מישל זן רופינן, מזכ"ל פיפ"א, יצא בהאשמות חריפות מאין כמותן נגד ספ בלאטר, נשיא ההתאחדות הבינלאומית, וטען שבלאטר מנהל בפיפ"א "משטר טרור". רופינן, שחשף לראשונה את ההאשמות החמורות נגד נשיא הארגון, ספ בלאטר, הורחק בעקבות הדו"ח שהגיש מכל תפקיד בעל השפעה על ידי מועצת החירום שהוקמה בפיפ"א, בראשות נאמנו של בלאטר, הארגנטיני חוליו גרונדונה.
"מגעיל מה שהתרחש", אמר רופינן בראיון טלפוני שהעניק, למרות צו השתיקה שניסה גרונדונה לכפות עליו. "לא אשב בשקט. זה פשוט נורא". רופינן סיפר שחלק מאנשי צוותו הגיעו עד דמעות בעת שזומנו לפגישות שהיו בעצם "אינקוויזיציה" מצד בלאטר ונאמניו. "כל העניין הוא מניפולציה ולא אתן שישתיקו אותי. אגן על עצמי ועל היושרה שלי בתוך פיפ"א ומחוצה לה ככל שאמצא לנכון".
זוהי ההתפתחות החארונה במאבק מר שניטש על עתידה של התאחדות הכדורגל העולמית. בתחילת החודש הגיש זן-רופינן, עו"ד בן 44 המכהן כמזכ"ל פיפ"א, את הדו"ח הקשה ביותר שראתה פיפ"א מעודה, בו תיאר נתיב שיטתי של הונאה, ניהול לקוי, תשלומים בלתי חוקיים והטבות למקורבים שהנהיג הנשיא בן ה-66, ספ בלאטר.
פעילויות פליליות שונות
הדו"ח בן 21 העמודים הוגש ארבעה שבועות בלבד לפני שועידת פיפ"א הייתה אמורה להתכנס בסיאול, ערב המונדיאל, ולהחליט אם להעניק את הנשיאות לבלאטר לחמש שנים נוספות, או להחליף אותו במתחרהו היחיד, עיסא היאטו מקמרון, אחד מסגני הנשיא של פיפ"א ונשיא ההתאחדות האפריקאית.
שבוע לאחר מכן פתחו חמישה מסגני הנשיא בפיפ"א במערכה להדחתו של בלאטר והגישו נגדו תביעה משפטית. החמישה, בראשות נשיא אופ"א לנארט יוהנסן, אמרו שיש להם סיבות להאמין שבלאטר היה מעורב ב"פעילויות פליליות שונות". הם גם האשימו אותו בין השאר בשימוש בכספי פיפ"א לרכישת קולות במאבק על נשיאות הארגון.
בסוף השבוע שעבר הגיש בלאטר תגובה בת 30 עמודים בו דחה את כל ההאשמות מכל וכל והעלה ספקות לגבי יכולתו של זן-רופינן. "במספר הזדמנויות נאלצתי לתקן את הנתונים, העובדות והמסקנות שלו, וכמובן את המסקנות הנובעות מהן", כתב בלאטר והוסיף. "מתעוררת שאלה לגבי תכונות המנהיגות של המזכ"ל". זן-רופינן הגיב באמרו שזהו מעשה טיפוסי לבלאטר - לתקוף את מבקריו במקום להגיב להאשמות לגופן.
בלאטר הצהיר שתמול שזן-רופינן יצטרך להתפטר לאחר המונדיאל. "איך הוא יכול להמשיך?" שאל. אולם זן-רופינן דחה את הרעיון. "זו אינה ההחלטה של בלאטר. מועצת המנהלים היא זו שתחליט ולי אין כל כוונה להתפטר", הדגיש.
מקורות בשווייץ מוסרים כי התובע מציריך שהופקד על "תיק בלאטר" הוא מומחה בטיפול בידוענים, וכי הוא החליט שלא לנקוט בלכ פעולה שהיא עד לאחר הבחירות בפיפ"א בעוד שבוע, על מנת להימנע מחשיפה יתרה.