כשבוע לאחר ההחלטה של מכבי חיפה לזרוק את המגן השמאלי של הקבוצה, אדורם קייסי, מהסגל קיבל השחקן הותיק את ההחלטה לפרוש מכדורגל.
ההחלטה התגבשה בימים האחרונים על-ידי המגן בן ה-35 שחוזר בין השאר על-ידי מכבי הרצליה. קייסי הודיע על החלטתו להנהלת מכבי חיפה שהגיעה עימו להסדר כספי.
קייסי החל את הקריירה שלו בליגה השנייה עם שמשון ת"א, אך מאוחר יותר בילה בחממה של הפועל פ"ת לא פחות משש שנים. אל מכבי חיפה הוא עבר ב-1997 וזכה עימה בארבע אליפויות וגביע מדינה אחד. קייסי היה שותף לעונה האירופית הטובה ביותר של חיפה ב-2003 אז הגיעה הקבוצה לשלב הבתים. באותה עונה, קייסי היה שותף להישג ההיסטורי ואחד החשובים ביותר של חיפה, כאשר כבש את אחד השערים באצטדיון "ארנולד שוורצנגר" של שטורם גראץ, שם עלתה מכבי חיפה לשלב הבתים של ליגת האלופות.
קייסי היה גם חלק בלתי נפרד מנבחרת ישראל וערך בה לא פחות מ-55 הופעות וכבש ארבעה שערים במדים הלאומיים. בקמפיין מוקדמות גביע העולם 2006 כבש קייסי שער יתרון מול קפריסין בחוץ ותרם את שער השוויון החשוב מול שוויץ בבאזל.
חיפה הציעה לפנטאני חוזה לארבע שנים
מכבי חיפה ממשיכה במאמצים להחתים את החלוץ הדרום אפריקאי, ת'מבינקוסי פנטאני, והעבירה לסוכנו הצעה רשמית לחוזה שתוקפו ארבע שנים. חיפה מחכה כעת לאישור החוזה על-ידי השחקן, שתחילה סוכם כי יחתום לשלוש עונות בלבד.
יחד עם זאת, קבוצתו של החלוץ, איאקס קייפטאון, טרם השיבה על ההצעה של הקבוצה לרכישת כרטיס השחקן של פנטאני. בחיפה לא ממהרים לקבל אישור להצעה או למתן הצעה נגדית, זאת משום שמכסת הזרים מלאה. כזכור, הקבוצה הודיעה בתחילת השבוע שאין בכוונתה לשחרר את המגן פיטר מסיללה.
אגב, בהצעה ששלחו הירוקים לקייפטאון על סך כ-700 אלף דולר תמורת כרטיסו, הם ביקשו להבהיר שהעסקה מותנית באישורה לשחרר את פנטאני בחודש ינואר, אם יוחלט לשחרר את מסיללה או כל שחקן אחר. המאמן רוני לוי יחליט על כך סמוך למועד ההעברות, על פי כושרה של הקבוצה בחלק ההתקפי.
עומרי אפק צפוי לחתום בקבוצה ביום ראשון, תום מועד ההעברות, זאת לאחר שסוכנו, גלעד קצב, שוחח שוב עם ראשי בית"ר ירושלים. בין הצדדים מפריד כרגע פער באשר לגובה הפיצוי שאמורה לקבל בית"ר. בבירה דורשים פיצוי של 140 אלף דולר, אך בחיפה מבקשים להגיע לפשרה.
מכבי חיפה פנתה שוב לראשי מכבי פתח תקוה והציעה לה לזרז את החתמתו של פנטאני כדי לקבל פיצוי כספי תמורת עומר גולן, או להגיע להסדר אחר. בפתח תקוה השיבו בשלילה, ובשלב זה לא נמצא פתרון אחר לסוגיה.
עוד בחיפה: החלוץ יניב קטן לא תורגל בהרכב הפותח באימון המסכם ולכן נראה שהוא יפתח על הספסל. הקשר הברזילאי רנאטו ימשיך לפתוח בהרכב וגם הקשר הצעיר בירם כיאל, שקיבל אשראי מרוני לוי במשחק הקודם, צפוי לפתוח. למעשה, מדובר בהרכב זהה לזה שעלה במשחק הקודם, אז הביסה הקבוצה את מכבי תל אביב בתוצאה 3:0.
הרכב המשוער: ניר דוידוביץ'; אייל משומר, דייגו קרוסה, דקל קינן, פיטר מסיללה; בירם כיאל, פאוליניו, רנאטו, גוסטבו בוקולי, ג'ובאני רוסו; תומר חמד.
כפ"ס: בן לוז ייעדר
הפועל כפר סבא, שמציגה כדורגל אטרקטיבי מתחילת העונה, מקווה לשמור על רשת נקייה גם בתור המחזור החמישי. הקשר בן לוז ייעדר מהמשחק משום שהוא לא התאושש מהפציעה שפקדה אותו במשחק מול הפועל תל אביב, לאחר שהקשר מזואה אנסומבו תיקל אותו בחריפות.
המאמן אלי אוחנה תירגל באימון המסכם את יעוזה אבובקרי בהרכב הפותח. אוחנה ימשיך לתת קרדיט גם לקשר הצעיר אלירן סיימון, בנו של הבלם האגדי גדעון סיימון. ההתלבטות היחידה של המאמן עד אמצע השבוע נגעה לחלק ההתקפי. אוחנה התלבט האם לפתוח בהרכב עם אבי קנפו או עם החלוץ מקמרון, יוליוס אגבור. לפי האימון המסכם, קנפו ישחק בהרכב.
הרכב משוער: אוהד לויטה; אורי אוזן, דגלאס דה סילבה, לירון זרקו, לירודאו גונזאלבש; אביחי ידין, אלירן סיימון, אבובקרי יעוזה, גיז'רמו ישראלביץ'; אבי קנפו, סמואל יבואה.