מאמן הפועל ת"א, דרור קשטן, שהתראיין לאחר משחק ההפסד באשדוד (4:2) לספורט 5 פלוס, מסרב להישמע כמי שוויתר על מאבק האליפות, אבל בין השורות אפשר לקרוא תחילתה של השלמה עם המציאות.
כשנשאל האם הפועל ת"א התפרקה מול אשדוד, ענה קשטן "נכון" והמשיך: "ספגנו שערים שאסור לספוג בטח בתקופה כזאת, במאבק כזה. ארבעת השערים של אשדוד זה ארבעה שערים של בינגו. זה הכדורגל, הם ניצלו 4 מצבי הבקעה. אנחנו מחמיצים יותר מדי ובדקות קריטיות, וגם בלילי היה יכול לגמור את המשחק. אבל מה לעשות, מי שלא יודע להפסיד לא יודע לנצח. אנחנו נמשיך הלאה".
על ה'ייבוש' של אוסטרץ: "אני לא מקבל החלטות כדי שזה ימצא חן בעיני שחקן זה או אחר. ההחלטות הן מקצועיות לגבי כל שחקן. לאף אחד לא מובטח שום דבר בין אם הוא שחקן זר או שחקן בית. כולם מוכשרים, כולם נאבקים על ההרכב". על מרוץ האליפות: "אני מטבעי אדם אופטימי, אבל נראה מה יקרה. אנחנו יודעים שבהרבה מקומות היו הרבה מהפכים. אנחנו נתעשת, נאסוף את השברים של היום ונעמוד על הרגליים".
יוסי אבוקסיס אטמר ל'מעריב': האליפות מאוד התרחקה מאיתנו, הסיכויים לזכות באליפות נמוכים, אפילו קלושים, והכל בגללנו. בפחות משבוע גרמנו לפער לגדול בצורה משמעותית. התיקו בדרבי וההפסד באשדוד קרה לנו בגלל ההחמצות הרבות. שני המשחקים האלה היו בידיים שלנו. אנחנו אשמים בהתרחקות האדירה מהתואר. אנחנו מחמיצים וחיפה לא מפסיקה לכבוש. זה ההבדל בין שתי הקבוצות. עכשיו צריך לשחק עד הסוף, גם בשביל הכבוד, וגם כדי לשמור על המקום השני. חוץ מזה, צריך להתמודד גם על גביע המדינה וגביע הטוטו".
קוביקה: יש לי חוזה עד סוף העונה באשדוד ואני לא אדבר על העתיד בינתיים
חלוץ אשדוד, אנדז'י קוביקה, לשעבר במכבי ת"א ומי שכבר חתם בתחילת העונה בהפועל ת"א, לה שיבש את הריצה לאליפות עם צמד מנצח, סירב להתייחס לקבוצה בה כמעט שיחק: "זה מה שאמרתי כשהגעתי לישראל. לא אדבר על הפועל או מכבי ת"א". על המשחק: "חנן פדידה נתן לי כדור פנטסטי. אתמול הייתי בארוחת ערב אצל אמא של דוד רביבו והיא אמרה לי שאבקיע". על המשך דרכו: "יש לי חוזה עד סוף העונה באשדוד ואני לא אדבר על העתיד בינתיים".
מאמן אשדוד, אלישע לוי: "אנחנו קבוצה משוגעת אבל טובה. באנו למשחק במצב לא קל אחרי שני הפסדים קשים. היה חשוב מבחינתו היום לנצח ונפל לנו משחק הכי טוב להראות את זה. הפועל קבוצה מצויינת והראתה את זה גם היום כשחזרה מפיגור 2:0. השחקנים הראו אופי ובסה"ב יש קבוצה אמיתית. השימחה היתה גדולה מאוד, לא שזכינו במשהו, אבל המצב היה לא קל." על קוביקה אמר לוי: "שווה היה להביא אותו. הוא פורע שטרות".