וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארבעת אוהדי בית"ר ירושלים יועמדו לדין

אסף שקד

12.10.2008 / 16:55

בעקבות ההתפרעות לאחר ההפסד לקריית שמונה, החליט בית המשפט המחוזי להגיש כתב אישום כנגד חלק מאוהדי הדאבליסטית שנעצרו

בית המשפט המחוזי בנצרת עלית החליט הבוקר (ראשון) להגיש כתב אישום והעמדה לדין של ארבעה מתוך ששת האוהדים של בית"ר ירושלים, שנעצרו לאחר זריקת האבנים מיד לאחר הפסד הקבוצה לקריית שמונה במחזור הקודם.

ארבעת האוהדים שוחררו לפני כניסת יום כיפור למעצר בית, אך היום הוחלט להעמידם לדין ולמצות נגדם את ההליכים עד תומם. מדובר בין היתר באוהד ממבשרת ציון בן 23, אוהד נוסף בן 23 מטל שחר, אוהד בן 21 מכפר סבא ואוהד נוסף בן 18 מכפר סבא. חלקם מוכרים למשטרה מאירועי אלימות קודמים בהם היו מעורבים בהקשר של בית"ר ירושלים.

על פי בית המשפט, הארבעה היו מעורבים באופן ישיר בחסימת האוטובוס ולאחר מכן בהתקהלות סביבו וזריקת אבנים על שמשות האוטובוס. האירוע הסתיים ללא נפגעים, אך המשטרה החליטה שלא להקל ראש באירוע, וכבר יום למחרת החלה את המעצרים.

בהחלטת בית המשפט להעמידם לדין נכתב, בין היתר: "במעשיהם טיפלו הנאשמים בנתיב תחבורה ובכלי תחבורה, בדרך שיש בה פגיעה בשימוש החופשי והבטוח של נתיב התחבורה, כלי התחבורה ושל הנוסעים באוטובוס. בכך סיכנו את השימוש והבטיחות, כל זאת כשחלקם מסתייעים ברכב לשם ביצוע הפשע הנ"ל. כמו-כן, התנהגו הנאשמים באופן פרוע במקום ציבורי".

ארבעת האוהדים יואשמו בעבירות של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה ובהתנהלות פרועה במקום ציבורי. שניים מתוכם יואשמו גם בהסתייעות ברכב לביצוע פשע. שני עצורים נוספים בפרשה שוחררו הבוקר למעצר בית של חמישה ימים, כאשר רק מאוחר יותר יחליט בית המשפט אם יש צורך בהגשת כתב אישום כנגדם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully