וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

למקומות, היכון, דרוס!

2.11.2005 / 7:29

מכבי ת"א רוצה אליפות יורוליג שלישית ברציפות, אבל היא תאלץ להתמודד בבית קשה, מול שבע יריבות שאפתניות, שהתחמשו ברובן ברכש מרשים. גם בלאט, חג'ג' והלפרין יוצאים לדרך

את מכבי ת"א אנחנו מכירים היטב, את ברצלונה המאיימת תוכלו לפגוש בלינק שלמטה. הגיע הזמן לעשות היכרות עם שש היריבות הנוספות של מכבי ת"א בבית 2 של היורוליג. חמש הראשונות בכל בית יעלו ל"טופ 16". תצטרף אליהן הקבוצה עם המאזן הטוב ביותר מבין השלוש שיסיימו במקום השישי בבתים.

ארמאני מילאנו

באו: דושאן ווקשביץ' (2.02 – אולקר), מאסימו בולרי (1.88 – בנטון טרוויזו), פרסטון שאמפרט (1.98 – ליבורנו), ג'יאקומו גאלאנדה (2.11 – סיינה).

נשארו: ג'וזף בלייר (2.08), דאנטה קלאבריה (1.94), דייגו פחארדו (2.08), מריו ג'יגנה (1.98), קלאודיו קולדבלה (1.98), דניאלה קבלירו (1.89), סוון שולצה (2.08).

העיר מילאנו הייתה פעם שם דבר בכדורסל האירופי, אלא שלקראת סוף שנות התשעים חלה דעיכה, כבר 7 שנים לא היה לה ייצוג ביורוליג. כניסתם של משקיעים חדשים, בראשות מעצב העל ג'ורג'יו ארמאני, הביאה לתחיית הכדורסל בעיר האופנה האיטלקית. השיא היה ההעפלה לגמר הפלייאוף בליגה האיטלקית בעונה שעברה.

סגנות האליפות באיטליה סידרה לארמאני מילאנו מקום ביורוליג ובקיץ האחרון נדרשו הבוסים להוציא כמות נכבדת של מזומנים, כדי לא לעשות בושות בבמה הנכבדת. המאמן לינו לארדו צירף בפגרת הקיץ חמישה שחקני רכש, כשהמשמעותי ביניהם הוא רכז הנבחרת מאסימו בולרי, שהיה ה-MVP של הליגה האיטלקית בעונה שעברה, במדי בנטון. הקלעי האמריקאי פרסטון שאמפרט הובא מליבורנו, הענק-צלף האיטלקי ג'יאקומו גלאנדה, והקלע הסרבי דושאן ווקשביץ', שהגיע מאולקר.

הם מצטרפים לשלד שנבנה במילאנו בעונה שעברה, שכולל את אחד הריבאונדרים הטובים ביבשת, ג'וזף בלייר, הקלע דאנטה קלאבריה והרכז השני קלאודיו קולדבלה. משלימים את הסגל מריו ג'יגנה, סמול פורוורד מנבחרת איטליה שיודע גם לקלוע מצוין, הפורוורד הספרדי דייגו פחארדו, שחוזר אחרי פציעה ארוכה, הסנטר הגרמני סוון שולצה, שמסוגל לתת תרומה משמעותית מהספסל והגארד הצעיר דניאלה קבלירו.

שאיפות: במילאנו לא חושבים בכלל על האפשרות של אי העפלה ל"טופ 16". כמו שהסגל של הקבוצה נראה, אכן אין סיבה שהיא גם לא תגיע למשחקי ההצלבה. ערב פתיחת עונת היורוליג, ארמאני מובילה את הליגה האיטלקית בצוותא עם סיינה, במאזן של 1-5.

ציבונה זאגרב

באו: בנט דייויסון (2.03 – קפה מקסים בולוניה), סקוני פן (1.78 - סקבוליני פזארו), מאטה סקלין (2.12 – לה מאן), מארין בזדאריץ' (1.97 – אולימפיה לובליאנה), דאבור מרצ'ליץ' (2.00 – אורטז), דאבור קוש (1.90 – אא"ק אתונה), דאמיר רנצ'יץ' (1.97 – ספליט), אלן טרפלובאץ' (2.15 – דובראבה), לוקשה אנדריץ' (2.08 – דוברובניק).

נשארו: יוריצה זוזה (2.07), דאמיר מארקוטה (2.09), מארין רוזיץ' (2.01), איבן פרינצ'יץ' – 2.08), אלכסנדר אוגרינוסקי (1.95).

הנציגה הקרואטית ביורוליג רוצה לשכוח כמה שיותר מהר את העונה שעברה. היא אמנם עלתה לשלב ה"טופ 16", אבל השיגה שם ניצחון אחד בלבד והיתה רחוקה מתמונת משחקי ההצלבה. גם בליגה האדריאטית היא לא רשמה הצלחה גדולה. אם זה לא מספיק, ציבונה גם הפסידה לזאדאר בקרב על האליפות בקרואטיה.

העונה תציג הקבוצה מזאגרב סגל אחר לגמרי. זכר לא נותר כמעט זכר מהעונה שעברה, אבל נוסטלגיה תהיה גם תהיה. המאמן דרזאן אנזולוביץ' החזיר הקיץ ארבעה שחקנים לקדנציה שניה בקבוצה. הרכז הנמוך סקוני פן, שביקר בארץ בשנה שעברה עם פזארו ויכול לעשות הרבה צרות לכל קבוצה. מי שיעזור לו לנהל את המשחק, דאבור קוש, חזר מגיחה של שנה באא"ק אתונה. השניים שיתפו פעולה ביחד בציבונה לפני שתי עונות והם אמורים למלא את החלל שהותירו מרקו פופוביץ' וברנימיר לונגין, שעזבו לטובת חוזים שמנים יותר באירופה. שני מתקאמבקים נוספים הם הסמול פורוורד בן ה-37 דאבור מרצ'ליץ', ששיחק באורטז והגבוה מאטה סקלין, שחזר אחרי חמש שנים באיטליה וצרפת.

בנוסף, צורפו הקלע הקרואטי הנהדר מרינו בזדאריץ', שעשה את מרבית הקריירה בלובליאנה הסלובנית, הפורוורד האמריקאי בנט דייויסון, שהגיע מאיטליה ועוד שלושה שחקנים צעירים, שילחמו על הקרדיט מהמאמן וינסו להפתיע.

שאיפות: למרות המהפך, נראה שציבונה תילחם על המקום החמישי בבית. ציבונה חייבת לנצל את האולם הביתי על שם דרזאן פטרוביץ', בו מתקשה כל קבוצה. ניצחונות הבית יוכלו להביא אותה ל"טופ 16" ואולי, עם סגל שיתחבר טוב, להמשיך משם הלאה. נכון לעכשיו, החיבור עדיין רחוק: ערב פתיחת היורוליג, ציבונה מדורגת במקום השביעי בליגה האדריאטית, במאזן של 2:3, והובסה במשחקה האחרון על ידי המופארם ורסאץ' 89:66.

sheen-shitof

עוד בוואלה

מיקום אסטרטגי, נוף מרהיב ודירות מפוארות: השכונה המסקרנת שנבנ

בשיתוף אאורה נדל"ן

לייטובס ריטאס

באו: איבן תומאס (1.93 – ק.ק זאגרב), סאנדיס בוסקביקס (1.90 – דינמו מוסקבה האיזורית), מתיו נילסן (2.08 – פאוק סלוניקי).

נשארו: פרד האוס (1.96), רוברט סטלמאהרס (1.90), רוברטס יאבטוקאס (2.10), מינדאוגאס לוקאוסקיס (1.98), אנדריוס סלזאס (2.00), תומאס דלינינקאיטיס (1.90), פובילס קוקינאס (2.10), האריס מויזינוביץ' (2.05), סימאס יאסאיטיס (2.02).

ליטא, מדינת הכדורסל, שולחת בפעם הראשונה בתולדותיה נציגה שניה ליורוליג, פרט לז'אלגיריס קובנה המוכרת. ריטאס וילנה, שזכתה במקום המכובד בעקבות זכייתה בגביע יול"ב בעונה שעברה, לא נשמעת מאיימת במיוחד, אבל עשוי להיות ההפתעה של הבית. למרות התקציב הנמוך יחסית והשמות האלמוניים, מדובר בסגל מוכשר ביותר, שחלקו הגדול ממשיך מהעונה שעברה, שהיתה חלומית. האולם הביתי של ריטאס וילנה מכיל 11 אלף מקומות ובדומה לקבוצה שאמוכרת לנו קצת יותר טוב, כל המנויים כבר נמכרו.

השינוי הבולט בקבוצה בקיץ היה דווקא בעמדת המאמן. נוון ספאחיה הקרואטי יעמוד על הקווים. שלושת שחקני הרכש החדשים לא ממש מוכרים מהיורוליג, אבל עשו עבודה יפה בשנה שעברה בליגות האירופיות המשניות, בדיוק כמו הקבוצה עצמה. על הנייר, הבעיה של ספאחיה היא חוסר הניסיון של שחקניו ביורוליג. עם זאת, בקו האחורי אפשר למצוא שני גארדים מוכשרים שכבר היו שם וחסרו מאוד לליגה בשנתיים האחרונות: פרד האוס האמריקאי, שהוביל את הקבוצה לאורך כל העונה שעברה עד שנפצע לפני גמר גביע יול"ב ורוברט סטלמאהרס הלטבי, שמוכר היטב לנבחרת ישראל.

אל סטלמאהרס מצטרף גארד לטבי נוסף, סאנדיס בוסקביקס, שנחשב לכישרון גדול. הקלעי סימאס יסאיטיס בן ה-23 היה אחד האחראים העיקריים לזכייתה של ריטאס בגביע יולב בעונה שעברה. שני גארדים אחרים שיכולים לתרום מהספסל בכל רגע נתון הם תומאס דלינינקאיטיס ואיבן תומאס הקרואטי. באיזור הצבע אפשר למצוא את הסנטר רוברטס יאבטוקאס, אחד השחקנים הותיקים בקבוצה וחבר בנבחרת הליטאית. בעונה שעברה הוא היה ה-MVP במשחק הגמר של גביע יול"ב. מתיו נילסן, חבר הנבחרת האוסטרלית, הגיע מפאוק סלוניקי, שם הרשים בשנה שעברה.

שאיפות: ריטאס, הקבוצה ששייכת לעיתון היומי הגדול בליטא (לייטובס ריטאס – בוקר ליטאי), נוסדה רק בשנת 1997 וכבר הצליחה להכניס גביע אירופי לארון ושחקן ל-NBA (שרונאס יאסיקביצ'וס). בליטא חושבים בגדול, ולא יקבלו בהבנה אי עלייה לשלב הבא. במדינת הכדורסל, שכבר הצמיחה אלופת אירופה עם תקציב נמוך ביותר, הכל אפשרי. לכן, הוילנאים יהיו מוקש למכבי ת"א, ברצלונה וכל קבוצה אחרת עם יומרות בבית 2.

אולימפיאקוס

באו: תיוס אדני (1.78 – לוטומטיקה רומא), מנוליס פאפאמקאריוס (1.90 – מקדוניקוס), ניקוס ארגירופולוס (1.86 – אפולון פטראס), מרטין ראנצ'יק (2.06 – קלימאמיו בולוניה), קווינסי לואיס (2.01 – אליקנטה), ניקוס חאציס (1.96 – אא"ק אתונה), רנלדאס סייבוטיס (1.96 – סאקאלאי), אורליוס ז'וקאוסקאס (2.16 – אולקר), ניקוס בארלוס (2.02 – אפולון פטראס), פנאיוטיס ואסיליופולוס (2.02 – פאוק סלוניקי), סופוקליס שורצאניטיס (2.06 – אריס סלוניקי), דימיטריס קלאיציס (1.96 – היראקליס), אנדראה זיזיץ' (2.06 – ברצלונה)

נשארו: לזארוס אגדקוס (2.07), גאורגיוס פרינטציס (2.05)

אלופת היורוליג מ-1997 איבדה את שמה הטוב ביבשת בשנים האחרונות והפכה לקבוצה חלשה, שנושרת בשלבים המוקדמים או ב"טופ 16". במקביל, יריבתה העירונית השנואה, פנאתינייקוס, תופסת בעלות על הכדורסל באתונה. זו בדיוק הסיבה למהפכה הגדולה שבוצעה בקבוצה, שהחליפה את כל הסגל. 13 שחקנים חדשים הגיעו הקיץ לאולימפיאקוס, בתקווה לבנות קבוצה שתזכיר את הימים היפים של פעם.

המאמן הליטאי, יונאס קזלאוסקאס, לקח הימור רציני בשחקני הרכש שלו ובג'וב המאתגר. לזכותו עומדת העובדה שהוא הביא לז'לגיריס קובנה את תואר היורוליג ב-1999 כנגד כל הסיכויים. הצעד הראשון שלו היה לרכוש שני ליטאים. הסנטר הענק מאולקר, אורליוס ז'וקאוסקאס הגיע לקבוצה, אבל החדשות הטובות מבחינתה של מכבי ת"א הן שהוא סובל מפציעה חמורה ולא ישתתף במשחק נגד הצהובים במחזור השני. הליטאי השני הוא הגארד רנלדאס סייבוטיס בן ה-20, שהגיע מקבוצה ליטאית בינונית בשם סאקאלאי וכיכב במדי הנבחרת הצעירה, שזכתה במדלית הזהב באליפות העולם בארגנטינה. שחקן נוסף שכיכב באותה אליפות הוא הפורוורד היווני פנאיוטיס ואסיליופולוס, שהגיע מפאוק.

הרכז הפותח של הקבוצה יהיה תיוס אדני, שכיכב אצל קזלאוסקאס באותה אליפות היסטורית של ז'לגיריס ומאז כיכב באיטליה. בין הקלעים החדשים אפשר למצוא את קווינסי לואיס, שאיכזב לפני שלוש עונות במכבי ת"א, ואת היוונים האיכותיים ניקוס חאציס (עזב את אא"ק אחרי 9 שנים) ומנוליס פאפאמקאריוס (הוביל את מקדוניקוס לגמר גביע יול"ב).


שאיפות: למרות הרכש, ייתכן שאולימפיאקוס על השמות הלא נכונים. חסרונו של ז'וקאוסקאס הפצוע במשחקים הראשונים ישאיר את החלק הקדמי של אולימפיאקוס עם מרטין ראנצ'יק הבינוני, ועוד כמה גבוהים צעירים. כשתיוס אדני בכושר הוא בלתי ניתן לעצירה, אלא שמדובר בשחקן שעבר לא מעט פציעות בקריירה. לואיס הוא קלעי נפלא, אבל לא תורם באספקטים אחרים של המשחק. ועדיין, אם אולימפיאקוס תעבור את הבית המוקדם בשלום ומצבם הפיזי של הקשישים יהיה טוב, היא תוכל להגיע רחוק.

פרוקום סופוט

באו: עלי בוזיאן (1.92 – ראסינג פאריז), כריסטיאן דלמאו (1.92 – סן חרמן/ גליל עליון), מייקל אנדרסן (2.13 – נאפולי), ג'ף נורדגארד (2.00 – פולוניה וארשה).

נשארו: אישטוואן נמט (1.92), ג'ייקוב בוגוז (1.88), תומאס מאסיוליס (2.05), פיליפ דילוויץ' (2.02), אדם וויצ'יק (2.09), גוראן יאגודניק (2.03), פאבל פודגאלסקי (2.07), תומאס פאצ'צ'אס (1.90), אדם לפטה (2.17).

אלופת פולין השתתפה לראשונה ביורוליג בעונה שעברה והפכה לקבוצה הפולנית הראשונה שהגיעה ל"טופ 16". בקבוצה השאירו את שלושת השחקנים החשובים ביותר בשנה שעברה: הרכז ההונגרי אישטוואן נמט, הסנטר המקומי אדם וויצ'יק והפורוורד הסלובני המצוין גוראן יאגודניק. כריסטיאן דלמאו הפורטוריקני, שהבריז בשלהי העונה שעברה לגליל עליון, חזר לאירופה ועלה כיתה. יחד איתו ישחקו ג'ף נורדגארד האמריקאי ועלי בוזיאן הצרפתי. עוד גארד מצוין הוא תומאס פאצ'צ'אס הליטאי, ששיחק בעבר במכבי ראשל"צ. בנוסף לאדם וויצ'יק, אפשר יהיה למצוא באיזור הצבע את הסוס הדני מייקל אנדרסן.

שאיפות: סופוט, יריבתה הראשונה של מכבי ת"א, בנתה קבוצה עם התקציב הגדול ביותר בתולדות המועדון אי פעם. אחד משני המקומות האחרונים יהוו אכזבה גדולה עבור הפולנים, בייחוד לאור ההצלחה של העונה שעברה. אלא שגם היורוליג התחזקה, וקשה לראות את הפולנים עולים שלב.

אפס פילזן

באו: קרם גונלום (2.08 – אולקר), אנטוניו גריינג'ר (1.98 – צסק"א מוסקבה), מרקו פופוביץ' (1.85 – ציבונה זאגרב).

נשארו: אנדר ארסלאן (1.90), ארמל קוקו (2.07), באריס ארמיס (1.94), הנרי דומרקאנט (1.93), ניקולה פרקאצ'ין (2.08), צ'נק אקיול (2.08), מוסטפה אבי (1.97), אלפר אילמאז (1.97), קאיה פקר (2.07).

אחרי שבעונה שעברה הייתה רחוקה מרחק נגיעה מהפיינל פור (הפסידה לפנאתינייקוס 1:2 בסידרה), החליטו בפילזן לשמור על המבנה של הסגל וביצעו שינויים קטנים, חלקם מאולצים. וויל סולומון עזב למכבי ת"א ובמקומו הגיע מרקו פופוביץ' מציבונה זאגרב. הקרואטי ההרפתקן וההפכפך תפס את הקו האחורי יחד עם הנרי דומרקאנט ואנטוניו גריינג'ר, שחזר אחרי גיחה של שנה לצסק"א מוסקבה.

קרם גונלום, שרשם עונה מצוינת באולקר, הובא כדי לחזק את הקו הקדמי, בעקבות שחרורו של גוראן ניקוליץ' לקייב. גונלום יצטרף לארמל קוקו, ניקולה פרקאצ'ין וקאיה פקר, שידעו משחקים טובים לצד ערבים נוראיים. את שאר החללים ישלימו שחקנים צעירים, שבינהם כדאי להזכיר את הגארדים אנדר ארסלאן וצ'נק איול.

שאיפות: היציבות בסגל תעשה את שלה ואפס פילזן, שהיתה בעונה האחרונה קבוצה הגנתית מאוד, תמשיך לעשות את שלה ותדבר חזק בצמרת הבית. פילזן פייבוריטית לסיים בין ארבע הראשונות בבית וגם להגיע למשחקי ההצלבה. השאלה הגדולה היא איך יצליח המאמן, אוקטאי מחמוטי, לאלף את פופוביץ'. עם סולומון זה עבד לא רע, והתוצאות היו בהתאם.

נציגינו בתפוצות

יותם הלפרין – לובליאנה

הפליט ממכבי ת"א השתלב מצוין בקבוצה הסלובנית והשיג מספרים יפים מאוד בחמשת המחזורים הראשונים בליגה האדריאטית. הילד מרעננה מתחיל לזכות בהכרה והערכה באירופה, הקבוצה שלו קצת פחות. לובליאנה הפסידה כבר פעמיים בליגה האדריאטית, ועוד לקבוצות שלא יהיו השנה ביורוליג. הקבוצה תשחק בבית 1 החזק, יחד עם טאו ויטוריה, קלימאמיו בולוניה ובנטון טרוויזו. היא תיאבק, ככל הנראה, על המקום החמישי בבית, וגם זה נראה כמו תסריט אופטימי ביותר.


דרור חג'ג' ועמית תמיר – אא"ק אתונה

הקבוצה היחידה ביורוליג חוץ ממכבי ת"א עם שני ישראלים נפלה לבית קשה ביותר. בעונה שעברה, אא"ק אתונה הייתה קבוצה הפכפכה שנתנה גם כמה הברקות (כמו הניצחון על מכבי ת"א בהיכל נוקיה) והיתה גם קרובה לעלות למשחקי ההצלבה. עזיבתו של הקלע המצויין ניקוס חאציס הותירה חלל ריק, אותו ינסה למלא סלאבן רימאץ. גם המאמן פוטיס קציקאריס, אחד מאנשי המקצוע הטובים ביבשת, נטש כדי להיכנס לנעליו של דייויד בלאט בסנט פטרסבורג. יחליף אותו שחקן העבר אלפתריוס קאקיוזיס, שזכה עם יוון באליפות אירופה, כעוזר מאמן. דרור חג'ג' יעלה מהספסל ויהיה חלק מהרוטציה. תמיר היה בספק אבל חזר לסגל.

דייויד בלאט – בנטון טרוויזו

בינתיים, בנטון לא מממשת את הפוטנציאל והציפיות, שמתלווים לשמות כמו מרקוס גורי, ניקוס זיזיס, רמונאס שישקאוסקאס, דרו ניקולאס ואנדרה ברניאני. דייויד בלאט חוזר לתפקיד מאמן ראשי ביורוליג, לראשונה מאז 2002/3, ומקווה לנצל את הבמה כדי לקפוץ לתפקיד ב-NBA. בנטון חייבת לעבור שלב, ואולי תוכל להוות גורם גם בשלבים המתקדמים יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully