על פניו, המשחק של בית"ר ירושלים מול מכבי חיפה (21:00, איצטדיון טדי) נחשב כמשחק העונה. פער 9 הנקודות בין הקבוצות אולי מוריד מהר את האוויר, אבל גם מכבי חיפה וגם בית"ר ירושלים יודעות שניצחון יכול לקרב או להרחיק מצלחת האליפות.
המפגש הראשון בין 2 הקבוצות הסתיים בתיקו מאופס, במה שסימן את תחילת ההתאוששות של מכבי חיפה. במפגש השני במסגרת גביע הטוטו, היה הפסד כואב לבית"ר ירושלים בבעיטות עונשין לאחר 120 דקות מאוזנות, וכעת מגיעה חיפה לאצטדיון טדי למשחק שיכול לסגור את סיפור האליפות.
קרנבל גדול צפוי באצטדיון טדי. כרטיסים למשחק הפכו למבוקשים כבר ביום חמישי בערב ויציעי טדי צפויים להיות מלאים עד אפס מקום. מספיק היה לראות את ההתלהבות באימון המסכם ביום שישי בשביל להבין כמה חשיבות נותנים השחקנים, ובעיקר האוהדים למפגש מול הירוקים.
לרשותו של יצחק שום יעמוד סגל מלא שיכלול את אריק בנאדו, שנעדר מהמפגש האחרון בגלל מחלה, וגל אלברמן שנעדר מצמד המשחקים האחרונים בגלל כאבים בגב. הסגל המלא גורם באופן טבעי למאמן כאבי ראש וכמו תמיד, זהות ה-11 שיפתחו בהרכב תקבע ממש סמוך למועד פתיחת המשחק.
בחוליית ההגנה מתנוסס סימן השאלה הראשון. תומר בן יוסף שהצטיין בשלושת משחקי הליגה האחרונים, עשוי לרדת לספסל למרות יכולתו הטובה, וזאת משום חזרתו של אריק בנאדו לסגל. הקפטן השני של הקבוצה יקבל עדיפות על פני בן יוסף ולצידו צפוי גם שמעון גרשון לקבל את הקרדיט. יהיה מעניין לראות האם ברגע האחרון יחליט שום להפתיע ולעלות דווקא עם בן יוסף. באגפים ימשיכו כריסטיאן אלברז ויואב זיו לשתף פעולה.
הקישור של בית"ר ירושלים יקבל חיזוק כשגל אלברמן יחזור לסגל. כמו בחוליית ההגנה, גם כאן מרחף סימן שאלה כשההתלבטות של שום היא בן גל אלברמן שחזר להתאמן השבוע, לבין אבירם ברוכיאן שמציג יכולת טובה מאוד לאחרונה. אלברמן פורח במפגשים מול מכבי חיפה ואשתקד כבש מולה פעמיים באצטדיון טדי. כעת הוא יאלץ להתמודד על חולצת ההרכב כשלאף אחד מהשחקנים אין עדיפות בהרכב.
אלברמן הפיזי ובעל הניסיון יכול לעזור לבית"ר במרכז המגרש ולנטרל את הקישור של חיפה, כשמנגד ברוכיאן שנמצא ביכולת טובה מאוד יכול לתרום בחלק ההתקפי. ביתר העמדות לא צפויים שינויים, כשדרק בואטנג ימשיך לתפקד כקשר אחורי, ואילו עידן טל ומיכאל זנדברג יערכו מפגש נוסף מול האקסית איתה זכו בעבר באליפות.
בחוליית החוד צפוי שום לפתוח עם הצמד הדרום אמריקאי, הברזילאי אנטונלי רומולו והקיצוני סזאר ויסה. עמית בן שושן שהוחלף כבר במחצית מול מכבי תל אביב, עשוי לאבד את מקומו בהרכב לטובת הפרואני וזאת למרות העובדה שהוא שותף במהלך השבוע במדי הנבחרת מול רומניה. כמו ביתר ההתלבטויות של שום, יתחרו השניים על מקום בהרכב עד סמוך למועד פתיחת המשחק, אך כמו שהדברים נראים כעת, יהיה זה ויסה שיקבל את העדיפות ב-11.
הרכב משוער: טבטרקו קאלה, יואב זיו , כריסטיאן אלברז, שמעון גרשון, אריק בנאדו (תומר בן יוסף), אבירם ברוכיאן (גל אלברמן), עידן טל, דרק בואטנג, מיכאל זנדברג, נאנטונלי רומולו, עמית בן שושן או סזאר ויזה.
לימה על הספסל, פנטאני מתנדנד
מכבי חיפה תתארח הערב בטדי (21:05) לאחד המשחקים החשובים שלה העונה, אם לא החשוב בניהם. הפער מבית"ר ירושלים עומד כעת על עשר נקודות. אם חיפה לא תנצח, אפשר לגנוז את סיפור האליפות. המאמן רוני לוי לא הגדיר בפני שחקניו את המשחק בטדי כמשחק עונה, והוא גם לא תירגל את ההרכב אתמול. למרות זאת, המאמן החליט שהקשר האחורי רנה לימה לא ייפתח משום שהוא עדיין לא בכושר משחק מלא, ובירם כיאל ימשיך למלא את תפקיד הקשר האחורי לצדו של גוסטבו בוקולי. ההתלבטות היחידה שלו היא לגבי ת'מבינקוסי פנטאני. אם החלוץ ייפתח, עומרי אפק יירד לספסל. פיטר מסיללה יחזור כמובן למשבצת המגן השמאלי במקום אלירן דנין, ואילו אלון חרזי יתפקד בכלם במקום שישי מימון. אין ספק שחסרונו של דקל קינן, שעדיין עובר טיפולים, מורגש.
עשרות אוהדי מכבי חיפה שהגיעו לאימון אתמול עודדו את השחקנים, אבל אחד מהם זרק אבן שנחתה לא רחוק ממכוניתו של ג'ובאני רוסו. איש לא נפגע. האוהדים זרקו מספר חזיזים וביקשו מהשחקנים לנצח. רוסו אמר אתמול: "לא רוצה להתייחס למקרה. הם לא אוהדים". המאמן רוני לוי אמר לשחקניו: "אם תתאמצו, תנצחו את המשחק". ב-18 אלף צופים צפויים להגיע הערב לטדי, מתוכם 2200 אוהדי חיפה.
הרכב משוער, מכבי חיפה: ניר דוידוביץ'; אייל משומר, אלון חרזי, דייגו קרוסה, פיטר מסיללה; בירם כיאל, גוסטבו בוקולי, ג'ובאני רוסו, יניב קטן; רנאטו, ת'מבינקוסי פנטאני (עומרי אפק).