משחק מספר 60: בית"ר ירושלים מכבי נתניה 1.5, 3.0, 4.0
איך שלא תסתכלו על זה, מדובר במשחק עונה. מקום ראשון נגד מקום שני, ותסכימו עם העובדה שלא מן הנמנע שמכבי נתניה יכולה לזכות בניצחון ולצמק את הפער לשלוש נקודות, למרות שהאלופה מגיעה עם מצב רוח מצוין, משחק חסר והרבה אופטימיות להשלים את הדאבל כבר בשבת.
כבר דיברנו בשבועות האחרונים על הסטטיסטיקה המצוינת (למרות ההפסדים האחרונים) של בית"ר, ובכל זאת נוסיף עוד כמה מילים. הקבוצה של יצחק שום ספגה בסך הכל שישה שערים בטדי העונה ב-14 משחקים, מאזן מעורר קנאה ללא ספק. מעבר לכך, בית"ר כבשה בבית, ולא רק בבית, יותר מכל קבוצה אחרת, ולפחות מהבחינה הזו אין לה שום סיבה לדאגה.
החניכים של יצחק שום מגיעים כידוע למשחק אחרי הזכייה בגביע המדינה והניצחון בפנדלים על הפועל תל אביב, אך עוד קודם לכן הם עברו תקופה קשה, שאולי כבר הסתיימה. רק לפני שבוע בית"ר נכנעה מול בני יהודה ומשה ביטון כשהפסידה 1:0 ושבוע שעבר היא הפסידה באיצטדיון הי"א למ.ס. אשדוד באותה התוצאה. לפני חודש בדיוק שיחקה שוב בית"ר בגביע, התקשתה מול מכבי נתניה, ולבסוף ניצחה בהארכה ועשרה ימים קודם לכן היא נוצחה מול הפועל תל אביב. בקיצור, לולא הזכייה בגביע, המצב רוח שם היה ברצפה.
אך גם מכבי נתניה עשתה עונה מצוינת, והמאזן שלה מבחינה סטטיסטית מרשים בהחלט. נתניה משחקת העונה מצוין במשחקי החוץ שלה, אפילו יותר טוב בבית, והשיגה 32 נקודות לעומת 23 בלבד בקופסא. וכמה שערים נתניה ספגה מחוץ לקופסא? רק שבעה שערים ב-15 משחקים, ובהחלט ההגנה שלה, בהנהגתו של לירן שטראובר, עושה עבודה מצוינת. אגב, אם יש משהו שנתניה עדיפה על בית"ר זה הנתון הבא: נתניה הפסידה רק משחק חוץ אחד העונה, לעומת בית"ר שהפסידה פעמיים, כך שבהחלט יש לה על מה לבנות.
נתניה מגיעה אחרי ניצחון בשבת האחרונה על מ.ס. אשדוד 0:1 וגם בשבוע שקדם לניצחון הזה, סיימו חניכיו של ראובן עטר עם שלוש נקודות שסיבכו את מכבי הרצליה ועם 0:2 חשוב בהמשך המאבק על המקום השני. לפני כן כאמור נתניה נכנעה לבית"ר בגביע, ניצחה 0:3 את הפועל תל אביב וסיימה ב-0:0 מול מכבי תל אביב.
אז יכול להיות שבנתניה כבר חושבים ומדברים על העונה הבאה, אך כרגע המשימה של השמירה על המקום השני היא זו שעומדת לנגד עיניה של נתניה. בית"ר נחלשה בתקופה האחרונה וזה יבוא לידי ביטוי גם במשחק הזה. לכן אנחנו ממליצים לשים איקס, ובמצב כזה תוכלו לזכות ביחס של פי 3. בהצלחה.
לפתע, משחק העונה
16.5.2008 / 8:17