מגיע.
סליחה, אלסנדרו. תנחומיי, אוהדי איטליה
13.6.2002 / 22:33